?>

TİKA’dan Özbekistan’da siber güvenlik eğitimi

Türk işbirliği ve koordinasyon ajansı başkanlığı (tika), özbekistan inovasyon kalkınma ajansı iş birliğiyle, taşkent bilgi teknolojileri üniversitesinde, özbekistan'daki çeşitli bakanlık ve kamu kurumu çalışanlarına yönelik siber güvenlik eğitim programı düzenledi.

Siyaset - 4 ay önce

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Özbekistan İnovasyon Kalkınma Ajansı iş birliğiyle, Taşkent Bilgi Teknolojileri Üniversitesinde, Özbekistan’daki çeşitli bakanlık ve kamu kurumu çalışanlarına yönelik siber güvenlik eğitim programı düzenledi.

TİKA tarafından geliştirilen Bilişim ve Yönetim Programı (BYP) kapsamında düzenlenen ‘Temel Siber Güvenlik Eğitimi’, hem siber güvenlik alanında hali hazırda aktif olan uzmanlara hem de bu alanda kariyerine yeni başlayan ve bilgi güvenliği konusunda uzmanlaşmak isteyen kişilere temel siber güvenlik bilgileri ve becerileri kazandırmayı amaçlıyor. Toplam altı aşamadan oluşan Siber Güvenlik Programı kapsamında, ilk aşamada Ocak ayında Özbekistan’daki ilgili kamu kurumlarında görev yapan 70 personele çevrim içi ‘Bilişim Güvenliği Temel Seviye’ eğitimi verildi. İkinci aşamada ise Özbekistan’da, 12 bakanlık ve devlet kurumundan 30 bilişim uzmanının katılımıyla ‘Temel Siber Güvenlik Eğitimi’ yüz yüze gerçekleştirildi. Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi’ne bağlı yerli ve milli firmalardaki Türk uzmanlar, deneyim ve bilgi birikimlerini paylaştı.

Eğitim, kurum çalışanlarına web ve ağ hizmetlerinden yararlanırken karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı alabilecekleri tedbirleri aktarıyor ve kişisel bilgisayarlar ile ağ ortamındaki risklere karşı alınması gereken önlemleri öğretiyor. Ayrıca, bilgi güvenliğini tehdit eden unsurları tanıtarak bu tehditleri ortadan kaldırma yollarını gösteriyor.

Temel Siber Güvenlik Eğitimi sonucunda yapılacak sınavda başarılı olan Özbekistanlı uzmanlar, Türkiye’de Firewall eğitimi alma imkanına sahip olacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

İlgili Haberler

CHP mitingleri çoğaltacak

16:04 - Siyaset

Başkan Özil "Sanayiciler artık Düzce’yi öğrendi"

15:54 - Siyaset

Macron: "Nükleer programın barışçıl olduğuna dair güvence vermek İran’ın sorumluluğunda"

15:27 - Siyaset

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat öldürüldü

15:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Başbakanı Muhammed Abdurrahman Al- Thani’yi kabul etti

14:17 - Siyaset

Günün Manşetleri

Lösemili Çocuklara Moral Etkinliği

15:19 - Genel

Anne ve Oğul Aynı Okulda Sınavda

14:57 - İnsan

Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok

14:54 - Asayiş

Taksilerde "Panik Butonlu" Güvenlik Dönemi Başladı

14:19 - Asayiş

Fabrikadaki Sızıntı Can Aldı

14:03 - Asayiş