?>

Trabzon’da yılbaşında sofraları hindi değil hamsi süsleyecek

Yılın son gününde balık halindeki yoğunluk dikkat çekti.

Ekonomi - 5 ay önce

Trabzon’da yılbaşı gecesi kilosuna göre fiyatı 3 ila 4 bin lira arasında değişen hindilerin yerine sofraları kilosu 150 TL olan hamsi süsleyecek.

Yılın son gününde tezgâhlardaki bol balık çeşitliliği dikkat çekerken, Karadeniz’in simgesi hamsi hem fiyatı hem de yöre halkının sofralarının baş tacı olması nedeniyle yıl başında da gelenek değişmeyecek ve sofralar hamsiyle dolacak.

Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, Trabzon’da yılbaşı olsun diğer günler olsun vatandaşın tercihinin genelde balıktan yana olduğunu kaydederek “Trabzon’un vazgeçilmezi balık her daim tüketiliyor. Çeşit olarak bu sezon hepsi hemen hemen mevcut. Özellikle barbun balığı son zamanlarda bol çıkıyor fiyat olarak en düşük dönemini yaşıyor kilosu 150 TL. Hamsi bu aralar biraz azalmaya başladı kilosu 150 TL. En ucuz balık kilosu 100-125 TL olan istavrit. Yılbaşılarda olsun diğer günlerde olsun Trabzonlu’nun vazgeçilmezi balıktır, hindi değildir” dedi.

Balıkçı esnaflarından Mehmet Can Örseloğlu ise “Bu sezon bereketli geçiyor. Yaklaşık 30 yıldan beri bu sektördeyim böyle bol bereketli bir sezon görmedim inşallah devamı gelir. Hamsi yine devam ediyor zaman zaman kesiliyor zaman zaman tekrar ağlara ve tezgahlara geliyor. Genelde yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindi ama hamsi tahtını hindiye kaptırmaz. Hindinin yerini bu yıl başı hamsi ve istavrit alacak diye umuyorum” diye konuştu.

Vatandaşlardan Umut Akkol, Trabzon’da hindi bulmanın zor olduğunu ancak hamsinin kolayca bulunabileceğini ifade ederek “Tercihim balığın taze olması. Genelde hamsi, istavrit, çinekop daha çok tercih ediliyor. Hamsi güzel almayı düşünüyoruz. Yılbaşlarında genelde hindi tercih edilir. Burada zaten hindi bulmak zor ama hamsiyi kolayca bulabilirsin” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

KÖYCEĞİZ GÖLÜ: DOĞA VE EKOLOJİK ZENGİNLİĞİN ADRESİ

2024-12-25 13:12 - Gezi

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Marmaris'e kış yeni geldi

2024-12-26 11:12 - Marmaris

Başkan Pekyatırmacı: “2025, ülkemiz ve şehrimiz için yeni güzelliklerin yaşanacağı bir yıl olsun”

2024-12-31 13:30 - Siyaset

Çine’de taksi şoförleri bilgilendirildi

2024-12-25 11:44 - Genel

Cemre Ateş’ten 7 altın madalya

2024-12-31 13:31 - Spor

Kayserispor, Erciyes 38 FK’yı 1-0 Yendi

2024-12-30 10:03 - Spor

İlgili Haberler

Aho peyniri için coğrafi işaret başvurusu yapıldı

09:12 - Ekonomi

Edirne’de buğday hasadı başladı: Üretici verimden memnun

16:24 - Ekonomi

Mühendisler 'Sessiz Çığlık' Eylemiyle Haklarını Aradı

15:41 - Ekonomi

BÜYÜKŞEHİR'DEN DEV TASARRUF

14:28 - Ekonomi

ASKON Genel Başkanı Aydın: "Müreffeh yarınlara ulaşmak için her zamankinden daha çok çalışacağız"

14:35 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş

Uyuşturucu satıcısı tutuklandı

17:22 - Asayiş

Mühendisler 'Sessiz Çığlık' Eylemiyle Haklarını Aradı

15:41 - Ekonomi

Kaz Dağları Balı Dünya Şampiyonu Oldu

15:26 - Genel