?>

Topraksız tarımla çilek üretti, bahçesini vatandaşa açtı

Kahramanmaraş'ta kurulan modern serada topraksız tarım yöntemiyle yetiştirilen çilekler, vatandaşların dalından topladığı tazeliğiyle büyük ilgi görüyor.

Ekonomi - 8 ay önce

Kahramanmaraş’ta 7 dönüm alana kurulan modern serada topraksız tarım yöntemiyle üretilen çilekleri vatandaşlar dalından kendileri toplayarak satın alıyor.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesinde 7 dönümlük alanda kurulan serada topraksız çilek üretimi yapılıyor. Bölgenin tek topraksız çilek üretim merkezi olma özelliği taşıyan sera, ailelerin uğrak noktası haline geldi. Kurulan serada vatandaşlar, istedikleri kadar çileği dalından kopararak satın alma imkânı buluyor. Çocuklarıyla birlikte gelen aileler, hem vakit geçiriyor hem de taze çilekleri hasat ederek alma fırsatı yakalıyor. Bölgedeki okullardan öğrenciler de öğretmenleri eşliğinde serayı ziyaret ederek topraksız tarım yöntemleri hakkında bilgi alıyor. Topraksız sistemle üretilen çilekler, parlak rengi ve yoğun aromasıyla dikkat çekiyor.

Çilek üreticisi Mustafa Kuzu, "Topraksız tarımda amacımız kış üretimi yapmak. Tam otomasyon sistemimiz var ve düzenli bir şekilde işliyor. Günlük üretimimiz hava şartlarına göre değişkenlik gösterebiliyor. İnsanlar sepetlerle istediği yerden istediği ürünü beğenerek topluyor. Çilekle ilgili hazırladığımız farklı ürünleri de sunuyoruz. Gelen müşterilerin yüzde 70’i çevre illerden geliyor" dedi.

Örtü altında serada görev yapan Ayşegül İzgi ise "Burada alanda görüldüğü gibi gelip dalından kopartıp hem ailelerimiz için kaliteli bir ortam tüm anneleri ve aileleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çilek toplayanlardan Vakkas Koç ise "Harika aroması rengi ve desenleri çok güzel yerli bir üründür hafta içi ve hafta sonlarında herkes gelebilir" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE ARAÇ İÇİ TÜTÜN DENETİMİ YAPILDI

2025-04-28 15:01 - Marmaris

Bisiklet Turu için Muğla'da kapatılacak yollar belli oldu

2025-04-29 10:07 - Gündem

AK Parti İstanbul’dan dijital medya hamlesi

2025-04-27 18:26 - Siyaset

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

GÜVEN KARABENLİ’NİN ACI GÜNÜ

2025-04-28 14:25 - Genel

Fırtına çatıları uçurdu, hasar tespit çalışmaları başladı

2025-04-24 12:55 - Gündem

Fenerbahçe Beko, seride durumu 2-0’a getirdi

2025-04-24 22:49 - Spor

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

Mersin’de havalar ısınınca sahiller hareketlendi

2025-04-24 11:08 - Kültür Sanat

Genç İşsizlikte Türkiye Avrupa'nın Zirvesinde

2025-04-24 11:41 - Gündem

İlgili Haberler

Tarla fiyatı 2 TL’ye kadar gerileyen mandalina üreticilerinden market fiyatlarına tepki

19:57 - Ekonomi

Mega gemilerin yeni adresi Mersin Limanı oldu

17:24 - Ekonomi

Samsun’da simit fiyatlarına yüzde 20 artış

16:06 - Ekonomi

Köyceğiz’de yılbaşı pazarı kuruldu

15:22 - Ekonomi

Manisa’nın en köklü pazarı yeni yüzüne kavuşuyor

15:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık