?>

Telefon hattı kopyalanıp arkadaşlarından para istendi: "Benim canım yandı, başkasının yanmasın"

ANTALYA’NIN GAZİPAŞA İLÇESİNDE TELEFON HATTININ KOPYALANDIĞINI İDDİA EDEN BİR VATANDAŞ DOLANDIRICILIK OLAYININ MAĞDURU OLDU. KENDİ ADINA AÇILAN WHATSAPP HESABI ÜZERİNDEN ARKADAŞLARINDAN PARA İSTENDİĞİNİ BELİRTEN SEZER SARI, "BENİM CANIM YANDI, BAŞKASININ YANMASIN" DİYEREK VATANDAŞLARI DİKKATLİ OLMAYA ÇAĞIRDI.

Asayiş - 3 ay önce

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde telefon hattının kopyalandığını iddia eden bir vatandaş dolandırıcılık olayının mağduru oldu. Kendi adına açılan WhatsApp hesabı üzerinden arkadaşlarından para istendiğini belirten Sezer Sarı, "Benim canım yandı, başkasının yanmasın" diyerek vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Gazipaşa’da yaşayan Sezer Sarı, son dönemde yaygınlaşan yeni bir dolandırıcılık yönteminin mağduru oldu. Normal bir telefon görüşmesiyle başlayan sürecin kısa sürede dolandırıcılığa dönüştüğünü söyleyen Sarı, yaşadıklarını anlattı. İddiaya göre kendisini arayan kişiler, Tivibu kurulumu için talep oluşturulduğunu belirterek kendisinden bilgi almak istediklerini söyledi. Ancak Sarı, böyle bir talebi olmadığını belirterek durumu kabul etmedi. Görüşme sırasında Türk Telekom üzerinden telefonuna bir onay kodu geldiğini belirten Sezer Sarı, daha sonra hattının kopyalandığını öğrendiğini söyledi. Arkadaşlarından para talebinde bulunulmuş

Hattın kopyalanmasının ardından dolandırıcıların kendi adına yeni bir WhatsApp hesabı oluşturduklarını söyleyen Sarı, bu süreçte telefonunun sürekli meşgul çaldığını ve arama kısıtlamasına alındığını fark ettiğini, bu nedenle gelen aramaları cevaplayamadığını belirtti. Sarı, dolandırıcıların WhatsApp üzerinden telefon rehberinde bulunan kişilere mesaj gönderdiği ve acil nakit ihtiyacı olduğu belirtilerek para talebinde bulunduğunu öğrendiğini söyledi. Bazı arkadaşlarının bu mesajları gerçek zannederek farklı miktarlarda kendilerine gönderilen IBAN’a para gönderdiklerini belirten Sarı, yaşanan durumun kendisini oldukça zor durumda bıraktığını dile getirdi. "Benim canım yandı, başkasınınki yanmasın"

Dolandırıcıların mesajlarda kendi adını kullanmadığını, ancak aynı soyadı taşıyan yeğeni ve amcasının isimlerini kullanarak güven sağlamaya çalıştıklarını da ifade eden Sarı, durumu fark eder etmez yetkililere giderek şikayetçi olduğunu belirtti. Benzer olayların başkalarının da başına gelmemesi için dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak vatandaşlara şu uyarıda bulanan Sarı, "Benim canım yandı, başkasının canı yanmasın. Tanımadığınız kişilerden gelen aramalara dikkat edin. Telefonunuza gelen doğrulama kodlarını kesinlikle kimseyle paylaşmayın. Böyle durumlarda hemen operatörünüzle ve emniyetle iletişime geçin" dedi.

Yetkililer ise son dönemde telefon hattı kopyalama ve WhatsApp hesaplarının ele geçirilmesi yöntemiyle yapılan dolandırıcılık vakalarında artış yaşandığını belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MHP Marmaris’ten Yeni Sayfa Gazetesi’ne 8 Mart Ziyareti

2026-03-08 17:05 - Marmaris

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

Ev, DEAŞ bağlantılı silah imalathanesi çıktı

2026-03-07 14:52 - Asayiş

Tayland, İran’daki vatandaşlarını Türkiye üzerinden tahliye edecek

2026-03-05 00:07 - Asayiş

Çerkes kültürüne destek veren isimlere "dostluk" vefası

2026-03-07 10:01 - Genel

İlgili Haberler

Denizden çıkanlar pes dedirtti: Klozet kapağı ve araba lastiği bile var

11:28 - Asayiş

Elazığ’da trafik kazası: 4 yaralı

11:32 - Asayiş

Boşanma aşamasındaki eşini vurup intihar etti

11:27 - Asayiş

Zonguldak’ta 10 yaşındaki çocuğa motosikletin çarpma anı kamerada

11:20 - Asayiş

Pendik’te takla atan otomobil park halindeki araca çarptı: 1 yaralı

11:20 - Asayiş

Günün Manşetleri

Daha önce 3 kez intihar girişiminde bulunan şahıs dördüncüde hayatını kaybetti

11:01 - Asayiş

Karın ağrısıyla hastaneye gitti, yumurtalığından damak dokusu çıktı

10:51 - Sağlık

İşçi servisleri çarpıştı; 10 yaralı

10:38 - Asayiş

Freni boşalan kamyonet tarım aracına çarptı: 1 yaralı

10:33 - Asayiş

Tartıştığı amcasını vurdu

10:30 - Asayiş