?>

Trump: "İran bir anlaşma yapmamaya karar verirse, ABD’nin Diego Garcia’da bulunan havaalanını kullanması gerekebilir"

EPA - WASHINGTON (İHA) - ABD BAŞKANI DONALD TRUMP, İRAN'IN BİR ANLAŞMAMAYA VARMAMASI HALİNDE ABD'NİN İRAN'A YÖNELİK SALDIRILARDA HİNT OKYANUSU AÇIKLARINDA BULUNAN DİEGO GARCİA ADASI'NDAKİ ÜSSÜNÜ KULLANABİLECEĞİNİ AÇIKLADI.

Siyaset - 3 ay önce

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın bir anlaşmamaya varmaması halinde ABD’nin İran’a yönelik saldırılarda Hint Okyanusu açıklarında bulunan Diego Garcia Adası’ndaki üssünü kullanabileceğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere’nin Hint Okyanusu açıklarında bulunan Diego Garcia Adası’nın egemenliğini Doğu Afrika’daki ada ülkesi Mauritius’a vermesi ve ardından adayı kiralamasını öngören anlaşmaya bir kez daha tepki gösterdi. Trump, ABD askeri üssüne ev sahipliği yapan Diego Garcia Adası’nın önemine değinerek, "İran bir anlaşma yapmamaya karar verirse, ABD’nin son derece istikrarsız ve tehlikeli bir rejimin potansiyel saldırısını ortadan kaldırmak için Diego Garcia’yı ve Fairford’da bulunan havaalanını kullanması gerekebilir" dedi.

İngiltere’nin hiçbir şekilde Diego Garcia Adası üzerindeki kontrolünü kaybetmemesi gerektiğini ifade eden Trump, "Başbakan Starmer, en iyi ihtimalle 100 yıllık bir kira sözleşmesi imzalayarak, hiçbir nedenle Diego Garcia üzerindeki kontrolünü kaybetmemelidir. Bu topraklar İngiltere’den alınmamalıdır ve eğer alınırsa bu bizim büyük müttefikimiz için bir felaket olacaktır. Biz her zaman İngiltere, için savaşmaya hazır ve istekli olacağız, ancak onlar da karşılaştıkları sorunlar karşısında güçlü kalmak zorundalar. Diego Garcia’yı vermeyin" dedi.

Hint Okyanusu açıklarında bulunan İngiltere’nin himayesi altındaki Diego Garcia Adası’nda 1970’li yıllardan bu yana ABD’nin stratejik bombardıman uçaklarının bulunduğu bir askeri üs bulunuyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

Emniyetten Kritik Uyarı

2026-02-12 11:03 - Gündem

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç Parlamentosu Başkanı Norlen ile görüştü

19:12 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türk-Türkmen Komisyonu 9. Dönem Toplantısı’na katıldı

18:46 - Siyaset

Türk Kızılay’ına ilişkin kanun teklifi komisyonda

18:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Afrika ülkeleriyle ilişkilerimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz"

17:52 - Siyaset

Şehitkamil Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı tamamlandı

17:58 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem