?>

Tekirdağ’da sığır yetiştiriciliğine yönelik protokol imzalandı

Tekirdağ'da sığır cinsi hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması için protokol imzalandı.

Ekonomi - 11 ay önce

Tekirdağ’da sığır cinsi hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması için protokol imzalandı.

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında imzalanan "Sığır Cinsi Hayvanların Kimliklendirilerek Kayıt Altına Alınması Yetkisinin Devrine İlişkin Protokol" ile hayvan kimliklendirme ve kayıt işlemlerinin daha etkin yürütülmesi hedefleniyor. İl Müdürü Mehmet Aksoy ve Birlik Başkanı Ergin Durgun’un imzaladığı protokol kapsamında, Tekirdağ genelinde manda hariç yeni doğan ve altı aylık yaşa kadar olan sığır cinsi hayvanlar, kulak küpesi takılarak kimliklendirilecek ve kayıt altına alınacak. Ayrıca, düşen kulak küpelerinin yeniden takılması işlemleri de protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Protokolle, yetiştiricilerin kayıt süreçlerinin hızlandırılması, hayvan varlığının doğru şekilde takip edilmesi ve hayvan hastalıklarının kontrol altına alınmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Uygulamanın, hayvan hareketlerinin izlenmesini kolaylaştıracağı ve sektörde düzeni sağlayacağı belirtiliyor. Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, protokolün hayvancılık sektörü açısından önemli bir adım olduğunu vurgularken, yetiştiricilere süreç hakkında bilgilendirme yapılacağını ifade etti.

Tekirdağ İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergin Durgun ise protokolün hayvancılık sektörüne büyük fayda sağlayacağını belirterek, kayıt sisteminin güncel tutulmasının hem üreticilere hem de yetkililere kolaylık sağlayacağını dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

LİMANLARIMIZDAN 531,7 TON YÜK ELLEÇLENDİ

2025-02-03 16:02 - Ulaşım

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

DATÇA'DA HERKESİ KISKANDIRAN DADADOSK DOSTLUĞU

2025-02-03 12:01 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Demirci Halı Dokuma ve Deneyimleme Atölyesi projesi protokolü

16:30 - Ekonomi

Osmangazi’den pazarlarda hizmeti güçlendirecek protokol

16:31 - Ekonomi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı: Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi’yle 8 milyar 59 milyon lira ödeme gerçekleştirildi

16:16 - Ekonomi

Mersin’de Halk Kart ve öğrenim yardımı ödemeleri yapıldı

15:50 - Ekonomi

Vezirköprü’de süt üretiminin geleceği konuşuldu

15:50 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan