?>

Termometreler 40 dereceyi aştı: Vatandaşlar, serinlemek için yerin 150 metre altına iniyor

Hava sıcaklıkların yaklaşık 40 derecelere kadar çıktığı çankırı’da vatandaşlar, yerin 150 metre altında bulunan tuz mağarası’nda serinliyor.

İnsan - 1 gün önce

Çankırı’da hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aşmasıyla vatandaşlar, serinlemek için yıl boyunca 13-15 derece sabit sıcaklığa sahip yerin 150 metre altındaki Tuz Mağarası’na akın etti.

Çankırı’da hava sıcaklıklarının 40 dereceye ulaştığı yaz günlerinde vatandaşlar, yerin 150 metre altındaki Tuz Mağarası’nda serinliyor. Mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcak hava nedeniyle bunalan vatandaşlar, yıl boyunca 13-15 derece arasında sabit kalan sıcaklığıyla dikkat çeken ve "Yer Altı Tuz Şehri" olarak bilinen mağarada hem serinliyor hem de tarihle iç içe zaman geçiriyor.

Serinlemek için mağarayı tercih ettiğini belirten Ali Softa, "Çankırı’da hava sıcaklıkları çok yüksek olduğu için serinlemek amacıyla Tuz Mağarası’na geliyoruz. Burası, yerin 150 metre altında olduğu için oldukça serin bir yer. Yaz aylarında adeta buzdolabı gibi bizi serinletiyor. Aşırı sıcaklardan bunaldığımda buraya geliyorum. Gerçekten çok serin ve çok güzel bir yer. Gezilecek, görülecek alanları da var. Şehirde soğuk su içince hasta oluyoruz ama burada doğal bir serinlik olduğu için hiçbir zararı olmuyor. Hem serinliyoruz hem de tarihi güzelliklere tanıklık etmiş oluyoruz" dedi.

Tuz Mağarası’nın serinliğinin yanı sıra şifalı etkiler sunduğunu söyleyen Reyhan Ateş ise, "Burası yaz aylarında çok serin, adeta buzdolabı gibi. Hem soğuk hem de şifalı bir yer. Bu mağara senelerdir hep serin olur. Aynı zamanda astım ve KOAH gibi nefes darlığı olanlara da iyi geliyor. Keloğlan’ın eşeğinin de burada olduğu söyleniyor" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

Marmaris Esnaf Odası Başkanı Ayyıldız tahliye edildi

2025-07-19 11:14 - Asayiş

MARMARİS'TE YANGINLARA KARŞI YOL KENARINDAKİ KURU OTLAR TEMİZLENDİ

2025-07-18 13:51 - Asayiş

Marmaris Yollarında Domuz Korkusu

2025-07-22 09:33 - Marmaris

Trafik kazasında hayatını kaybeden 14 yaşındaki Derin, son yolculuğuna uğurlandı

2025-07-21 14:48 - Genel

Muğla’da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

2025-07-20 17:40 - Asayiş

Köyceğiz’de dolandırıcılık operasyonu: 11 gözaltı

2025-07-18 12:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Bakan Yumaklı: "Herkes bu savaşta yeşil vatan için mücadele ediyor, bu yangınlar da sönecek, kimsenin şüphesi olmasın"

20:24 - İnsan

Bulanık’ta muhtarlara yönelik farkındalık semineri

19:12 - İnsan

Şehit Bedirhan bebeğin babasının darp edilmesine şehit ailelerinden tepki

18:20 - İnsan

Çorum Belediyesi’nden 700 çocuğa lunapark sürprizi

18:16 - İnsan

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

18:09 - İnsan

Günün Manşetleri

Kız meselesi cinayeti ile ilgili mahkemeden karar

15:13 - Asayiş

45 derece sıcakta çiğköfteler buzla yoğuruluyor

14:12 - İnsan

"Dava açıldı" mesajı ile dolandırılmaktan polis kurtardı

14:06 - Asayiş

Annesini Öldüren Şizofreni Hastası Tutuklandı

13:57 - Asayiş

Elinde bıçakla sokak ortasında bağırdı

13:56 - Asayiş