?>

Tescilli Pazarlar Kirazı uygulama alanı hizmete açıldı

KÜTAHYA'NIN PAZARLAR İLÇESİNDE, BÖLGENİN ÖNEMLİ TARIMSAL DEĞERLERİ ARASINDA YER ALAN TESCİLLİ PAZARLAR KİRAZININ ÜRETİMİNİ GELİŞTİRMEK, ÜRETİCİLERE UYGULAMALI EĞİTİM İMKÂNI SUNMAK VE ATIL DURUMDAKİ TARIM ARAZİLERİNİ EKONOMİYE KAZANDIRMAK AMACIYLA OLUŞTURULAN "TESCİLLİ PAZARLAR KİRAZI UYGULAMA ALANI" DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI.

Ekonomi - 2 ay önce

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, bölgenin önemli tarımsal değerleri arasında yer alan tescilli kirazın üretimini geliştirmek, üreticilere uygulamalı eğitim imkânı sunmak ve atıl durumdaki tarım arazilerini ekonomiye kazandırmak amacıyla oluşturulan "Tescilli Pazarlar Kirazı Uygulama Alanı" düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Pazarlar Kaymakamı Alper Açıkgöz, Belediye Başkanı Bilal Demirci, kurum amirleri, ilçe protokolü ve üreticilerin katılımıyla gerçekleştirilen açılış programında, uzun süredir kullanılmayan 13 dekarlık alanın yeniden tarımsal üretime kazandırıldığı belirtildi. Proje kapsamında oluşturulan uygulama sahasında toplam 300 adet tescilli Pazarlar kirazı fidanı toprakla buluşturuldu.

Açılışta konuşan yetkililer, Pazarlar kirazının bölge ekonomisi açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, oluşturulan uygulama alanının yalnızca bir üretim sahası değil, aynı zamanda çiftçilere modern tarım tekniklerinin aktarılacağı uygulamalı bir eğitim merkezi olarak hizmet vereceğini ifade etti.

Yetkililer, üreticilerin dikim, budama, sulama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele ile hasat süreçleri konusunda uygulamalı eğitimler alabileceğini kaydederek, projenin özellikle genç çiftçiler açısından önemli bir örnek teşkil edeceğini vurguladı.

Atıl durumdaki tarım arazilerinin yeniden üretime kazandırılmasının hem ekonomik hem de çevresel açıdan büyük önem taşıdığına dikkat çeken yetkililer, bu tür projelerle ilçedeki tarımsal potansiyelin daha verimli kullanılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Derin Su Coşkun, milli takım gelişim kampına davet edildi

2026-05-08 15:09 - Spor

Batman Petrolspor’un şampiyonluk kutlamalarında Murat Boz Rüzgarı

2026-05-11 00:40 - Magazin

Afra’nın milyonlarca dinlenen şarkısının hikayesi şaşırttı

2026-05-08 14:38 - Magazin

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

Gece Yolcuları’na sahnede sürpriz: Diplomalarını yıllar sonra aldılar

2026-05-13 09:58 - Magazin

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Kestel’den kısa filmlerle dünyaya mesaj verilecek

2026-05-14 12:26 - Magazin

Sokaklardaki annelere karanfil dağıttılar

2026-05-10 16:41 - Siyaset

İlgili Haberler

Bakan Bolat: "Habur, Türkiye’nin Orta Doğu’ya açılan en kritik ihracat kapısı"

21:00 - Ekonomi

Aksu’da bin 100 dönümlük tarım teknokenti kurulacak

17:22 - Ekonomi

Ford ve Geely Auto’dan iş birliği

17:21 - Ekonomi

GTB’den ihracatta belge, sertifika ve analiz eğitimi

17:06 - Ekonomi

Turgutlu’da asfalt mesaisi hız kesmiyor

16:24 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

14:15 - Asayiş

Milyonlarca lira değerindeki altınları alıp sırra kadem bastı

14:11 - Asayiş

Hazırlık maçı: Çorum FK: 0 - Bandırmaspor: 0

13:59 - Spor

YKS sonrası tercih uyarısı: "Yapay zeka çağını göz ardı etmeyin"

13:53 - Eğitim

Fethiye'de Orman Yangını Kontrol Altında

13:34 - Asayiş