?>

Tescilli üzüme ikinci çapa

Tokat'ta yaklaşık 190 bin dönüm tarım arazisini etkileyen zirai don felaketinin ardından çiftçiler, kalan mahsullerini kurtarmak için seferber oldu.

Gündem - 8 ay önce

Tokat’ta yaklaşık 190 bin dönüm tarım arazisini etkileyen zirai don felaketinin ardından çiftçiler, kalan mahsullerini kurtarmak için seferber oldu.

Kent genelinde etkili olan zirai don, başta kiraz ağaçları ve üzüm bağları olmak üzere geniş tarım arazilerinde ciddi hasara yol açtı. Zirai donun yaklaşık 190 bin dönüm alanda etkili olduğu belirtilirken, çiftçiler kalan mahsullerini kurtarmak için yoğun çaba sarf ediyor. Don olayının ardından mahsulleri büyük ölçüde zarar gören üreticiler, tarım alanlarında yeniden canlandırma çalışmalarına başladı. Üzüm bağlarında toprak çapalama, gübreleme ve sulama işlemleriyle zarar gören alanları ayağa kaldırmaya çalışan çiftçiler, zorlu şartlara rağmen üretimden vazgeçmiyor. "Şükür canımıza bir şey olmadı"

Erbaa ilçesindeki üzüm bağını ayağı kaldırmaya çalıştıklarını söyleyen çiftçi Recai Başarı, "Kışın Erbaa’da yaşıyorum, yazları köye gidip geliyorum. Bu sene büyük bir afet yaşadık. Havaların durumu ortada, ürünler yandı. Cevizler ve kirazlar sıcak suya girmiş gibi simsiyah oldu. Kabak, patates gibi toprak üstünde olan her şey gitti. Çok şükür canımıza bir şey olmadı, buna da şükrediyoruz" dedi "Allahtan gelene razıyız"

Dondan etkilenen bağlarda yeniden üretime dönmeye çalıştıklarını belirten çiftçi Ali Deri ise "Yanan bağlarımızı yeniden ayağa kaldırmak için toprağa çıkan otları temizliyoruz, gübreleme yapıp sulama ile tekrar canlandırmaya çalışacağız. Allah’tan gelene razıyız. İnşallah kalan kısımlar bizim için yeterli olur" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Van’da iki mevsim bir arada

2025-04-16 09:46 - Gündem

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

İlgili Haberler

Batı Karadeniz’de fırtına uyarısı: Soğuk ve kar kapıda

20:51 - Gündem

Aydın Valiliği’nden don ve buzlanma uyarısı

20:06 - Gündem

Şanlıurfa’da kentsel dönüşüm çalışmaları hızla sürüyor

20:02 - Gündem

ALKÜ’nün 4 ülke ile yürüttüğü "Kuraklığa Çözüm" projesi başladı

18:11 - Gündem

Çorum Belediyesi karla mücadeleye hazır

17:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Hasta ziyaretinden dönerken annesiyle kurşunların hedefi oldu

16:59 - Asayiş

Ölümlü sarı serum olayında ilk duruşma görüldü

16:50 - Asayiş

FETÖ’ye üye olmaktan aranan şahsı polis yakaladı

16:29 - Asayiş

Bakan Kacır’dan Libya’ya taziye mesajı

15:48 - Genel

Eski komşusunu vuran kadın: "Evlenme isteğimi reddetti, vurdum"

15:37 - Asayiş