?>

TESK Başkanı Palandöken: "15 Temmuz, milli iradeye sahip çıkmanın simgesidir"

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLAR KONFEDERASYONU (TESK) GENEL BAŞKANI BENDEVİ PALANDÖKEN, "15 TEMMUZ, MİLLETİMİZİN DEMOKRASİYE, BAĞIMSIZLIĞINA VE MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMAK ADINA GÖSTERDİĞİ EŞSİZ KARARLILIĞIN SİMGESİDİR" DEDİ.

Genel - 1 saat önce

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "15 Temmuz, milletimizin demokrasiye, bağımsızlığına ve milli iradeye sahip çıkmak adına gösterdiği eşsiz kararlılığın simgesidir" dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken, Fetullahçı terör örgütünün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin 10. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "15 Temmuz, milletimizin demokrasiye, bağımsızlığına ve milli iradeye sahip çıkmak adına gösterdiği eşsiz kararlılığın simgesidir. 10 yıl önce yaşanan hain darbe girişimi karşısında milletimiz tek yürek olmuş, devletine ve demokrasisine sahip çıkarak tüm dünyaya unutulmayacak bir birlik ve beraberlik örneği göstermiştir. Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Milletimizin yazdığı bu destan, gelecek nesillere bırakılmış en önemli demokrasi miraslarından biridir" ifadelerine yer verdi. "Milli iradeden vazgeçmeyeceğiz"

15 Temmuz gecesinde esnaf ve sanatkarların da millet iradesine sahip çıkmak için meydanlarda yer aldığını belirten TESK Başkanı Palandöken, "15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve milletimizin cesareti sayesinde başarısızlığa uğratılmıştır. O gece Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi esnaf ve sanatkarlarımız da iş yerlerini, kazançlarını ve günlük telaşlarını bir kenara bırakarak vatanına, bayrağına ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Ahilik kültüründen aldığı dayanışma ruhuyla hareket eden esnafımız, sadece ekonomik hayatın değil, milli birlik ve beraberliğin de en güçlü temsilcilerinden biri olduğunu bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz’da ortaya konulan bu ortak duruş, milletimizin hiçbir şart altında bağımsızlığından ve milli iradesinden vazgeçmeyeceğinin en açık göstergesidir. Bu anlamlı gün vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü milletçe aynı inanç ve kararlılıkla idrak ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yazın cildinizi korumanın altın kuralları

2026-07-09 15:39 - Sağlık

Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor

2026-07-13 14:39 - Kültür Sanat

SİTELER MAHALLESİ'NDE AŞURE BEREKETİ

2026-07-07 13:43 - Marmaris

KALDIRIMLARI KORUMAK İÇİN KONULAN DUBALAR BİRER BİRER KIRILIYOR

2026-07-09 14:59 - Marmaris

CHP’de 7 il başkanı ve yönetimi görevden alındı

2026-07-11 09:58 - Siyaset

Medya Sektörüne İstihdam Desteği!

2026-07-11 09:43 - Gündem

MARMARİS'TE SU SPORLARINA YOĞUN İLGİ

2026-07-10 13:33 - Marmaris

Mimar Sinan’ı kazandı, rotasını New York’a çevirdi

2026-07-09 12:11 - Magazin

Altın Karagöz’e görkemli açılış

2026-07-08 09:55 - Magazin

Göcek Halk Plajı’nda deniz dibi temizliği tamamlandı

2026-07-10 12:01 - Gündem

İlgili Haberler

Başkan Zencirci, yaz spor kurslarını ziyaret etti

13:31 - Genel

Aydın’da çocuklar yaz tatilini sporla değerlendiriyor

13:27 - Genel

Anamur’da Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine 15 Temmuz ruhu anlatıldı

13:23 - Genel

Marmaris’te 15 Temmuz’un izleri 10 yıldır ilk günkü gibi korunuyor

13:08 - Genel

Başkan Kaya: "İncirliova tarihinin en büyük altyapı yatırımına başladık"

13:13 - Genel

Günün Manşetleri

’Ay Grubu’ suç örgütüne yönelik 7 ilde operasyon

10:45 - Asayiş

Beton mikseri evin çatısına düştü: Faciadan dönüldü

17:33 - Asayiş

Bodrum’da 125 bin metrekarelik beton yol ve parke çalışması

17:33 - Gündem

Ahbap Derneği soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı

17:08 - Gündem

AHBAP ve Haluk Levent'e 233 Milyon TL'lik Şikayet

17:00 - Asayiş