?>

Tekirdağ’da ulaşım yatırımları sürüyor

SÜLEYMANPAŞA VE KAPAKLI İLÇELERİNDE YÜRÜTÜLEN YOL YAPIM VE ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANARAK VATANDAŞLARIN KULLANIMINA SUNULDU.

Gündem - 2 ay önce

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına devam ediyor. Süleymanpaşa ve Kapaklı ilçelerinde yürütülen yol yapım ve asfaltlama çalışmaları tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunuldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, Süleymanpaşa ilçesine bağlı Köseilyas Mahallesi ile Namık Kemal Üniversitesi Hayvan Hastanesi arasındaki bağlantı yolu baştan sona yenilendi. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda ve 8 metre genişliğindeki güzergâhta gerçekleştirilen çalışmalarda ön hazırlık ve zemin iyileştirme işlemleri yapıldı.

Yolun daha dayanıklı hale getirilmesi amacıyla toplam 8 bin 100 ton mekanik malzeme kullanılırken, sürüş güvenliği ve konforunu artırmak amacıyla 2 bin 200 ton asfalt serimi gerçekleştirildi. Tamamlanan çalışmalarla birlikte bölgedeki ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale geldiği belirtildi.

Kapaklı ilçesinde de ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalar kapsamında Atatürk Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde binder asfalt serimi tamamlandı. Yaklaşık 700 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki caddede toplam 1.500 ton binder asfalt kullanıldı. Çalışmalar kapsamında yol boyunca çift taraflı kaldırım imalatları da yapılarak yaya güvenliğinin artırılması hedeflendi.

Yol yapım çalışmalarıyla birlikte hem araç trafiğinin daha düzenli hale getirilmesi hem de vatandaşların daha güvenli ulaşım imkanlarına kavuşması amaçlanıyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kent genelinde yol, asfalt ve üstyapı yatırımlarının planlamalar doğrultusunda devam edeceğini belirterek, ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’İN KIRSAL YOLLARINI KİM GÖRECEK?

2026-06-01 11:13 - Marmaris

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 1’i ağır 7 yaralı

2026-05-31 00:43 - Asayiş

Marmaris 19 Mayıs havuzunda su gösterileri neden durdu?

2026-05-31 22:45 - Marmaris

Köyceğiz Tazelenme Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

2026-06-02 10:03 - Genel

Romanyalı yıldız Amelissa’dan Bodrum’da bayram şovu

2026-05-31 15:16 - Magazin

Bengü’den Manisa’da muhteşem gece

2026-06-01 12:21 - Magazin

Çorum’da uyuşturucu operasyonu: Kaçmaya çalışırken yakalandılar

2026-05-27 00:13 - Asayiş

Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama

2026-05-29 00:08 - Asayiş

Kubat, Manisa’yı türkülerle coşturdu

2026-06-02 10:42 - Magazin

Ferhat Göçer Manisa’yı coşturdu

2026-05-31 14:18 - Magazin

İlgili Haberler

Mersin Silifke’de su sıkıntısı: Bidonlarla su taşıyan köylüler destek istedi

19:13 - Gündem

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde deprem sonrası büyük dönüşüm

17:45 - Gündem

Bakan Kurum: "Bugüne kadar 81 ilimizde 7 milyona yakın vatandaşımızı sosyal konutlarla afetlere karşı sağlam konutlarına kavuşturduk"

17:31 - Gündem

Yaralı leylek koruma altına alındı

17:08 - Gündem

Büyükşehir, Orhanlı-Çiftlikköy arasındaki yolu iyileştirdi

16:44 - Gündem

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş