?>

Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff: "Putin, Ukrayna ile kalıcı bir barış anlaşmasına açık"

Abd başkanı donald trump'ın orta doğu özel temsilcisi steve witkoff, rusya devlet başkanı vladimir putin'in ukrayna ile "kalıcı bir barış" anlaşmasına açık olduğunu belirtti.

Siyaset - 2 ay önce

ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna ile "kalıcı bir barış" anlaşmasına açık olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff, ABD basınına Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta Rusay’nın St. Petersburg kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile üçüncü kez bir araya gelen Witkoff, Putin’in Ukrayna ile "kalıcı bir barış" anlaşmasına açık olduğunu belirtti. Witkoff, "Putin’in talebi, burada kalıcı bir barış sağlamak. Yani ateşkesin ötesinde, bu konuda bir yanıt aldık. Bu noktaya gelmemiz zaman aldı" dedi.

Gündemde olan barış planının Rus güçlerinin işgali altındaki Ukrayna bölgelerini ifade eden "beş bölgeyi" de kapsadığını söyleyen Witkoff, ancak Rusya’nın Ukrayna’nın NATO üyeliği başvurusundan vazgeçmesi talebinin de masada olduğunu ekledi. Witkoff, iki ülke arasındaki gerçek sorunlardan kaynaklanan karmaşık bir durumum var olduğunu ifade ederek, "Sanırım tüm dünya için çok ama çok önemli bir şeyin eşiğinde olabiliriz" dedi.

ABD ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerinde görüşmelerin bir parçası olduğunu belirten Witkoff, "Bölgeye gerçek istikrarı getireceğine inandığım bazı ticari fırsatlar aracılığıyla Rusya-ABD ilişkisini yeniden şekillendirme imkanı olduğuna inanıyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

İlgili Haberler

Kilis Muhtarlar Derneği Başkanlık seçimi yapıldı

20:30 - Siyaset

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yurdakul: "Türkiye olarak küresel rekabette yerimizi almalıyız"

17:52 - Siyaset

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat abisi tarafından öldürüldü

17:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ve Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Munir’i kabul etti

17:13 - Siyaset

Başkan Özlü "Sanayiciler artık Düzce’yi öğrendi"

17:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

Lösemili Çocuklara Moral Etkinliği

15:19 - Genel

Anne ve Oğul Aynı Okulda Sınavda

14:57 - İnsan

Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok

14:54 - Asayiş

Taksilerde "Panik Butonlu" Güvenlik Dönemi Başladı

14:19 - Asayiş

Fabrikadaki Sızıntı Can Aldı

14:03 - Asayiş