?>

Tokyo Camii’nde bayram namazı yoğun katılım nedeniyle 3 kez kılındı

JAPONYA'NIN BAŞKENTİ TOKYO VE ÇEVRESİNDE YAŞAYAN MÜSLÜMANLAR, KURBAN BAYRAMI'NDA TOKYO CAMİİ'NE AKIN ETTİ

İnsan - 1 hafta önce

Japonya’nın başkenti Tokyo ve çevresinde yaşayan Müslümanlar, Kurban Bayramı’nda Tokyo Camii’ne akın ederken, yoğun katılım nedeniyle bayram namazı 3 kez kılındı.

Japonya’nın başkenti Tokyo ve çevresinde yaşayan Müslümanlar, Kurban Bayramı sevincini Tokyo Camii’nde paylaştı. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir tarafından gelen yüzlerce Müslüman, bayram namazını kılmak için sabahın erken saatleri itibarıyla Tokyo Camii’ne akın etti. Yoğun katılım nedeniyle cemaat cami avlusuna taşarken, buna rağmen kapasitenin yetersiz kalması üzerine bayram namazı ardı ardına 3 kez kılındı. "Farklı ülkelerden Müslümanlar camimize akın etti"

Tokyo Camii Koordinatörü ve Baş İmam Hatibi Musa Atcı yaptığı açıklamada, her zaman olduğu gibi bayram namazına bu yıl da yoğun bir katılımın olduğunu belirterek, "Hem burada yaşayan Türk vatandaşlarımız, hem de burada ikamet eden diğer ülkelerden Müslümanlar Kurban Bayramı namazını eda etmek üzere camimize akın ettiler" ifadelerini kullandı.

Yoğun katılım nedeniyle bayram namazının 3 kez kılındığını aktaran Atcı, "Rabbim ülkemize birlik, dirlik nasip eylesin. Devletimizi, ülkemizi, milletimizi daim eylesin. Herkesin Kurban Bayramı mübarek olsun" diye konuştu. "Çok mutluyuz"

Bayram namazını kılmak için Tokyo Camii’ne geldiğini kaydeden Vahit Güzel "Herkesin bayramı mübarek olsun. Dünyanın her tarafından insanlar buraya gelerek namazını kıldı. Çok mutluyuz. Gelebilen herkesi buraya bekleriz. Tekrardan herkesin bayramı mübarek olsun" dedi.

Mehmet Sait Dinç de "Ümmetten, farklı ülkelerden birçok insanla beraber bayram namazını eda etmeye geldik. Tüm İslam aleminin bayramını kutlar, hayırlı bayramlar dilerim" değerlendirmesinde bulundu. "Çok iyi bir imkan"

Mısır vatandaşı Hişam Abdel, Kurban Bayramı’nda Tokyo Camii’nde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurguladı. Tokyo Camii’nin çok büyük olduğuna dikkat çeken Abdel, "Kurban Bayramı namazını kılmak için dünyanın dört bir tarafından gelen birçok Müslümanı burada görebilirsiniz" dedi.

Bunun çok iyi bir imkan olduğunu kaydeden Abdel, tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Tatilcilere ormancılardan ‘Yangın’ uyarısı

2026-05-26 12:15 - Gündem

CHP’de 81 İl ve İlçe Başkanı Tek Ses Oldu

2026-05-22 21:11 - Gündem

Alanya sahillerinde bayram yoğunluğu

2026-05-23 14:18 - İnsan

BAŞKAN ÜNLÜ ‘’ İNŞAAT YASAKLARI BAŞLADI UYMAYANA CEZA KESİLİYOR ‘’ 

2026-05-22 15:38 - Marmaris

KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL ORMANLIK ALANA UÇTU

2026-05-23 12:37 - Asayiş

Kurban yakalama timine komando eğitimi

2026-05-23 13:57 - Genel

Dörtyol’da sağanak yağışta yollar göle dönerken, hayvan pazarını sel vurdu

2026-05-22 01:14 - Asayiş

FETHİYE BELEDİYE BAŞKANI KARACA, SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

2026-05-23 16:45 - Asayiş

Marmaris’te yeniden yaban domuzu alarmı 

2026-05-21 15:06 - Marmaris

Yoldaki çukurları "Belediye öldü" anonsuyla protesto ettiler

2026-05-23 10:13 - İnsan

İlgili Haberler

Mardin TSO Başkan adayı Duyan’dan özel eğitim öğrencilerine forma hediyesi

14:18 - İnsan

Başkan Kurnaz: "İlkadım için var gücümüzle çalışıyoruz"

14:14 - İnsan

Samsun Büyükşehir, geleneksel çocuk oyunlarıyla 92 bin çocuğa ulaştı

14:10 - İnsan

Siirt’te Aile Haftası kapsamında şehit aileleri ve gaziler ziyaret edildi

14:12 - İnsan

Genç ilçesinde toplumsal sorunlara çözüm arayacak istişare meclisi kuruldu

14:05 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem