?>

Trump, Minnesota’daki protestoları bastırmak için askeri güç kullanmakla tehdit etti

ABD BAŞKANI DONALD TRUMP, MİNNESOTA EYALETİNE BAĞLI MİNNEAPOLİS ŞEHRİNDE FEDERAL GÖÇMENLİK UYGULAMALARINA KARŞI DÜZENLENEN PROTESTOLARI BASTIRMAK İÇİN ASKERİ GÜÇ KULLANILMASININ ÖNÜNÜ AÇAN İSYAN YASASI'NI YÜRÜRLÜĞE KOYABİLECEĞİNİ İFADE ETTİ.

Siyaset - 5 ay önce

ABD Başkanı Donald Trump, Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis şehrinde federal göçmenlik uygulamalarına karşı düzenlenen protestoları bastırmak için askeri güç kullanılmasının önünü açan İsyan Yasası’nı yürürlüğe koyabileceğini ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump, Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis şehrinde ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) görevlilerinin bir kişiyi vurarak öldürmesine tepki olarak başlayan protestolara ilişkin açıklama yaptı. Trump sosyal medyadan yaptığı açıklamada, protestoları bastırmak için nadiren kullanılan ve asker görevlendirilmesini içeren İsyan Yasası’nı yürürlüğe koymakla tehdit etti. Trump, "Minnesota’nın yozlaşmış yetkilileri, yasaya uymayıp sadece görevlerini yapmaya çalışan ICE’ın vatanseverlerine saldıran profesyonel kışkırtıcıları ve isyancıları durdurmazlarsa benden önce birçok başkanın yaptığı gibi İsyan Yasası’nı yürürlüğe koyacağım ve bir zamanlar büyük olan bu eyalette yaşanan bu rezalete hızla son vereceğim" ifadelerini kullandı.

1807 tarihli İsyan Yasası, aktif görevdeki askeri personelin ABD içinde kolluk görevlerinde görevlendirilmesine izin veriyor.

Bir ICE görevlisi, 7 Ocak’ta göçmenlere yönelik operasyonlar sırasında aracının içinde olayları izleyen 37 yaşındaki ABD’li Renee Nicole Good’u ateş ederek öldürmüştü. Trump yönetimi, ICE ajanının meşru müdafaa amacıyla hareket ettiğini söylerken, yerel yetkililer kadının herhangi bir tehlike oluşturmadığını belirtmişti. Kameralara yansıyan görüntülerde, ICE ajanlarının caddenin ortasında duran araca yaklaştığı, Good’un ise aracıyla uzaklaşmaya çalıştığı, bu sırada aracın önündekilerden birinin sürücüye silahını doğrultup 3 el ateş ettiği görülmüştü. Olayla ilgili FBI tarafından soruşturma başlatılmıştı. Good’un ateş ederek öldürülmesi, protestoların fitilini ateşlemişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

İYİ PARTİ MİLLETCEKİLİ  ERGUN: “BU RAKAMLAR YOKSULLUĞUN DEĞİL, AÇLIĞIN RAKAMLARIDIR”

2026-01-09 14:27 - Siyaset

MUGAT-DER’den 20 Dalda Ücretsiz Eğitim Seferberliği!

2026-01-12 12:44 - Genel

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

Denizlili ünlü besteciden yürekleri ısıtacak yeni şarkı

2026-01-10 08:26 - Magazin

Turizmci Kaya’nın samimi açıklamaları programa damgasını vurdu

2026-01-15 13:10 - Magazin

Genç yetenek Mustafa Konak’ın rol aldığı film Berlin Film Festivali’ne davet edildi

2026-01-15 15:06 - Magazin

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

BAŞKAN ARAVİ ''MARMARİS'LE İLGİLİ PROJELERDE ÇALIŞTAY DÜZENLENSİN''

2026-01-13 14:08 - Marmaris

MARMARİS’İN HANGİ MAHALLELERİNDE ELEKTRİK KESİLECEK?

2026-01-16 13:05 - Marmaris

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türk-Türkmen Komisyonu 9. Dönem Toplantısı’na katıldı

18:46 - Siyaset

Türk Kızılay’ına ilişkin kanun teklifi komisyonda

18:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Afrika ülkeleriyle ilişkilerimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz"

17:52 - Siyaset

Şehitkamil Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı tamamlandı

17:58 - Siyaset

Almanya’nın BMGK geçici üyeliğine ilk kez seçilememesi ülkede eleştirilere yol açtı

17:10 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem