?>

TOBB Genel Kurulu’nda Çarşamba fındığına yoğun ilgi

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ’NİN (TOBB) 82. MALİ GENEL KURULU KAPSAMINDA ANKARA’DA KURULAN YÖRESEL ÜRÜN STANTLARINDA SAMSUN STANDI DİKKAT ÇEKERKEN, ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI TARAFINDAN TANITILAN ÇARŞAMBA FINDIĞI ZİYARETÇİLERDEN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ. ÇTB BAŞKANI KAZIM YILMAZ, FINDIĞIN BÖLGESEL KALKINMA AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR DEĞER OLDUĞUNU VURGULADI.

Ekonomi - 2 ay önce

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 82. Mali Genel Kurulu kapsamında Ankara’da kurulan yöresel ürün stantlarında Samsun standı dikkat çekerken, Çarşamba Ticaret Borsası(ÇTB) tarafından tanıtılan Çarşamba fındığı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. ÇTB Başkanı Kazım Yılmaz, fındığın bölgesel kalkınma açısından önemli bir değer olduğunu vurguladı.

TOBB 82. Mali Genel Kurulu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında, Türkiye’nin dört bir yanından gelen oda ve borsa temsilcilerinin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde düzenlenen genel kurul toplantısına ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ile birlikte meclis üyeleri de katıldı.

İki gün süren program, 21 Mayıs Perşembe günü düzenlenen Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Ardından TOBB İkiz Kuleler yerleşkesinde kurulan yöresel ürün stantları ziyaret edildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 82. Genel Kurul kapsamında TOBB İkiz Kuleler bahçesinde oda ve borsalar tarafından kurulan, yöresel ürünlerin ikram edildiği stantları gezdi. Çarşamba fındığı ilgi gördü

Türkiye’nin farklı bölgelerine ait ürünlerin tanıtıldığı organizasyonda Samsun standı da yoğun ilgi gördü. Çarşamba Ticaret Borsası tarafından tanıtılan Çarşamba fındığı ziyaretçilerden tam not aldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada, oda ve borsaların Türkiye ekonomisinin gelişimindeki kritik rolüne dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının yaşadığı sorunların çözümü için çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, "Üretimin, ticaretin ve istihdamın güçlenmesi adına üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Genel kurul kapsamında ekonomi, ticaret, üretim ve sektörel gelişmelere ilişkin çeşitli değerlendirmeler yapılırken, oda ve borsaların bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmaları da ele alındı. "İş dünyası açısından büyük önem taşıyor"

Programın ardından değerlendirmelerde bulunan ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, TOBB çatısı altında gerçekleştirilen istişarelerin iş dünyası açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Türkiye’nin üretim gücünün her geçen gün arttığını vurgulayan Yılmaz, özellikle tarım ve tarıma dayalı sanayinin desteklenmesinin bölgesel kalkınma açısından kritik olduğunu ifade etti.

Çarşamba’nın tarımsal üretim potansiyeline dikkat çeken Yılmaz, fındık başta olmak üzere bölgenin stratejik ürünlerine ilişkin talepleri ve sektörde yaşanan sorunları ilgili komisyon toplantılarında gündeme taşıdıklarını belirtti. Yılmaz, "Üreticimizin emeğini koruyacak, bölgemizin ekonomik gücünü artıracak her çalışmanın destekçisi olmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek hem bölgemize hem de ülke ekonomimize katkı sunmayı sürdüreceğiz" dedi.

TOBB’un 82. Mali Genel Kurulu, sektör temsilcileri arasında görüş alışverişinin yapılması ve ortak çözüm önerilerinin değerlendirilmesiyle tamamlandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması

2026-05-19 01:59 - Asayiş

Muğla’da 19 Mayıs coşkusu Büyükşehir etkinlikleriyle yaşanacak

2026-05-18 20:16 - Kültür Sanat

Marmaris’te çocuklara portatif havuz sevinci 

2026-05-19 17:04 - Marmaris

Elazığ’da özel sağlık kuruluşlarına yönelik operasyonda hastane sahibi gözaltına alındı

2026-05-18 22:34 - Asayiş

CHP’de 81 İl ve İlçe Başkanı Tek Ses Oldu

2026-05-22 21:11 - Gündem

Samsun’da 19 Mayıs’ta Buray coşkusu

2026-05-19 23:37 - Magazin

Dedublüman’dan Kocaeli’de duygu yüklü gece

2026-05-18 23:07 - Magazin

Pinhani Ordu’da sahne aldı

2026-05-18 23:16 - Magazin

Sinop’ta İlyas Yalçıntaş konseri

2026-05-20 09:03 - Magazin

Manisa Gençlik Festivali’nde Simge sahne aldı

2026-05-22 11:53 - Magazin

İlgili Haberler

Kayseri Sanayi Odası’ndan ‘İlk 50 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’

10:11 - Ekonomi

Brent petrol arz endişesiyle 93 dolara yükseldi

10:01 - Ekonomi

Çoruh Havzası’nda üretilen Türk somonları dünya sofralarında

10:01 - Ekonomi

Torbalı’dan Urfa’ya biber çağrısı: "Acımızı yarıştıralım"

09:49 - Ekonomi

Mardinli muhtarlar Dicle Elektrik’in yatırımlarını memnuniyetle karşıladı

09:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gökyüzü tutkunlarını bir araya gelecek

09:56 - Kültür Sanat

"Güneş yanıkları erken yaşlanmaya yol açabilir"

09:48 - Sağlık

"Yaz aylarında çocuklar daha fazla risk altında"

09:48 - Sağlık

Firari maymun, ortalığı birbirine kattı

09:39 - Genel

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 259. maçına çıkacak

09:38 - Spor