?>

TİKA, Ramazan ayında Ukrayna’daki Türk vatandaşları unutmadı

Türk işbirliği ve koordinasyon ajansı başkanlığı (tika) 2025 yılı ramazan ayı kapsamında ukrayna genelinde gıda desteğinde bulundu. Kırım, tatar, gagavuz ve ahıska türklerinin olduğu ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ulaştırdı.

Genel - 3 ay önce

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ramazan ayında Ukrayna’da aralarında Kırım, Tatar, Gagavuz ve Ahıska Türklerinin de olduğu ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı ulaştırdı.

TİKA, Odesa ve Poltava Bölge İdareleri, Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım Müslümanları Dini İdaresi, Ukrayna Gagauzları Birliği ve Ukrayna Ahıska Türkleri Derneği iş birliğinde Ukrayna’nın Kiev, Odessa ve Poltava bölgeleri başta olmak üzere 12 bölgesinde bin 200 ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi dağıttı. Son dönemde yoğun hava saldırılarına maruz kalan Odesa ve Ukrayna’nın doğu ile güney bölgelerinden çok sayıda yerinden edilmiş kişiyi kabul eden Poltava’da ihtiyaç sahibi aileler ile Kırım, Tatar, Gagavuz ve Ahıska Türklerine toplam 20 ton gıda teslim edildi.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, programda yaptığı açıklamada, "Böyle bağlantılar bu günlerde daha da önemli. Ukrayna’daki insanlarımız, dindaşlarının desteğine ihtiyaç duyuyor. TİKA ve kardeş Türk milleti her yıl bu sıcak yardımları bizlere ulaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Gagavuzları Birliği Başkanı Vasily Kelioğlu ise, "Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna’da yaşayan hiçbir Türk milletini unutmuyor. Savaş zamanında çok büyük zorluklarla karşılaşıyoruz ancak her zaman yanımızda olan Türkiye ve TİKA’ya minnettarız" dedi.

Ukrayna Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Şirin Halilov da TİKA’nın desteğinin önemine değinerek, "Savaş şartlarına rağmen TİKA her zaman yardımlarını sürdürüyor. İhtiyaç sahibi ailelere gıda desteği sağlayarak umut oluyorlar. Allah Türkiye Cumhuriyeti’nden ve TİKA’dan razı olsun" şeklinde konuştu.

TİKA’nın Ukrayna’da gerçekleştirdiği bu insani yardım faaliyeti, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine destek olmanın yanı sıra, Türkiye ile Ukrayna’daki soydaşlar arasındaki dayanışmayı güçlendirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Yüksek Hızlı Trenle 97 Milyon Yolcu Taşındı

2025-03-13 10:49 - Ulaşım

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

İlk Yerli Banliyö Treni Test Sürüşünde

2025-03-14 14:58 - Ulaşım

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

İlgili Haberler

Aydın İl Jandarma Komutanlığı’ndan ’çiçekli’ kutlama

15:59 - Genel

Sincan Belediyesi yol bakım ve onarım çalışmalarını hızlandırdı

15:54 - Genel

Büyükşehir, Kelesli üreticilere coğrafi işaretin önemini anlattı

15:49 - Genel

Kağıthane Belediyesi’nden YKS öncesi öğrencilere moral desteği

15:43 - Genel

Karasu Ovası’nda sulama hattı arızası onarıldı

15:37 - Genel

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş