?>

Tespih meraklısı genç hobisini ustalığa dönüştürdü

GAZİANTEP'TE ÇOCUKLUK YAŞLARINDA BAŞLAYAN TESPİH MERAKINI OLUŞTURDUĞU ATÖLYEDE USTALIĞA DÖNÜŞTÜREN FEVZİ GÖVGÖZ, HER KESİME HİTAP EDEN ÜRÜNLERİ TUTKUNLARIYLA BULUŞTURUYOR

İnsan - 3 ay önce

Gaziantep’te çocukluk yaşlarında başlayan tespih merakını oluşturduğu atölyede ustalığa dönüştüren Fevzi Gövgöz, her kesime hitap eden ürünleri tutkunlarıyla buluşturuyor.

Gaziantep’te yaşayan 26 yaşındaki Fevzi Gövgöz, lise öğrencisiyken tespihlere ilgi duymaya başladı. Küçük yaştan itibaren tespihlere merak salan ve üniversite öğrencisiyken de harçlığını çıkarmak için bir tespih ustasının yanında çalışarak kendini geliştiren Gövgöz, mezun olduktan sonra kendi iş yerini açmaya karar verdi. Siparişe göre el emeği ürünler yapıyor

Gerekli aletler ile torna makinesini temin ederek kendi tespihlerini üretmeye başlayan Fevzi Gövgöz, tarihi Yeni Han’daki atölyesinde sipariş üzerine tespih yapıyor. Müşterilerinin siparişlerini ilk önce bilgisayar üzerinde çizimini yapan ve daha sonra ise kehribar, fildişi, oltu, narçıl ve kuka gibi malzemelere şekil vererek tespih yapan Gövgöz, atölyesinde siparişe göre el emeği ürünler yapıyor. Gövgöz, müşterilerinin istediği renk, boyut ve işlenmiş imameyle tespih üretiyor. Atölyesinde ürettiği birbirinden değerli tespihleri Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Dubai, Mısır ve Irak gibi Arap ülkelerindeki tespih meraklılarına da gönderen Gövgöz, kendisi gibi tespih meraklılarının hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor. "Tespih merakım lise yıllarında başladı"

Çocukluğundan beri tespihlere ilgi duymaya başladığını belirten Gövgöz, "Tespih merakım lise yıllarında başladı. Önce tek bir koleksiyonu yapıyordum. Daha sonra tespihlere olan ilgim artınca ve sevdiğim bir hobi alanı olunca tespih yapımına merak saldım. Daha sonra tespih yapımını öğrendim. Zamanla ustalığa dönüştü. Tabi koleksiyon oluşturduğum dönemde bir tespih ustasının yanında tespih yapımını da öğrendim. Üniversite okurken aynı zamanda tespih üretimi ile uğraşıyordum" dedi. "Tespihlerin tasarımını dijital ortamda yapıyorum"

Tespihlerine ilginin artmasıyla makine sayısını artırdığını ve profesyonel bir şekilde tespih yapımına başladığını belirten Gövgöz, "Atölyeyi ilk kurduğumda ilk önce amatör versiyonlu bir makine aldım. Daha sonra profesyonelleşmeye başlayınca ekipmanlarımı da profesyonelleştirdim. Her şey birden bire olmuyor. Öğrenci olduğum dönemde tespih üzerinden kazandığım paralarla ekipmanlar almaya başladım ve atölye açtım. Bizde genelde hazır tespihi bulunmuyor. Çünkü biz daha çok sipariş üzerine çalışıyoruz. Koleksiyoncularımız istedikleri boyutu, malzemeyi, model ve desenini belirtiyorlar, biz de ona göre tespih yapıyoruz. Onun için genelde sipariş üzerine çalışıyoruz. Koleksiyoncunun özel isteği üzerine tespih yapıyorum. Müşterinin isteğine göre önce dijital ortamda tespihi tasarlıyorum, modelini belirliyorum ve koleksiyoncunun istediği şekillerde tespih üretimini yapıyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Poizi, Ordu’da sahne aldı

2026-04-26 12:41 - Magazin

İçmeler–Marmaris yolunda son durum çalışmalar hızlanıyor

2026-04-25 14:48 - Genel

MARMARİS’TE FECİ KAZA BİR CAN ALDI

2026-04-23 10:57 - Marmaris

Rafet El Roman’dan New York’ta Milli Takım için yeni marş müjdesi

2026-04-26 11:13 - Magazin

Usta sanatçı Cahit Berkay gençlerle aynı sahneyi paylaştı

2026-04-24 11:05 - Magazin

Marmaris’te vinç kazasında iki tutuklama

2026-04-24 16:01 - Gündem

Pitbull saldırısına uğrayan Onur Akay o anları anlattı: "Ben ölümden döndüm"

2026-04-25 13:55 - Magazin

Pazarlar Spor Lisesi krikette Türkiye finallerinde

2026-04-21 13:28 - Spor

Kemaliye’de velilere "Bilinçli Medya Kullanımı" eğitimi

2026-04-23 00:05 - Eğitim

TRABZON’DAN MARMARİS’E GÖNÜL KÖPRÜSÜ

2026-04-25 09:36 - ÇEVRE

İlgili Haberler

15 Temmuz’un kahramanlık destanı yeni nesillere aktarılıyor

13:06 - İnsan

SAFTİD Başkanı Çidem, "Turizmde sayının yanı sıra geliri de artırmalıyız"

12:21 - İnsan

Kıbrıs gazilerinden Kaymakam Yıldırım’a anlamlı ziyaret

12:08 - İnsan

Yeni Kaymakam Güvenç’ten Arpaçay’da esnafla ilk buluşma

11:56 - İnsan

Yenice Mahallesi Muhtarı Vural Köseoğlu yoğun bakıma kaldırıldı

11:32 - İnsan

Günün Manşetleri

Anne adaylarına yaz uyarısı: "Susuzluk erken doğum riskini artırabilir"

10:49 - Sağlık

Sulu tarım mevsimlik tarım işçiliğini bitirdi

10:32 - Ekonomi

İki kolunu kaybetti, KAAN’ın görsel modelleyicisi oldu

10:17 - İnsan

Altın fiyatları yükselişe geçti

09:59 - Ekonomi

Doğu Karadeniz’de kene sezonu sakin geçiyor

09:39 - Sağlık