?>

TEKNOFEST 2025’te Mavi Vatan’ın geleceğini gençler inşa ediyor

Teknofest 2025'te mavi vatan'ın geleceğini gençler inşa ediyor

Teknoloji - 2 ay önce

Bu yıl ilk kez düzenlenen TEKNOFEST Mavi Vatan çerçevesinde Roketsan’ın yürütücülüğünü yaptığı Su Altı Roket Yarışması’nın yanı sıra İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması ve İnsansız Deniz Aracı Yarışması gibi heyecan verici yarışmalar gerçekleştiriliyor.

Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu çerçevesinde bu yıl ilk kez düzenlenen TEKNOFEST Mavi Vatan, 29-31 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda teknoloji ve mühendisliği denizlerle buluşturuyor. Roketsan, etkinlikte yürütücülüğünü üstlendiği "Su Altı Roket Yarışması" ile alanda dikkat çekiyor. Bu özel yarışma, genç mühendis adaylarına su altı roket sistemleri tasarlama, geliştirme ve görevlerini başarıyla tamamlama imkânı sunuyor. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen yarışma, katılımcıların mühendislik kabiliyetlerini ortaya koymalarına ve geleceğin savunma teknolojilerine yön verecek yenilikçi fikirler geliştirmelerine zemin hazırlıyor.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Su Altı Roket Yarışması alanına giderek gençlerin heyecanına ortak oldu. Roketsan Genel Müdürü İkinci, "Türkiye’nin savunma sanayiindeki öncü rolünü denizlere taşıyacak gençlerimiz için bu yarışma çok kıymetli bir fırsat. Su altı roket teknolojileri, geleceğin stratejik alanlarından biri. Roketsan olarak biz de genç mühendislerimizin yanında olmaktan, onları cesaretlendirmekten gurur duyuyoruz" dedi.

TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında ayrıca İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması ve İnsansız Deniz Aracı Yarışması gibi heyecan verici yarışmalar da gerçekleştiriliyor. Milli teknolojilerin denizlerdeki yansımasını gözler önüne seren TEKNOFEST Mavi Vatan, denizcilik kültürünü genç nesillere aktarmayı ve Türkiye’nin denizlerdeki mühendislik gücünü tüm dünyaya göstermeyi hedefliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te ’canım sıkılıyor turistlere takılıyorum’ paylaşımı emniyette bitti

2025-08-27 10:20 - Asayiş

PEMBE MİKROFON'DAN MARMARİS'İN SESİ

2025-08-27 12:34 - Marmaris

Kestane Bahçesi Kenevir Tarlasına Dönüştürülmüş

2025-08-30 13:50 - Asayiş

Marmaris'te Motosiklet Kazalarına Karşı Seferberlik

2025-08-28 16:43 - Asayiş

Vatandaşın Borç Yükü Artıyor

2025-08-25 10:25 - Ekonomi

MUĞLA'DAN TOKYO'DAKİ OLİMPİYATLARA 6 SPORCU

2025-08-29 14:21 - Spor

Menteşe, 30 Ağustos'u Büyük Bir Coşkuyla Kutladı

2025-08-30 12:03 - Genel

75 yaşındaki marangoz ustası Şentürk: "Eti senin kemiği benim dönemi bitti"

2025-08-25 13:02 - İnsan

MARMARİS'TE KASK TAKMAYANLAR HAYATINI KAYBEDİYOR

2025-08-30 13:42 - Marmaris

TCSG-310 BOTU VE TCG İMBAT MARMARİS’TE ZİYARETE AÇILDI

2025-08-30 13:11 - Marmaris

İlgili Haberler

Düzce Bilim Merkezi’nde Türkiye’nin uzay yolculuğu

09:37 - Teknoloji

7’inci Kayseri Bilim Festivali kapılarını açtı

17:31 - Teknoloji

OMÜ KİTAM’da aromatik madde ve mikroplastik analiz hizmetleri başladı

16:32 - Teknoloji

’’Türkiye, 5G’yi Turkcell gücüyle yaşayacak’’

13:29 - Teknoloji

KORGAN-M operatörsüz görev kabiliyetiyle, savunmada yeni bir dönemin kapısını aralıyor

10:02 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Hamsini kilosu 300 TL’den 100 TL’ye düştü

15:49 - Ekonomi

Yüzlerce Üniversite öğrencisi gece açık hava sinemasında buluştu

15:06 - Kültür Sanat

Alkol ve uyuşturucudan hayatını kaybetti

14:12 - Asayiş

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda gerginlik

13:37 - Spor

Tüm kanser vakalarının yüzde 15’i meme kanseri

13:05 - Sağlık