?>

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Bankaların da elini taşın altına koyması lazım"

Tesk genel başkanı bendevi palandöken, "maliye bakanlığının kararı kapsamında ekonominin kayıt altına alınması ile ilgili tedbirler güzel. Ancak bununla ilgili hem mükellefin hem de vatandaşın bunlara uymasındaki sıkıntı var. Bankaların da elini taşın altına koyması lazım" dedi.

Ekonomi - 6 ay önce

Bankaların vatandaştan aldığı komisyon ücretlerinin vatandaşa ve esnafa büyük yük olduğuna dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Maliye Bakanlığının kararı kapsamında ekonominin kayıt altına alınması ile ilgili tedbirler güzel. Ancak bununla ilgili hem mükellefin hem de vatandaşın bunlara uymasındaki sıkıntı var. Bankaların da elini taşın altına koyması lazım" dedi. "Şubede, ATM’de ve elektronik ortamda yapılan her işlemden ücret kesiliyor"

Piyasadaki ekonomik sıkıntı tüm vatandaşlar tarafından hissedilirken bankaların da vatandaşa destek olmak için elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Günümüzde artan kart kullanımı ve dijitalleşme ile birlikte bankacılık masraflarının azalmasını bekleyen vatandaşlar her geçen gün farklı bir masrafla karşılaşıyor. Şubede, ATM’de ve elektronik ortamda yapılan her işlemden ücret kesiliyor. Dijital ortamdaki kartsız işlemler özendirilmeye çalışılsa da bu işlemlerden de hizmet ücreti alınıyor. Aynı şekilde havalede, EFT’de internet bankacılığında ne yaparsanız yapın mesai dahilinde farklı, mesai haricinde farklı. Böyle bir standardın olması gerekli ki vatandaş bilmeli. Vatandaş parasını alırken miktarına göre 80-100 lirada belirli bir limitin dışında çekememe gibi bir zorluk var” şeklinde konuştu. "Limitlerin yeniden belirlenmesi lazım"

Limitlerin belirlenmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, “Kayıtlı ekonomide bu iş biraz daha zorlanacak. Hem o parayı havale ederken hem de aynı şekilde nakit ödeyemediğiniz için banka aracılığıyla yatıracaksınız bu sefer limitlerin belirlenmesi lazım. Banka aracılığıyla parasını yatırıp aynı bankanın diğer şubesine gönderdiği zaman söylediğim gibi bu masrafların alınması adil değil. Bunun için ne yapılması lazım, vatandaşa yük değil destek olunması lazım. Vatandaşın bu konularda uyarılması lazım. Emekli aylığınızı alırken aynı şekilde normal günlük hayattaki parayı yatırıp çekerken başka şubeden hesabınıza getirirken farklı bir ücret alınmaması lazım. Dolayısıyla eğer bir taksiye binip o şubeye o parayı götürseniz belki o kadar tutmayacak veya toplu taşıma ile gitseniz ama maalesef bir taraftan işlerimiz daha pratik daha kolay, kayıtlı olsun diyorsunuz diğer taraftan bunun üzerine külfet geliyor. Komisyonların kaldırılması lazım. En azından belirli bir limitin dışında olması lazım. Şimdi 7 bin liraya kadar bu iş olunca insanlar bunu taksitle veya diğer alternatif harcamalarında kullanacağında büyük bir sıkıntı ile karşı karşıya kalacaklar. Bir an evvel bunun önlenmesi lazım ki bu işten vatandaş mağdur olmamalı” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

2024-10-14 12:44 - Kültür Sanat

Uludağ iş dünyasının buluşma noktası haline geliyor

2024-10-15 13:01 - Ekonomi

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

Halk Kafe Marmaris'te emeklinin imdadına yetişti

2024-10-17 14:51 - Marmaris

Muğla’da keşfedilmeyi bekleyen cennet: Çandır

2024-10-17 12:04 - Gezi

BU ZAKKUMDAN DÜNYADA SADECE KÖYCEĞİZ’DE VAR

2024-10-14 14:21 - Genel

Bodrum’daki villa projesine tepki: TFF Başkanı istifa etmeli

2024-10-17 13:53 - ÇEVRE

Marmaris’te turizm sezonu 15 gün uzadı

2024-10-18 11:59 - Marmaris

Marmaris’te şehrin göbeğindeki palalı kavga cep telefonu kameralarına yansıdı

2024-10-14 01:05 - Asayiş

İlgili Haberler

Kütahya’da Tarım Hayvancılık Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı

21:32 - Ekonomi

İstanbul Havalimanı nisan ayında zirvede: Bin 529 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

16:48 - Ekonomi

Sarıgöl’de bağ yaprağı sezonu açıldı

15:18 - Ekonomi

Balıkesir’e 101 sürekli işçi ve 48 hekim ataması yapıldı

11:49 - Ekonomi

BTSO MESYEB’den otomotiv sektörüne yeşil ışık

11:44 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor