?>

Tepebaşı Belediyesi, AK Parti Grubu’nun 4 maddelik yazılı soru önergesini cevapsız bıraktı

AK PARTİ TEPEBAŞI İLÇE BAŞKANI SERHAT TUNÇ, AK PARTİ GRUBU'NUN TEPEBAŞI BELEDİYESİ'NE SUNDUĞU 4 MADDELİK YAZILI SORU ÖNERGESİNİN CEVAPSIZ KALDIĞINI BELİRTTİ.

Siyaset - 2 saat önce

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Serhat Tunç, AK Parti Grubu’nun Tepebaşı Belediyesi’ne sunduğu 4 maddelik yazılı soru önergesinin cevapsız kaldığını belirterek, "Tepebaşı halkı adına soruyoruz: Belediye Meclisi’ne dahi açıklanmayan bu bilgi ve belgeler neden kamuoyundan kaçırılmaktadır?" dedi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Serhat Tunç, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın Belediye Meclisi’ni yok saydığını belirtti. Tunç, "Belediye Meclis üyelerimiz tarafından aşevi bağışları, yemek üretimi ve sevkiyat kayıtları, fatura işlemleri, doğrudan temin dosyaları ile belediye içerisindeki görev ve imza zincirine ilişkin yöneltilen 4 maddelik yazılı soru önergesine, soruların hiçbirine cevap verilmemiştir. Belediye Kanunu gereği meclis üyelerinin bilgi edinme ve denetim hakkı vardır. Beklenen sorulara tek tek, belge ve bilgilerle cevap verilmesidir. Bunun yerine tek cümlelik bir yazıyla, ’Belgeler yargı mercilerine sunuldu, savcılıktan temin edebilirsiniz’ denilerek Belediye Meclisi adeta devre dışı bırakılmıştır" dedi. "Bu bilgi ve belgeler neden kamuoyundan kaçırılmaktadır?"

Şeffaflığa güvenen bir yönetimin sorulardan kaçmayacağını belirten Tunç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Eğer belediye yönetiminin elinde bu bilgi ve belgeler varsa, bunları Belediye Meclisi’nden neden saklamaktadır? Yoksa Belediye Meclisi’nin denetim yetkisi artık fiilen ortadan mı kaldırılmak istenmektedir? Adli süreçlerin devam ediyor olması, belediyenin kendi meclisine bilgi verme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz. Şeffaflığa güvenen bir yönetim sorulardan kaçmaz, soruları cevaplar. Tepebaşı halkı adına soruyoruz: Belediye Meclisi’ne dahi açıklanmayan bu bilgi ve belgeler neden kamuoyundan kaçırılmaktadır? Şeffaf belediyecilik söylemiyle bu tutum nasıl imtizaç etmektedir? AK Parti Grubu olarak kamu adına denetim görevimizi sürdürmeye, milletimizin emanet ettiği her kuruşun hesabını sormaya devam edeceğiz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "2025 yılında Pakistan ile ticaret hacmimiz 1,2 milyar dolara ulaştı"

2026-07-04 14:45 - Ekonomi

Marmaris Köylerine İmar ve Kızkumu Müjdesi

2026-07-02 12:35 - Gündem

Marmariste CHPli Vekillerden Demokrasi Mesajı

2026-07-03 20:30 - Marmaris

Anahtar Parti Kırşehir İl Başkanı Kaya: "Çarşıdaki sessizlik hepimizi düşündürmeli"

2026-07-03 14:14 - Siyaset

Köyceğizli Kanocudan Kanada'da Çifte Final

2026-07-03 11:14 - Spor

Kırşehir’de çok sayıda kaçak ürün yakalandı

2026-06-30 16:29 - Asayiş

Şehit Hilal’in cenazesi helikopterle Aksaray’a getirildi

2026-07-01 09:49 - Asayiş

Samsun’da Bengü konseri

2026-06-29 11:04 - Magazin

Ermenistan heyetinden Van TSO’ya ziyaret

2026-06-30 16:30 - Ekonomi

Artan bağlama ücretleri tekneleri açık denize yöneltti

2026-07-02 17:12 - Marmaris

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başpehlivanlık unvanını kazanan Erkan Taş’ı tebrik etti

23:45 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Bu yaz ayları bitmeden de bu raporun gereği olan işler yapılacak"

22:14 - Siyaset

Netanyahu: "Trump, Beyaz Saray’da sahip olduğumuz en büyük dost"

21:40 - Siyaset

Kahramanmaraş’a atanan Kaymakam Kılıç için veda programı düzenlendi

20:14 - Siyaset

Macron Suriye’yi ziyaret edecek

19:04 - Siyaset

Günün Manşetleri

Polis helikopterini Türk bayrağıyla selamlayan çocuk ilgi odağı oldu

15:25 - Asayiş

Bıçaklı kavganın zanlısı adliyeye sevk edildi

15:11 - Asayiş

Açık alandaki hurdalar alev aldı

14:57 - Asayiş

Motosikletin çarptığı kadın yaralandı

14:46 - Asayiş

Üremek için geldikleri kıyılarda 3 caretta caretta ölü bulundu

14:38 - Gündem