?>

Tekirdağ’da orman nöbeti: Jandarma kaçak kesimlere geçit vermiyor

Tekirdağ’ın süleymanpaşa ilçesinde, orman varlıklarını korumaya yönelik yürütülen kapsamlı denetim faaliyetinde, jandarma ekipleri ve orman muhafaza görevlileri kaçak ağaç kesimlerine karşı sahada görev yaptı.

Genel - 6 ay önce

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde, orman varlıklarını korumaya yönelik yürütülen kapsamlı denetim faaliyetinde, jandarma ekipleri ve orman muhafaza görevlileri kaçak ağaç kesimlerine karşı sahada görev yaptı.

Süleymanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ile Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’na bağlı timler, Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki Orman Muhafaza Memurlarının da desteğiyle, bölgedeki ormanlık alanlarda eş zamanlı denetim gerçekleştirdi. Ormanların korunması ve yasa dışı faaliyetlerin engellenmesi amacıyla yürütülen denetimlerde, özellikle kırsal ve riskli alanlarda yaya devriyeler oluşturuldu.

Yürütülen kontroller, sadece karadan değil, aynı zamanda havadan da takip edildi. Ekipler, dron destekli gözlem faaliyetiyle ormanlık alanları geniş açıdan tarayarak şüpheli hareketlilikleri tespit etmeye çalıştı. Denetimlerin yaz dönemi boyunca artırılarak devam edeceği bildirildi.

Yetkililer, vatandaşlardan da destek isteyerek, ormanlara zarar veren her türlü yasa dışı faaliyetin ivedilikle jandarmaya veya Orman İşletme Şefliklerine bildirilmesini istedi. "Ormanlarımız milli servetimizdir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, çevre duyarlılığı konusunda toplumun tüm kesimlerinin iş birliğine davet edildiği belirtildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

"Stres yönetimi sınav başarısının yarısıdır"

2025-06-12 14:46 - Eğitim

İlgili Haberler

Almanya yeni yıla yoğun güvenlik önlemleri altında girdi

03:27 - Genel

Suriyeliler Emevi Meydanı’nda 2026’ya coşkuyla girdi

03:36 - Genel

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: "Katil İsrail, zulmüne son vermeli"

03:13 - Genel

Bursalılar yeni yıla havai fişeklerle girdi

02:27 - Genel

Havran protokolü yılbaşında güvenlik güçlerini ve hastaları yalnız bırakmadı

02:33 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan