?>

TOBB nefes kredisi yeniden başlıyor

ADANA SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ZEKİ KIVANÇ, TOBB NEFES KREDİSİ’NİN İŞLETMELERE ÖNEMLİ BİR KATKI SAĞLAYACAĞINA İNANDIKLARINI BELİRTEREK, "KREDİNİN 6 AY ANAPARA ÖDEMESİZ OLMASI VE 48 AYA VARAN VADE İMKANI SUNMASI, FİRMALARIMIZIN NAKİT AKIŞLARINI RAHATLATACAK, ÜRETİMLERİNİ SÜRDÜREBİLMELERİNE VE YATIRIMLARINI ERTELEMEDEN DEVAM ETTİREBİLMELERİNE DESTEK OLACAKTIR" DEDİ.

Ekonomi - 2 ay önce

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, TOBB Nefes Kredisi’nin işletmelere önemli bir katkı sağlayacağına inandıklarını belirterek, "Kredinin 6 ay anapara ödemesiz olması ve 48 aya varan vade imkanı sunması, firmalarımızın nakit akışlarını rahatlatacak, üretimlerini sürdürebilmelerine ve yatırımlarını ertelemeden devam ettirebilmelerine destek olacaktır" dedi.

KOBİ’lere uygun şartlarda finansman imkanı sağlayan TOBB Nefes Kredisi yeniden başlıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kredi Garanti Fonu (KGF) ve bankaların iş birliğiyle hayata geçirilen uygulamanın yeni dönem başvuruları 8 Haziran tarihi itibarıyla alınacak.

TOBB Nefes Kredisi kapsamında TOBB’a bağlı Oda-Borsa üyesi işletmeler başvuruda bulunabilecek. Bir firma azami 3 milyon TL kredi kullanabilecek. Kredinin toplam büyüklüğü 100 milyar TL olarak planlanırken, ilk aşamada 25 milyar TL’lik kaynak iş dünyasının kullanımına sunulacak. Krediler, 6 ay anapara ödemesiz dönem dahil olmak üzere azami 48 ay vadeli olarak kullandırılacak. 24 aya kadar yüzde 36, 24 ayın üzerindeki vadelerde ise yüzde 34 faiz oranı uygulanacak. Başvurular bankalar aracılığıyla yapılabilecek.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, kredinin sanayiciler ve KOBİ’ler açısından büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:

"Ekonomimizin bel kemiğini oluşturan KOBİ’lerimiz ve sanayi işletmelerimiz için finansmana erişim her zamankinden daha büyük önem taşımaktadır. Özellikle üretim maliyetlerinin arttığı, işletme sermayesi ihtiyacının yükseldiği bu dönemde uygun şartlarda sağlanacak finansman desteği firmalarımız açısından son derece kıymetlidir. TOBB, KGF ve bankalarımızın iş birliğiyle yeniden hayata geçirilen TOBB Nefes Kredisi’nin işletmelerimize önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Kredinin 6 ay anapara ödemesiz olması ve 48 aya varan vade imkanı sunması, firmalarımızın nakit akışlarını rahatlatacak, üretimlerini sürdürebilmelerine ve yatırımlarını ertelemeden devam ettirebilmelerine destek olacaktır. Üretimin, istihdamın ve ihracatın sürdürülebilirliği için reel sektörün güçlü kalması büyük önem taşımaktadır. Toplam büyüklüğü 100 milyar TL olarak planlanan bu önemli finansman desteğinin, özellikle kaynak ihtiyacı duyan KOBİ’lerimize nefes aldıracağını düşünüyoruz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’İN KIRSAL YOLLARINI KİM GÖRECEK?

2026-06-01 11:13 - Marmaris

Çorum’da iki otomobil çarpıştı: 1’i ağır 7 yaralı

2026-05-31 00:43 - Asayiş

Marmaris 19 Mayıs havuzunda su gösterileri neden durdu?

2026-05-31 22:45 - Marmaris

MARMARİS'TE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU 

2026-06-03 12:11 - Marmaris

Köyceğiz Tazelenme Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

2026-06-02 10:03 - Genel

Romanyalı yıldız Amelissa’dan Bodrum’da bayram şovu

2026-05-31 15:16 - Magazin

Bengü’den Manisa’da muhteşem gece

2026-06-01 12:21 - Magazin

Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama

2026-05-29 00:08 - Asayiş

Kubat, Manisa’yı türkülerle coşturdu

2026-06-02 10:42 - Magazin

Kültür Yolu Festivalinde Fatma Turgut’tan unutulmaz gece

2026-06-03 10:40 - Magazin

İlgili Haberler

Kütahya’da "Yeşil Vatan" 7/24 koruma altında

18:08 - Ekonomi

Sakarya’da fındık işçilerinin 2026 yılı yevmiyesi belli oldu

17:09 - Ekonomi

Fındık üreticileri hasat hazırlığına başladı: "Rekolte düştü"

16:52 - Ekonomi

Alanya keçiboynuzu Antalya’yı temsil edecek

16:50 - Ekonomi

Samsun’da sanayi ve teknoloji için iki stratejik proje hayata geçiriliyor

16:34 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim