?>

Trump: "(İran saldırısı) Bombayı ellerinden aldık"

Abd başkanı donald trump, abd'nin iran'a düzenlediği saldırıyla ilgili, "dün muhteşem bir askeri başarı elde ettik, 'bombayı' ellerinden aldık ve yapabilselerdi kullanırlardı" dedi.

Siyaset - 2 ay önce

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin İran’a düzenlediği saldırıyla ilgili, "Dün muhteşem bir askeri başarı elde ettik, ’bombayı’ ellerinden aldık ve yapabilselerdi kullanırlardı" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin İran’ın Fordow, Natanz ve İsfahan’daki nükleer tesislerine düzenlediği saldırının anayasaya aykırı olduğunu söyleyen Cumhuriyetçi Thomas Massie’ye sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi. Trump, Massie’yi "basit fikirli bir tribün lideri", "zavallı bir kaybeden" ve "zayıf" olarak nitelendirdi.

Massie’yi ABD ordusuna saygısızlıkla suçlayan Trump, İran’a yönelik saldırıyı "muhteşem bir askeri başarı" olarak nitelendirerek, "Dün muhteşem bir askeri başarı elde ettik, ’bombayı’ ellerinden aldık ve yapabilselerdi kullanırlardı" dedi.

Massie, Trump’ın partisi içinde İran’a yönelik saldırılara karşı çıkan küçük bir azınlığın içinde yer alıyor. Bazı Demokratlar Kongre’den onay almadan askeri harekat düzenleyen Trump’ın görevden alınması çağrısında bulundu.

ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, İran saldırısı için ABD Kongresi’nin onayı gerektiğine yönelik eleştirilere verdiği cevapta, Trump’ın kitle imha silahlarının yayılmasını önlemek için harekete geçme konusunda açık bir yetkiye sahip olduğunu belirtmişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin’deki gizemli hazineye ziyaretçi akını

2025-06-22 13:45 - Gündem

Meram’da görsel şov yeniden başladı

2025-06-20 14:11 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Tunceli’de karne heyecanı

2025-06-20 15:07 - Eğitim

Maltepe’de felsefe halkla buluşuyor

2025-06-22 12:37 - Genel

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TRAFİK CEZALARIYLA EKONOMİ YÜRÜTÜLEMEZ”

2025-06-21 12:58 - Genel

MARMARİS’TE ÖRNEK TABLO: BABA-KIZ AYNI ANDA YKS’YE GİRDİ

2025-06-22 12:45 - Marmaris

MUTTAŞ İLE 2025’İN İLK 5 AYINDA 202 BİN YOLCU TAŞINDI

2025-06-20 15:19 - Ulaşım

İlgili Haberler

Kahta’da yoğun katılımlı halk buluşması gerçekleştirildi

10:20 - Siyaset

Başkan Çetinkaya esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi

08:55 - Siyaset

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a duygulandıran hediye

03:40 - Siyaset

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy: "(Rusya-Ukrayna Savaşı) Adil ve kalıcı bir barış için çalışmaya devam ediyoruz"

23:29 - Siyaset

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gümen, Kars’ta

22:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

Mermer Bloğun Altında Kalan Mühendis Can Verdi

16:39 - Asayiş

Tartıştığı işçiyi vuran amir tutuklandı

16:27 - Asayiş

101 yaşındaki Hatice Kübra Nine’nin imrendren ölümü

16:16 - İnsan

Aile İçi Tartışma silahlı kavgaya döndü

14:52 - Asayiş

Sıcaklar bunalttı, hayvanlar suya girerek serinledi

14:51 - Asayiş