?>

Trafik Haftası’nda sürücüler bilgilendirildi

Ordu’da karayolu trafik haftası etkinlikleri çerçevesinde trafik polisleri, cadde üzerinde durdurduğu araç sürücülerini ‘hayatla yarışılmaz’ mesajı ile bilgilendirerek, trafik kurallarının önemi anlatıldı.

Asayiş - 2 yıl önce

Ordu’da Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde trafik polisleri, cadde üzerinde durdurduğu araç sürücülerini ‘hayatla yarışılmaz’ mesajı ile bilgilendirerek, trafik kurallarının önemi anlatıldı.

Altınordu ilçesi Atatürk Bulvarı üzerinde toplanan Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, cadde üzerinde durdurdukları sürücülere yaya yolu konusunda uyarıda bulunarak broşür dağıttı. Lise öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte ekipler tarafından görevli kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan, trafik işaretleri ve levhalarla belirlenmiş kavşak giriş-çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlanması konusunda uyarı yapıldı. Uyarıda ayrıca, yaya ve okul geçitlerinde geçit hakkı verilmesi, emniyet kemerinin önemi ve trafik kurallarına uymanın önemleri anlatıldı. Etkinlikte polis ekipleri ve öğrenciler tarafından yayalara ve sürücülere yönelik el broşürleri, kırmızı düdük, çikolata ve hediye dağıtılarak, bilgilendirmeler yapıldı.

Etkinliğe katılan Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Çocuk Gelişimi Bölümü Alan Şefi İlknur Keskin Acar, “Milli Eğitim Bakanlığımızın düzenlediği sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Trafik Haftası nedeniyle il genelinde yapılan etkinliklere dahil olduk. Bugün de bu hafta dolayısıyla kemer kullanımı konusunda bilgilendirmek ve sürücülerin bu konudaki dikkatini çekmek için öğrencilerimizle etkinliğin içerisindeyiz” diye konuştu.

Sürücüler ise bu tür bilgilendirme etkinliklerinin can ve mal güvenliği için faydalı olduğunu, tüm sürücülerin ve yayaların trafik kurallarına uyması gerektiğini söylediler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

FETHİYE’DE 40 DÖNÜMLÜK ALANA YENİ OTOGAR YAPILACAK

2024-05-03 13:24 - Gündem

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

"BİR DENİZ, 1000 ÇOCUK" PROJESİ

2024-05-07 18:28 - İnsan

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

2024-05-07 14:49 - Marmaris

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

İlgili Haberler

İrtikap soruşturmasında tutuklanan Yahşihan Belediyesi eski başkanı Türkyılmaz tahliye edildi

14:09 - Asayiş

Minibüs elektrik direğine çarptı: 2 yolcu yaralandı

14:14 - Asayiş

Şırnak’ta akran zorbalığı

14:12 - Asayiş

Vali Karakaya, 2025 yılında Bitlis’te yaşanan asayiş olaylarını değerlendirildi

14:06 - Asayiş

Elmalı’da sakızmatik ile kumar operasyon: 2 şüpheli yakalandı

14:06 - Asayiş

Günün Manşetleri

KBÜ’den kaya mezarları ve arkeolojik alanlara saha gezisi

11:52 - İnsan

Köyceğiz Kaymakamı Kumcu, gemi simülasyon laboratuvarını inceledi

11:19 - Genel

Hasta ziyaretinden dönerken annesiyle kurşunların hedefi oldu

16:59 - Asayiş

Ölümlü sarı serum olayında ilk duruşma görüldü

16:50 - Asayiş

FETÖ’ye üye olmaktan aranan şahsı polis yakaladı

16:29 - Asayiş