?>

Tour of İstanbul’un birinci etabı Beykoz’da başladı

Beykoz’da uluslararası tour of istanbul’un açılış etabı, 7. 5 kilometrelik prolog ile başladı.

Spor - 2 ay önce

Beykoz’da Uluslararası Tour of İstanbul’un açılış etabı, 7.5 kilometrelik prolog ile başladı. 13 ülkeden 16 takım ve 121 profesyonel bisikletçinin olduğu yarışta, sporcular 4 gün boyunca zamana karşı kıyasıya mücadele verecek.

Uluslararası Tour of İstanbul’un açılış etabı, saat 11.00’de Beykoz’da koşulan 7.5 kilometrelik prolog ile başladı. Türkiye Bisiklet Federasyonu koordinasyonunda, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği, ilçe belediyeleri, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, UCI ve Shimano’nun destekleriyle düzenlenen organizasyona, 13 ülkeden 16 takım ve 121 sporcu katıldı. Etabın açılış prologu, sporcuların birer dakikalık aralıklarla start almasıyla gerçekleşti. Kısa ama teknik parkur, en başından itibaren hem beceriyi hem de dayanıklılığı test ederek yarışa büyük bir heyecan kattı. Zorlu ve inişli çıkışlı arazi nedeniyle zamana karşı bisikletleri ve aerodinamik kasklar kullanılmazken; tüm sporcular standart yol ekipmanlarıyla mücadele etti. Ayrıca destek araçları sporcuları takip etmeyerek yalnızca parkur boyunca belirlenen sabit noktalarda hazır bulundu. Kısa ancak tempolu geçen etapta bisikletçiler, Beykoz’un doğası ve teknik virajlarıyla dolu parkurda en yüksek performanslarını sergiledi. Yoğun seyirci ilgisi eşliğinde gerçekleşen mücadelede, kısa mesafede dahi yüksek hızlara ulaşan sporcular izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. Etap sonunda ilk lider mayoları, resmi podyum töreninde sahiplerini buldu. Sprint ve tırmanış kapısı bulunmadığı için, mayolar etap özelinde farklı bir şekilde dağıtıldı. Buna göre, turuncu mayo etabı birinci sırada tamamlayan sporcuya, mavi mayo ikinci olan sporcuya, yeşil mayo üçüncü sırada finişe gelen bisikletçiye verildi. Beyaz mayo ise genel klasmanda en iyi dereceyi yapan genç bisikletçinin oldu. Emin Müftüoğlu: "Bisiklet konusunda İstanbul gibi bir şehrin tanıtımıyla ilgili bundan daha güzel bir organizasyon olamaz"

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yarışla ilgili yaptığı açıklamada, "Tour of İstanbul’un 3.’sünü yapıyoruz. Biliyorsunuz ilk 2.2 ile başladık. Daha sonra da yükselerek 2.1 seviyesine çıktık. Bilmeyenler için dünyada amatör ve kontinental takımlarının katıldığı 2.2 serisi var. Onun üstünde 2.1 dediğimiz ve profesyonellerin katıldığı bir yarış var. Bunun da üstünde pro dediğimiz Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turumuz var. Yani Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun bir altındaki kategoride olan çok önemli bir tur bu. Dünya Federasyonu’nda her ülkeye verilmeyen bir organizasyon. Burada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek az. Çünkü hem bu velodromun hem Cumhurbaşkanlığı turunun dünya çapında en üst seviyede yapılması için himayelerine aldı; hem de halkın bisiklete binmesinin gittikçe geliştiği bir ülke konumuna geldik. Bu organizasyonu Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın liderliğinde yapıyoruz. Kendilerine de çok teşekkür ediyoruz. Bisiklet konusunda İstanbul gibi bir şehrin tanıtımıyla ilgili bundan daha güzel bir organizasyon olamaz. Biz de tüm hazırlıklarımızı yaptık, dünyanın önemli profesyonel takımları ve önemli sporcular burada. 4 gün boyunca 4 parkurda 450 kilometreye yakın güzel bir yarış geçecek." Mutlu Erçevik: "Türkiye’nin en önemli bisiklet organizasyonlarından biri"

Tour of İstanbul Yarış Direktörü Mutlu Erçevik de önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını dile getirerek, "Bu yıl 3. kez gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin en önemli bisiklet organizasyonlarından biri UCI 2.1 plus. Aynı zamanda dünyanın da önemli dört günlük etaplı yarışlarından biri. Burada çok ünlü dünya takımlarını ağırlıyoruz. 4 gün boyunca sürecek ve 4 etaptan oluşan Tour of İstanbul’da iki etap Asya yakasında, son iki etap da Avrupa yakasında olacak" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kestane Bahçesi Kenevir Tarlasına Dönüştürülmüş

2025-08-30 13:50 - Asayiş

Kuşadası’nda sene başı müdürler kurulu toplantısı yapıldı

2025-08-31 10:43 - Genel

Marmaris'te Motosiklet Kazalarına Karşı Seferberlik

2025-08-28 16:43 - Asayiş

Marmaris Evren Paşa İlkokulu Yeniden Yapılıyor

2025-09-04 11:55 - Marmaris

Menteşe, 30 Ağustos'u Büyük Bir Coşkuyla Kutladı

2025-08-30 12:03 - Genel

MUĞLA'DAN TOKYO'DAKİ OLİMPİYATLARA 6 SPORCU

2025-08-29 14:21 - Spor

DALAMAN'A 30 YENİ HİZMET ARACI

2025-09-03 11:03 - Ulaşım

MARMARİS'TE KASK TAKMAYANLAR HAYATINI KAYBEDİYOR

2025-08-30 13:42 - Marmaris

TCSG-310 BOTU VE TCG İMBAT MARMARİS’TE ZİYARETE AÇILDI

2025-08-30 13:11 - Marmaris

Bodrum'da Yol Çalışmaları Devam Ediyor

2025-09-02 11:47 - Ulaşım

İlgili Haberler

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’ten Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman’a ziyaret

18:50 - Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"

18:42 - Spor

Beşiktaş kafilesi Konya’ya geldi

18:45 - Spor

Osman Zeki Korkmaz’dan istifa sorusuna yanıt: "Gündemimde yok"

18:38 - Spor

Vali Akbıyık’tan Yalıkavakspor’a moral ziyareti

18:13 - Spor

Günün Manşetleri

Halk Sağlığı İçin Zabıta Denetimleri Sürüyor

17:04 - Sağlık

Oro Di Milas, Dünyanın En İyi Zeytinyağları Arasında

17:04 - Gündem

Bu Fırında Ekmeğe Zam Yok

11:46 - Genel

Yalnız yaşayan yaşlı adam evinde ölü bulundu

11:42 - Asayiş

Ev sahibiyle kiracının ’çöplüğe dönmüş bahçe’ kavgası

10:43 - İnsan