?>

Trabzon ilk Açık Hava Arkeopark Müzesi’ne kavuşuyor

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET METİN GENÇ, TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI KOORDİNASYONUNDA PAZARKAPI MAHALLESİ’NDE YÜRÜTÜLEN VE YÜZDE 85’İ TAMAMLANAN SUR DUVARI RESTORASYON ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ.

Kültür Sanat - 2 saat önce

Trabzon Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi’nde yürütülen tarihi sur duvarı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilk Açık Hava Arkeopark Müzesi’ne kavuşacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda Pazarkapı Mahallesi’nde yürütülen ve yüzde 85’i tamamlanan sur duvarı restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Arkeolog Vedat Keleş ve Koruma Uzmanı Yaşar Selçuk Şener, çalışmaların mevcut durumu ve sonraki etaplara ilişkin Başkan Genç’e bilgi verdi.

Başkan Genç, burada yaptığı açıklamada "Hisar bölgemizde, surların bulunduğu alanda bir arkeoloji kazısıyla birlikte restorasyon çalışmalarını sürdürüyoruz. Buna başlarken heyecanlıydık. Kıymetli hocalarımızdan bugüne kadarki çalışmalarla ilgili bilgi aldık. Heyecanımız bir kat daha arttı. Çünkü Helenistik dönemden Eski Roma dönemine, Yeni Roma dönemine, Bizans dönemine, Komnenos dönemine, Osmanlı dönemine ve Cumhuriyet dönemine uzanan tarihsel bir süreç burada mevcut. Tabiri caizse, inşallah bu çalışmalar bittiğinde Trabzon’umuzun tarihi şeceresini fiilen görebileceğimiz bir alan oluşacak. Bu nedenle ikinci etap çalışmamızı surlarımızın batı kısmında da sürdürme kararını, hocalarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda aldık. İnşallah bu yıl bu ikinci etap çalışmasını da gerçekleştireceğiz" dedi.

Bölgenin turizm açısından önemine vurgu yapan Başkan Genç, şunları söyledi:

"Güney kısmında daha önce başlatılan kazıyı da eş zamanlı olarak yürüterek hemşehrilerimize söz verdiğimiz Açık Hava Arkeopark Müzemizi burada hayata geçireceğiz. Buradan net bir şekilde ifade ediyorum: Trabzon’a gelen herkes, öncelikli ziyarete Trabzon’un en kadim tarihinin başladığı, medeniyetlerin devam ettiği bu noktadan başlayacak. Bu da Trabzon’umuzun tarihi ve kültürel zenginliği açısından, medeniyetlerin bıraktığı miraslar ve arkeolojik değer açısından hem bir kıymet hem de bir miras sorumluluğu taşıyor. Bizler bu mirası korumak ve geleceğe devretmek, aynı zamanda turizmle birlikte şehrimizin ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ PARTİ MİLLETCEKİLİ  ERGUN: “BU RAKAMLAR YOKSULLUĞUN DEĞİL, AÇLIĞIN RAKAMLARIDIR”

2026-01-09 14:27 - Siyaset

Ergun: “İktidar Emekliye Yoksulluğu Değil, Açlığı Reva Görüyor”

2026-01-09 11:20 - Ekonomi

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü’nün yargılandığı davalarda karar çıkmadı

2026-01-08 16:06 - Asayiş

Marmaris’te Belediyesi çöp kamyonunun çarptığı kadın öldü

2026-01-09 13:05 - Asayiş

Gold Emlak dolandırıcılığı sanıklarına ceza yağdı

2026-01-07 16:17 - Asayiş

Kapalıçarşı soruşturmasında 3 kişi adliyeye sevk edildi

2026-01-08 15:54 - Asayiş

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

İçmeler’de Deniz Kirliliği Alarmı

2026-01-08 17:21 - Marmaris

Muğla’da tersane yangını: Söndürme çalışmaları sürüyor

2026-01-10 01:26 - Asayiş

MUGAT-DER’den 20 Dalda Ücretsiz Eğitim Seferberliği!

2026-01-12 12:44 - Genel

İlgili Haberler

Büyükşehirden sanatseverlere rast faslı ziyafeti

15:38 - Kültür Sanat

Müteahhit Kaya’dan Miraç Kandili mesajı

15:04 - Kültür Sanat

Geçmişe Dokun, Geleceği Doku Projesi Tokat’ta tanıtıldı

14:33 - Kültür Sanat

Türkiye’nin ilk Yargıtay binası müzeye dönüşüyor

14:26 - Kültür Sanat

TSO’nun kurumsal hafıza müzesi yoğun ilgi görüyor

13:47 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Üvey babasını bıçakla ağır yaralayan şahıs tutuklandı

14:23 - Asayiş

Otobüste 3 kilo uyuşturucu ele geçirildi: 1 tutuklama

12:43 - Asayiş

Uludağ’da sömestr hareketliliği zirveye çıktı

12:36 - Genel

Hamile kadın 5.5 saatlik çalışmayla hastaneye ulaştırıldı

12:34 - Gündem

Köyüne kardan cami yaptı

12:28 - İnsan