?>

Ticaret Bakanı Bolat’tan, buğday ve ayçiçeği ithalatı açıklaması

Ticaret bakanı ömer bolat, tekirdağ'ın marmaraereğlisi ilçesinde gerçekleştirilen gümrük müdürlüğü binası açılışında, çiftçilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, buğday ithalatının durdurulmasıyla çiftçilerin gelirlerinin korunmasına vurgu yaparken, ayçiçeği üretimi konusunda da sanayicilere yerli üretimden alım yapmaları için çağrıda bulundu.

Ekonomi - 8 ay önce

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde gerçekleştirilen Gümrük Müdürlüğü Binası açılışında, çiftçilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, buğday ithalatının durdurulmasıyla çiftçilerin gelirlerinin korunmasına vurgu yaparken, ayçiçeği üretimi konusunda da sanayicilere yerli üretimden alım yapmaları için çağrıda bulundu.

Bolat, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz Ticaret Bakanlığı olarak çiftçilerimize destek amacıyla bu yıl buğday ithalatını biliyorsunuz dahilde işleme rejimi kapsamında yapılan ithalatı durdurduk, yaptırtmadık. Haziranın 21’inden itibaren yapılmadı. Amacımız içeride çiftçilerimizin beklediği fiyatların, gelirlerin elde edilmesi, düşmemesi. Sanayicileri çiftçilerimizden buğday almaya zorladık. Bu da çiftçilerin alın terinin değerini bulması çabasıydı. Aynı şekilde ayçiçeğinde de Trakya Birlik ve vekillerimizle birlikte koordinasyon içindeyiz. Ham yağ üreticileri, sanayiciler de var ve mutabakatla orada da sanayicilerin yerli ayçiçeği alması şartıyla ve bunu belgelendirmesi şartıyla ayçiçeği elimizdeki stoklar biteceği zaman onlara ithalat hakkı gelecek sene başında tanıyacağımızı, kontenjan vereceğimizi ifade ettik. Buradaki gayemiz, sanayiciler Trakya’nın ve Türkiye’nin çiftçilerinden ayçiçeği değerinde alsınlar. Fiyatların düşmesine asla müsaade etmeyeceğiz diye bu mesajları verdik. Tarım ve Orman Bakanlığımız, Toprak Mahsulleri Ofisi ile beraber buğday ve arpa da Trakya Birlik’le, Karadeniz Birlik’le, Tarım Orman Bakanlığımızla birlikte. Ayçiçeği için de gerekli çalışmaları yaptık. Daima çiftçimizin yanındayız. Onların gelirlerinin artması en büyük her zaman için çabamızdır. Halkımızın da makul fiyatlarda ürün tüketmesini sağlamakta görevimiz. Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bu konuda çok güzel bir koordinasyon ve işbirliği içindeyiz.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Yedi Uyurlar ve efsaneler şehri: TARSUS

2024-08-22 12:37 - Gezi

İlgili Haberler

RePie Portföy enerji, maden ve konaklamada büyüyecek

10:05 - Ekonomi

ASO’dan mesleki eğitime yönelik üç yeni protokol

09:56 - Ekonomi

Deprem kentsel dönüşüme talebi arttırdı

09:52 - Ekonomi

Düzce’de AB ülkelerine 11 bin 71 ton gönderildi

09:48 - Ekonomi

ETSO yönetimi Mayıs ayı gündemiyle toplandı

09:39 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Mayıs Ayı Ödemeleri Toplam 6,2 Milyar Lira

15:34 - Ekonomi

Erdoğan'ın Kıbrıs Ziyaretine Sakaryalı İş İnsanı Koç Eşlik Etti

15:07 - Genel

Göçmen Kaçakçıları da İHA Takibine Takıldı

14:48 - Asayiş

Çay ocağındaki kuzen cinayetinin sebebi mahkemede ortaya çıktı: "Asıl hedef bendim"

14:40 - Asayiş

Rus Turist Alarm Yarattı

14:07 - Asayiş