?>

Tolga Zengin: "Trabzonspor’dan Beşiktaş’a transfer olunca ağladım"

Trabzonspor'un ve beşiktaş'ın unutulmaz kalecilerinden tolga zengin, siyah-beyazlı takıma transfer sürecini anlatarak "beşiktaş'ta eşofmanları giydim, boy aynasına baktım ve ‘sen ne yaptın? ' diyerek ağladım.

Spor - 11 ay önce

Trabzonspor’un ve Beşiktaş’ın unutulmaz kalecilerinden Tolga Zengin, siyah-beyazlı takıma transfer sürecini anlatarak "Beşiktaş’ta eşofmanları giydim, boy aynasına baktım ve ’Sen ne yaptın?’ diyerek ağladım. Ama Beşiktaş’a da ahde vefam var. Trabzonsporluyum ve oğlum da Trabzonsporlu" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Şubat Ayı Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri" kapsamında, Trabzonspor’un efsane kalecilerinden Tolga Zengin, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye konuk oldu. Moderatörlüğünü Hakan Yoloğlu’nun yaptığı etkinliğe davetliler ve öğrenciler katıldı. "Futbola sokakta başladım"

Futbola İdmanocağı Kulübü’nde başladığını belirten Tolga Zengin, "Aslında hepimiz sokakta başladık. Babam çok istemezdi ama rahmetli annem desteklerdi. Babamdan gizli idmanlara gittim. Yavuz Selim Sahası bir kültürdü. Sonrasında rahmetli Özkan Sümer beni Trabzonspor altyapısına aldı ve maceram böyle başladı. A takıma yükseldim, Beşiktaş’a transfer oldum ve 2019’da futbolu bıraktım" diye konuştu. "En üzüldüğüm maç Karabükspor karşılaşmasıydı"

Tolga Zengin, Trabzonspor kariyerinde en çok üzüldüğü karşılaşmanın 2010-2011 sezonundaki Karabükspor maçı olduğunu belirterek, "O maçtan sonra direğe yaslanmıştım. Maçı kazandık ama sonuç üzücüydü. Hakkımızı çok aradık ama bu konuya çok fazla takıldık. Geçmişe takılmak yerine yeni şampiyonluklar yakalamak gerek" ifadelerini kullandı. "Oğluma kupayla bir fotoğraf bırakamadım"

2011 yılında oğlunun doğduğunu hatırlatan Zengin, "Oğluma en güzel miras, kupayla bir fotoğraf olurdu. Ama maalesef böyle bir kareyi ona bırakamadım. Başlarda çok sinirleniyorduk ama bu bize bir şey kazandırmıyor. Sürekli tartışarak bir şey değiştiremeyiz" şeklinde konuştu. "Şehir bana karşı sabırsızdı"

Trabzon’da futbol oynarken kendisine karşı taraftarın sabırsız olduğunu da dile getiren Tolga Zengin, "Zor dönemler geçirdim ama hiç vazgeçmedim. Trabzonlu oyuncuların böyle bir misyonu olmalı. Eğer burada olamıyorsan, şehrini başka yerlerde en iyi şekilde temsil etmelisin" dedi. "Onur’un emeklerini unutmamak gerek"

Eski takım arkadaşı Onur Kıvrak ile ilgili konuşan Zengin, "Onur ile hep saygılıydık. Baktığımda geç kalacaksa arayıp uyandırırdım. O Trabzonspor’a çok emek verdi, bunları unutmamak gerek" ifadelerini kullandı. "Jaja profesyonel değildi ama saha içinde işini yapardı"

Trabzonspor’daki eski takım arkadaşlarını değerlendiren Tolga Zengin, "Jaja, Alanzinho ve Colman gibi kaliteli oyuncularla oynadım. Jaja saha içinde işini iyi yapardı ama çok profesyonel değildi. Takımın iyiliği için onu kazanmaya çalışıyorduk" dedi. "Beni başkan gönderdi"

Trabzonspor’dan ayrılma süreciyle ilgili de konuşan Zengin, "Bu kararı ben almadım. Annem burada tedavi görüyordu, gitmek gibi bir düşüncem yoktu. Başkan gönderdi. Beşiktaş’a gidince de ’Annesi için gitti’ dediler ama ayrılığımın annemle ilgisi yoktu" cümlelerine yer verdi. "Trabzonspor eşofmanı hariç üstüme başka eşofman giymedim"

Beşiktaş’a transfer sürecini anlatan Zengin, "Beşiktaş’ta eşofmanları giydim, boy aynasına baktım ve ’Sen ne yaptın?’ diyerek ağladım. Ama Beşiktaş’a da ahde vefam var. Trabzonsporluyum ve oğlum da Trabzonsporlu" dedi. "Trabzonspor bundan daha iyisini yapmalı"

Trabzonspor’un mevcut durumunu da değerlendiren Tolga Zengin, "Trabzon şehri artık eskisi gibi zor bir yer değil. Oyuncuların baskı altında hissettiğini düşünmüyorum. Ama takım daha iyisini yapmalı. Oynadığından zevk almaya başlayan bir Trabzonspor var ama bu yeterli değil" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

Kent içi raylı sistemi 634 kilometreye çıkacak

2025-02-11 13:48 - Ulaşım

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MALATYA’YA ARAÇ DESTEĞİ

2025-02-10 12:44 - Ulaşım

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

6 Şubat felâketini unutmadık, unutturmayacağız!

2025-02-06 13:08 - Gündem

İlgili Haberler

Yıldız Kızlar Voleybol İl Birincisi şampiyonu oldular

09:34 - Spor

Kayserispor’un devre arası kampı başlıyor

09:34 - Spor

Beşiktaş, devre arası çalışmalarına başladı

20:08 - Spor

Sağlık ERVA, madalyalara ambargo koydu

16:30 - Spor

Chelsea’de Enzo Maresca dönemi sona erdi

15:41 - Spor

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan