?>

Tokat Belediyesi’nden mezarlıklarda düzenleme çağrısı

TOKAT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KEMAL YAZICIOĞLU

Gündem - 15 saat önce

Tokat Belediyesi, resmi tahsis belgesi bulunmayan ve izinsiz demir çitlerle çevrilen mezar alanlarının kaldırılması için 20 Temmuz’dan itibaren 30 günlük başvuru ve düzenleme süreci başlattı.

Tokat Belediyesi, şehir genelindeki mezarlıklarda düzenin korunması, ziyaretlerin daha güvenli ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirilebilmesi amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Belediye Meclisi’nin 4 Haziran 2026 tarihli ve 111 sayılı kararı doğrultusunda, resmi tahsis belgesi bulunmayan ve izinsiz olarak demir çit, ferforje gibi malzemelerle çevrilen mezar alanlarıyla ilgili çalışma başlatıldı.

Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, bazı mezar yerlerinin etrafının standartlara aykırı şekilde demir eklentilerle çevrildiği ve bu alanlara ilişkin Belediyenin kayıtlarında herhangi bir Mezar Yeri Kullanım Belgesi (Tahsis Belgesi) bulunmadığı tespit edildi. Alınan Belediye Meclisi Kararı ve ilgili yönetmelikler doğrultusunda, söz konusu uygulamaların kaldırılması yasal zorunluluk haline geldi.

Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması amacıyla, 20 Temmuz tarihinden itibaren 30 gün içerisinde resmi kullanım belgesi bulunan mezar sahiplerinin belgeleriyle birlikte Tokat Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne başvurmaları istendi. Tahsis belgesi bulunmayan vatandaşların ise aynı süre içerisinde mezar yerlerinin etrafında bulunan demir çit ve benzeri eklentileri kendi imkânlarıyla kaldırmaları gerektiği belirtildi.

Belirlenen süre sonunda gerekli belgelerin ibraz edilmemesi veya standart dışı demir çevirmelerin kaldırılmaması halinde, söz konusu eklentilerin Belediye Meclisi kararına istinaden Tokat Belediyesi ekipleri tarafından kaldırılacağı bildirildi.

"Mezarlıklarımızın manevi dokusunu korumayı hedefliyoruz"

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, uygulamanın temel amacının mezarlıklarda düzenin sağlanması, yaya ve hizmet yollarının işgal edilmesinin önlenmesi, kabir ziyaretlerinin daha rahat gerçekleştirilebilmesi ve mezarlıkların manevi atmosferine uygun estetik bütünlüğün korunması olduğunu vurguladı. Başkan Yazıcıoğlu açıklamasında, vatandaşların göstereceği duyarlılığın mezarlıkların temiz, düzenli ve herkes tarafından rahatlıkla ziyaret edilebilen alanlar olarak korunmasına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turistlerin arasında iş makineleri tepki çekti

2026-07-15 12:46 - Marmaris

15 TEMMUZ MARMARİS PROGRAMI

2026-07-14 16:05 - Marmaris

Tepkiler Sonuç Verdi: Şelale Temizlendi

2026-07-16 11:20 - Marmaris

Polis ekiplerine zorluk çıkartan alkollü sürücü kafasını otobüs durağına vurdu: "Yanıyorum, su verin. Ben teslim olmaya geldim"

2026-07-18 02:05 - Asayiş

Bakü, Uluslararası Vücut Estetiği ve Güzellik Kongresine ev sahipliği yapıyor

2026-07-14 00:16 - Magazin

Diplomasinin ritmi "Erik Dalı" oldu

2026-07-15 00:44 - Magazin

Selimiye'de Korkutan Yangına Vatandaş Müdahalesi

2026-07-16 13:28 - Marmaris

Dalaman’da park halindeki elektrikli araç alev alev yandı

2026-07-18 09:12 - Asayiş

Yerel Basın Can Çekişiyor

2026-07-15 14:04 - Genel

Çorum’da Dünya Kupası finali heyecanı

2026-07-20 01:15 - Spor

İlgili Haberler

Elazığ’da dağlık alanda yangın paniği

00:23 - Gündem

Nilüfer’de katı atık ve geri kazanım tesisine karşı eylem

20:26 - Gündem

Kütahya’da 10,1 milyar liralık kamu yatırımı devam ediyor

19:39 - Gündem

Akaryakıt istasyonunda kedinin saldırdığı kargayı görevli kurtardı

19:20 - Gündem

Sıcaklardan bunalan karaca Fırtına Deresi’nde serinledi

18:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Bu plajdakiler 10 adımda il değiştiriyor

15:50 - Asayiş

Türkiye genelinde hafta sonu yağış bekleniyor

15:48 - Gündem

Sıfır atık ve yağmur suyu hasadıyla örnek üretim

14:22 - Ekonomi

Çalıştığı hastanede kalbi durdu, mesai arkadaşları hayata döndürdü

14:14 - İnsan

Yaz uykusuzluğunu hafife almayın

11:18 - Sağlık