?>

Temsili çocuk başkanın istediği ’masal bahçe’ yeni eğitim yılına hazır

Kocaeli'de, 23 nisan'da temsili olarak büyükşehir belediye başkanı olan ilkokul öğrencisi asel damla altınsoy'un okul bahçesi için istediği proje, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde tamamlandı. Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan bahçe, öğrencilere hem oyun hem de uygulama alanı sunuyor.

İnsan - 4 ay önce

Kocaeli’de, 23 Nisan’da temsili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı olan ilkokul öğrencisi Asel Damla Altınsoy’un okul bahçesi için istediği proje, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde tamamlandı. Alan; açık hava kitaplığı, çamur mutfağı, bitki yetiştirme saksıları, satranç masaları ve geleneksel oyun alanlarıyla donatıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 23 Nisan’da makamını devrettiği öğrenci Asel Damla Altınsoy’un, okulu için talimatını verdiği projenin tamamlanmasıyla minik başkanın isteğini yerine getirmiş oldu. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından "Kendine Yeten Okul Bahçeleri Projesi" kapsamında yapılan bahçede, bitki yetiştirme saksıları, açık hava kitaplığı, çamur mutfağı, ders çalışma ve oturma alanları oluşturuldu. Alana ayrıca satranç masaları, masa tenisi ve vurmalı çalgılar gibi donatılar yerleştirildi. Bahçenin zeminine ise sek sek, köşe kapmaca gibi geleneksel çocuk oyunları çizildi. "Hayalim gerçek oldu"

Yeni eğitim öğretim yılı öncesi okulunu ziyaret eden 3. sınıf öğrencisi Asel Damla Altınsoy, bahçeyi görünce büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Altınsoy, "Çok mutluyum, her yer çok güzel olmuş. Kütüphaneyi, çamur mutfağını, saksıları, oturma yerlerini çok beğendim. Anaokulundaki çocuklar da eğlensin, bir şeyler eksin biçsin istedim. Teneffüslerde kantinden bir şey aldığımda burada yiyeceğim ve arkadaşlarımla boyama yapacağım. Başkanım Tahir Büyükakın’a çok teşekkür ederim" dedi. "Muhteşem bir alan"

Okul Müdürü Süleyman Beyazyüz ise projenin, Damla’nın 23 Nisan’daki talebi üzerine hayata geçirildiğini hatırlattı. Beyazyüz, "Damla, 23 Nisan’da başkan olunca böyle bir talepte bulundu. Başkanımız Tahir Büyükakın da çok ilgi gösterdi. Bu bahçede çocuklarımız kendi ürünlerini ekip biçecek, yağmur suyunu depolayacak, doğal gübrelerle üretim yapacak. Çamur mutfağında eğlenecek, açık havada kitap okuyacak, satranç oynayacak. Kuş sesleri eşliğinde rengarenk bir ortamda bin öğrencimizin faydalanabileceği muhteşem bir alan oluştu. Başta Başkanımız Tahir Büyükakın olmak üzere emeği geçen herkese, öğretmenlerim ve öğrencilerim adına çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te ’canım sıkılıyor turistlere takılıyorum’ paylaşımı emniyette bitti

2025-08-27 10:20 - Asayiş

PEMBE MİKROFON'DAN MARMARİS'İN SESİ

2025-08-27 12:34 - Marmaris

Kestane Bahçesi Kenevir Tarlasına Dönüştürülmüş

2025-08-30 13:50 - Asayiş

Kuşadası’nda sene başı müdürler kurulu toplantısı yapıldı

2025-08-31 10:43 - Genel

Marmaris'te Motosiklet Kazalarına Karşı Seferberlik

2025-08-28 16:43 - Asayiş

MUĞLA'DAN TOKYO'DAKİ OLİMPİYATLARA 6 SPORCU

2025-08-29 14:21 - Spor

Menteşe, 30 Ağustos'u Büyük Bir Coşkuyla Kutladı

2025-08-30 12:03 - Genel

75 yaşındaki marangoz ustası Şentürk: "Eti senin kemiği benim dönemi bitti"

2025-08-25 13:02 - İnsan

TCSG-310 BOTU VE TCG İMBAT MARMARİS’TE ZİYARETE AÇILDI

2025-08-30 13:11 - Marmaris

MARMARİS'TE KASK TAKMAYANLAR HAYATINI KAYBEDİYOR

2025-08-30 13:42 - Marmaris

İlgili Haberler

Kar yağışı başladı tedbirler arttırıldı

13:07 - İnsan

Emekliye ayrılan 42 yıllık öğretmene duygusal veda

12:47 - İnsan

Kar yağışını aracın arkasına bağlanan kızaklarla kutladılar

12:50 - İnsan

Kızılay’dan Tendürek Geçidi’nde sürücülere sıcak destek

12:33 - İnsan

Van’da 1 Ocak doğum günü telaşı: Pastaneler için yılın en yoğun günü

12:05 - İnsan

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan