?>

Tıbbiyeliler Sendikası Ankara’da kuruldu

Tıbbiyeliler sendikası kuruluşunu ilan etmek ve sendikanın tanıtımını yapmak amacıyla kahvaltı etkinliği düzenledi.

Ekonomi - 3 ay önce

Tıbbiyeliler Sendikası kuruluşunu ilan etmek ve sendikanın tanıtımını yapmak amacıyla kahvaltı etkinliği düzenledi.

Ankara’da bir kafede Tıbbiyeliler Sendikası’nın (TIP-SEN) kuruluşunu ilan etmek ve yapılacak projeleri tanıtmak amacıyla kahvaltı etkinliği düzenlendi. Burada konuşan TIP-SEN Genel Başkanı Ziya Aygün, sağlık camiasının yeni ve güçlü sesi olmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Aygün, hekimlik mirasına sadakatle sahip çıkmak için yola çıktıklarını belirterek, "Bu sendika, tedaviden şifaya giden o hastane koridorlarında, gece gündüz fark etmeksizin mutlulukla dolan gözleri görmenin sevincini bilenlerin sesidir. Bazen tarifsiz acıların şahidi, bazen bir şiddetin hedefi, bazen ise sadece sessizliğe gömülmüş bir kalbin yankısıdır. İşte biz, bu sessizliği bozmak, bu emeği ve umudu sahipsiz bırakmamak için buradayız" dedi.

Çıktıkları yolun kolay olmadığını bildiklerini söyleyen Aygün, "Bugün Türkiye’de hekimler; yoğun çalışma şartları, artan şiddet olayları, değersizleştirilen emek ve itibarsızlaştırılmaya çalışılan meslek algısıyla baş etmeye çalışıyor. Hekimlerin en temel hak talepleri görmezden geliniyor; buna istinaden sorunlar derinleşiyor ve maalesef çözümler öteleniyor. Bu sorunlar gittikçe yalnızlaşan ve suskunlaşan adeta sessiz bir kalabalığa dönüşüyor. Tüm bu karamsarlığın içinde gücümüzü yine kendi içimizde bulduk ve Tıbbiyeliler Sendikasını kurduk" diye konuştu. "Hekimin ve hekimliğin onurunu korumak için buradayız"

Aygün, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizler suni gündemlerin, ayrıştırıcı tartışmaların, politik kutuplaşmaların dışında bir çizgideyiz; yalnızca hekim odağında çalışan, mesleğin itibarını öne çıkaran, çözüm üreten, hakkı cesaretle savunan bir sendika hayalini kurduk. Bu sadece bizim değil, hizmet verdiğimiz milyonlarca insanın hakkıdır. Sistemin tüm yükünü taşıyanlar olarak sorumluluğumuzu biliyoruz ama daha adil bir paylaşım talep ediyoruz ve istiyoruz. Biz hekimin ve hekimliğin onurunu korumak için buradayız. Bizim tek bir gündemimiz var, hekimlik."

Kendilerinin sendikacılık kariyeri veya makam için bu yola çıkmadıklarını dile getiren Aygün, "Tıbbiyeliler Sendikası, yalnızca bugünün sorunlarını değil, yarının hekimlik vizyonunu da şekillendirmek için mücadele verecek. Bilime, liyakate, etik değerlere ve hekimlik sanatına sahip çıkmak için buradayız. Özlük haklarını, mesleki bağımsızlığı, güvenli çalışma şartlarını kararlılıkla savunmak istiyoruz. Hekim, ne sistemin çarklarında ne de politik hesapların gölgesinde ezilmeyecek" şeklinde konuştu. "Hekimlerin tek bir sesi, sessiz çığlığının dışarıya yansıması olmak istiyoruz"

Aktif olarak hekimlik görevini sürdürdüğünü belirten Aygün, "Tıbbiyeler demek bir sendikal hareket diye düşünülmemesi lazım, bir geleneğin taşıyıcıları olarak kendimizi görüyoruz. Biz tarihi mücadele ruhumuzu bu şekilde ifade etmek istiyoruz ve bu kararlılıkla yola çıkıyoruz. Bizler özellikle hekimlerin değersizleştirildiği emeğin örselendiği ve meslek itibarsızlaşmanın olduğu, hekimin meslek onurunun korunması gerektiğine inandığımız için bu yola başvuruyoruz. Özellikle son dönemde artan sağlıkta şiddet olayları performansa dayalı heyecan sistemleriyle ilgili olarak hekimlerin tek bir sesi, sessiz çığlığının dışarıya yansıması olmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

Hınıs’ta ’Beraber bir dondurma yemeyelim mi?’ etkinliği

2025-05-29 18:17 - İnsan

Marmaris'te Şok Ölüm

2025-05-30 11:08 - Asayiş

Ankara’daki hobi bahçelerinin durumu ele alındı

2025-05-29 17:49 - Siyaset

Marmaris Tazelenme Üniversitesi'nden İlk Mezunlar

2025-05-29 15:02 - Eğitim

Fiba Commercial Properties, yeni projelerini yatırımcılara tanıttı

2025-05-29 15:28 - Ekonomi

CHP’li Özcan’dan Yargı Eleştirisi

2025-05-29 14:55 - Siyaset

Bakan Uraloğlu: "‘Geldik ama evde yoktunuz’ dönemi sona erdi"

2025-05-29 13:24 - Genel

Karapınar’da otomobil refüje çarptı: 1 yaralı

2025-05-29 18:09 - Asayiş

Kotrolden çıkan otomobil karşı şeritte minibüsle çarpıştı: 3’ü ağır 7 yaralı

2025-05-29 17:41 - Asayiş

İlgili Haberler

MASKİ, il genelinde yatırımlarına devam ediyor

15:05 - Ekonomi

Çarşamba’da tezgahlar şenlendi

14:18 - Ekonomi

Sezonun ilk balıkları tezgahlarda

14:12 - Ekonomi

Yalova’da TCG İçel fırkateyni suya indirildi

14:13 - Ekonomi

Balık yok ama umut var

13:45 - Ekonomi

Günün Manşetleri

19 Yaşındaki Usta, Çırak Yetiştiriyor

14:05 - İnsan

Kaskına Uyuşturucu Gizleyen Şüpheli Yakalandı

14:03 - Asayiş

Kuru Ot Temizliği Felakete Yol Açtı

13:06 - Asayiş

Arkadaşlarıyla Pikniğe Gittiği Irmakta Boğuldu

12:44 - Asayiş

Türkiye'nin En Büyük Yelken Festivali Unutulmaz Anlar Yaşattı

12:27 - Spor