?>

Teknokent’in en ilgi çeken çalışması HBX oldu

Adnan menderes üniversitesi bünyesinde 2016 yılında konteynır ile yaklaşık 600 metrekare alan üzerinde 2016 yılında kurulan ve geride kalan süreçte bünyesinde bünyesinde bulunduğu üniversiteden daha fazla gündeme gelen adü teknokent önemli ziyaretçileri ağırlamaya başladı.

Teknoloji - 3 ay önce

AYDIN (İHA) – Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde 2016 yılında konteynır ile yaklaşık 600 metrekare alan üzerinde kurulan ve geride kalan süreçte bünyesinde bünyesinde bulunduğu üniversiteden daha fazla gündeme gelen ADÜ Teknokent önemli ziyaretçileri ağırlamaya başladı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu eski Başkanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, ADÜ Teknokent’i ziyaret edip Karya Farma HBX Ar-Ge’nin 18 patente sahip çalışmalarını inceledi. Ege’nin endemik bitkilerinden üretilen HBX-2371 adlı ürünü uzun süre inceleyen Prof. Mandal, başarılı çalışmaları ile gündeme gelen Karya Farma HBX Ar-Ge Kurucusu Hakan Başlık’tan buluşları ile ilgili bilgi aldı. Adnan Menderes Üniversitesi’ni ziyaret ederek Teknokent’te yürütülen bilimsel ve teknolojik çalışmaları yerinde inceleyen Prof. Dr. Hasan Mandal, ADÜ Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren firmalarla bir araya gelerek üniversite-sanayi iş birliği kapsamında yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sırasında, Teknokent bünyesinde en fazla patentli buluşa sahip olan Karya Farma HBX Ar-Ge’nin Kurucusu Hakan Başlık ile görüşen Mandal’ın özellikle acil durumlar, salgınlar, doğal afetler ve savaş ortamlarında kullanılmak üzere geliştirilen HBX-2371RED[7/24ACİL] formülasyonuna ilgi gösterdiği belirtildi.

ADÜ Teknokent’te yapılan çalışmaların ilgi görmesinin ve Prof. Dr. Hasan Mandal’ın ziyaretinin mutluluk verici odluğunu belirten Başlık, "HBX-2371RED[7/24ACİL] adını verdiğimiz buluşa ait ürünümüz Prof. Dr. Mandal’ın da dikkatini çekti ve sunumu büyük bir ilgiyle takip edip buluşun teknik detayları ve kullanım alanları hakkında sorular yöneltti. Bilim ve teknolojiyi, insana ve topluma fayda sağlayacak şekilde yönlendirmek bizim temel vizyonumuz. Yaptığımız çalışmaların ilgi görmesi heyecanımızı arttırdı" diye konuştu.

Prof. Dr. Hasan Mandal’ı ziyareti sırasında ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, ADÜ Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Akkaya, Aydın Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fatih Ulutaş eşlik etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

İlgili Haberler

Gercüş’te öğrenciler robotik kodlamayla hayatı kolaylaştıracak projeler üretiyor

10:56 - Teknoloji

Baykar ve Leonardo’dan yeni ortak girişim: LBA Systems

18:16 - Teknoloji

ADÜ Teknokent’te, hasar gören beyin hücrelerinin onarımı için çalışma başlatıldı

17:53 - Teknoloji

Merkezefendi’de elektrikli araçlar için yeni dönem başladı

17:49 - Teknoloji

ALKÜ’lü bilim insanı Yuluğ’un çalışması, dünya bilim literatüründe öne çıktı

15:28 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş