?>

Trafik kazalarında yaşanan hasar ve değer kaybıyla ilgili bu detaya dikkat edilmeli

Tüketiciyi destekleme derneği (tükdes) genel başkan yardımcısı eyüp dokuzlar, "trafik kazalarında hasar ve değer kaybı zorunlu trafik sigorta şirketi tarafından ödenmektedir” dedi.

İnsan - 8 ay önce

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Dokuzlar, "Trafik kazalarında hasar ve değer kaybı zorunlu trafik sigorta şirketi tarafından ödenmektedir” dedi.

Eyüp Dokuzlar, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında, "Sigorta Ve Özel Emeklilik Düzenleme Ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) Ankara’da 28’nci Tüketici Konseyi’nde yaptığı sunuma göre; sürücülerin araçlarına ilişkin zorunlu mali trafik sigortası, trafik kazalarında mağduriyetin önlenmesi adına tüm araç sahiplerinin trafik sigortalarını yaptırmaları zorunludur. 2024 yılı zorunlu trafik sigortası maddi teminat limiti (araç onarım ve değer kaybı) 200 bin TL. Bedeni teminat limiti ise 1 milyon 800 bin TL. Trafik kazalarında oluşabilecek zararların ödenmesi amacıyla sürücülerin ve dolayısıyla tüketicilerin zorunlu mali trafik sigortasını yaptırması gereklidir" şeklinde konuştu. "Kaza sonrası tazminatın talebi için hukuki bir sürece gerek yoktur"

Mevcut durumda araç bedellerindeki artış nedeniyle zorunlu mali trafik sigortasındaki maddi teminat limitlerin yetersiz kalma ihtimaline karşı zararın tamamının karşılanabilmesi adına ihtiyari mali mesuliyet poliçeleri ile ek teminat limitinin de alınabileceğini kaydeden Dokuzlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trafik kazaları sonrası tüketicilere bir şekilde ulaşan ’hasar aracıları’ konusunda tüketicilerin temkinli ve tedbirli yaklaşması önemlidir. Kaza sonrası tazminatın talebi için hukuki bir sürece gerek yoktur. Hak sahiplerinin sigorta şirketine başvurusu sonrası mevzuatı Sigorta Ve Özel Emeklilik Düzenleme Ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde hasar ödeme süreçleri yürütülmektedir. Başvurunun doğrudan hak sahibi tarafından yapılması ile hasar aracıları tarafından yapılması arasında bir fark bulunmamaktadır. Dolayısıyla talebin öncelikle sigorta şirketine iletilmesi, uyuşmazlık durumunda ise yargı yollarına başvurulması vatandaşlarımızın tazminata daha hızlı ulaşabilmeleri için önemlidir."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN ÇEVRE DOSTU OĞUZ ALTINBAŞ'I KAYBETTİK

2024-09-14 13:25 - Gündem

TARİH VE MİLLİ MÜCADELESİYLE KARADENİZ’İN İNCİSİ SAMSUN

2024-09-14 14:41 - Gezi

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kasımpaşa’ya konuk olacak

2024-09-14 09:35 - Spor

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

Sonat ve Efekan yaşam boyu ödüllerini aldı

2024-09-10 11:58 - Magazin

Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 0 - Fenerbahçe: 0

2024-09-15 17:16 - Spor

Narin’in cesedini dereye bırakan N.B.’nin, tutuklu Salim Güran tarafından ’tehdit edildiği’ iddiası

2024-09-10 23:54 - Asayiş

Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

2024-09-10 15:23 - Gündem

İlgili Haberler

Büyükbaş hayvanın doğumunu jandarma yaptırdı

23:03 - İnsan

Şehit annesine anlamlı ziyaret

19:10 - İnsan

Anneler Günü’nde en çok saksı çiçekleri talep görüyor

17:59 - İnsan

Yenişehir açık hava sineması projesinin ihalesi yapıldı

17:28 - İnsan

Antalya basınının acı günü

16:57 - İnsan

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş