?>

Toroslar Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi inşaatında çalışmalar sürüyor

Mersin büyükşehir belediyesince yaptırılan toroslar spor park ve çocuk gelişim merkezi'nde çalışmalar sürüyor. Büyükşehir belediye başkanı vahap seçer, merkezdeki çalışmaları inceledi.

Genel - 9 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Toroslar Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi’nde çalışmalar sürüyor. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 75 olan merkezin aralık ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Bölgenin spor yapma ihtiyacını karşılayıp, çocuklar ve yetişkinler için güvenlikli bir alan oluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi tarafından Toroslar ilçesindeki Yusuf Kılıç Mahallesi’nde temeli 20 Mart’ta atılan Toroslar Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi’nde çalışmalar sürüyor. Arsa alanı 4 bin 789 metrekare olan merkezin yapı alanı 1600 metrekareden oluşuyor. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 75’e ulaşan merkezin aralık ayında bitirilmesi hedefleniyor. "Hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik aktiviteler gerçekleştirilebilecek"

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çocuk gelişim merkezi, havuz, survivor parkuru, kafe ile yetişkinler için spor ve yürüme alanları da yer alacak merkezdeki çalışmaları inceledi. Seçer, inceleme sonrası yaptığı değerlendirmede, bölgede bir spor park ve çocuk gelişim merkezi eksikliğinin var olduğunu belirterek, hepsine birden cevap verebilecek bir merkezi hayata geçirdiklerini kaydetti. Seçer, "Burası yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alan ve Rıfat Uslu Caddesi’nin kıyısına denk geliyor. Burada yaklaşık 150 çocuğumuz okul öncesi eğitim alabilecek. Diğer tarafta da spor park dediğimiz bölgede de yarı olimpik açık havuz var, yanında da bir çocuk havuzu var. Yine çocuklar için bir survivor parkı var. Yetişkinler için de spor ve yürüme alanları ile spor aletlerinin olduğu bir birim var. Burada hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik aktiviteler gerçekleştirilebilecek" dedi. "9 ayda bitireceğimizi söylemiştik"

Toroslar bölgesinde ihtiyaç duyulan ve vatandaşların talebi olan her alanda Toroslar Belediyesi ile birbirlerine yardımcı olup, bu talepleri yerine getirmeye çalıştıklarını aktaran Seçer, "Bu durum devam edecek. Çok daha güzel projelere beraber imza atacağımızı umut ediyorum. Toroslara, çocuklara, kadınlara; herkese hayırlı olsun. Temelini geçen mart ayında atmıştık ve 9 ayda bitireceğimizi söylemiştik. Tesisimiz, aralık ayı gibi faal duruma gelecek. Yaz sezonuyla beraber de havuzumuz hazır bir şekilde faaliyetine başlayacak" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN ÇEVRE DOSTU OĞUZ ALTINBAŞ'I KAYBETTİK

2024-09-14 13:25 - Gündem

MUĞLA’DA GÖL VE DAĞ ARASINDAKİ GİZEMLİ KÖY

2024-09-16 12:14 - Gezi

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

TARİH VE MİLLİ MÜCADELESİYLE KARADENİZ’İN İNCİSİ SAMSUN

2024-09-14 14:41 - Gezi

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kasımpaşa’ya konuk olacak

2024-09-14 09:35 - Spor

Edirne’de Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı

2024-09-17 19:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

İstanbul’da "Enstrümansız Okul Kalmasın Şenliği" düzenlendi

23:07 - Genel

Tekirdağ’da görev yeri değişen kaymakamlara veda programı düzenlendi

21:55 - Genel

Ticaret Bakanı Bolat, ayakkabı sanayisinin temsilcileriyle bir araya geldi

21:36 - Genel

Kastamonu’da nefes kesen uçak kazası tatbikatı

19:34 - Genel

MAGİNDER’den Zeynel Abidin Türbesi’ne anlamlı ziyaret

18:37 - Genel

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş