?>

Trump’tan yeni ülkelere gümrük vergisi sinyali

Abd başkanı donald trump dün yaptığı açıklamada, "yarın sabah ticaretle ilgili en az 7 ülkeye, öğleden sonra da daha fazlasına ilişkin duyuru yapacağız" ifadelerini kullanarak, yeni gümrük vergileriyle ilgili ayrıntıların kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

Siyaset - 3 gün önce

ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamada, "Yarın sabah ticaretle ilgili en az 7 ülkeye, öğleden sonra da daha fazlasına ilişkin duyuru yapacağız" ifadelerini kullanarak, yeni gümrük vergileriyle ilgili ayrıntıların kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

ABD, bazı ülkelere yeni gümrük vergileri uygulayacak. ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamada, "Yarın sabah ticaretle ilgili en az 7 ülke duyuracağız. Öğleden sonra da daha fazlasını duyuracağız" ifadelerini kullanarak, ABD’nin küresel ticaret düzenlemelerinde bir yeniliği işaret etti. Trump’ın açıklaması, özellikle son haftalarda BRICS ülkelerine yönelik sert vergi politikaları ve Avrupa Birliği (AB) ile gerilimi artan ticari ilişkiler bağlamında dikkat çekti.

Uzmanlar, Trump’ın vurguladığı 7 ülkenin daha önce gümrük mektubunu yayımladığı Tunus, Malezya, Kazakistan, Güney Afrika, Bosna Hersek, Endonezya, Sırbistan, Bangladeş, Kamboçya, Tayland, Laos ve Myanmar’ın olabileceğini ifade ediyor.

"ABD’yı yıllarca sömürdüler, şimdi bedelini ödeyecekler"

Trump, geçtiğimiz Pazartesi günü 14 ülkeye gümrük vergileri uygulamalarına ilişkin mektuplar gönderildiğini söylediği açıklamasında, Ağustos ayına kadar bir karara varılmazsa daha ağır vergilerin yürürlüğe gireceğini, alıcı ülkelerin Washington’un uygulamalarına karşı hamlede bulunarak ABD’ye uygulanan gümrük vergilerini arttırmaları durumunda ise çok daha ağır yaptırımlar uygulanabileceğini bildirmişti. ABD Başkanı geçtiğimiz Pazartesi günü ayrıca "Kendilerini BRICS’in ABD karşıtı politikaları ile özdeştiren ülkelere uygulanan gümrük vergileri yüzde 10 değerinde arttırılacak" ifadelerini kullanırken, daha önce yaptığı bir açıklamada da, "ABD’yi yıllarca sömürdüler, şimdi bedelini ödeyecekler" demişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te riskli binasını yıktırdı, komşu bina yüzünden üç yıldır çivi çakamıyor

2025-07-07 13:11 - Genel

"Kibritçi Cevat" Şekip Taşpınar Hayatını Kaybetti

2025-07-03 09:35 - Genel

SÜDGE Eğitimindeki Aksaklıklar Meclis Gündeminde

2025-07-02 14:26 - Gündem

PAÜ Arama Kurtarma Ekibinden İstanbul’da kritik deprem incelemesi

2025-07-02 11:42 - Gündem

Muğla ile Çin arasında turizmde yeni iş birliği adımları

2025-07-04 11:24 - Kültür Sanat

Seydikemer'de Tarla Kavgası Kanlı Bitti

2025-07-08 11:01 - Asayiş

Edremit’te kabağa aşılı karpuzlar rağbet görmedi

2025-07-04 15:41 - Ekonomi

Yürüyüş yaparken otomobilin çarptığı adam hayatını kaybetti

2025-07-03 23:20 - Asayiş

Başkan Aras'tan Marmaris'te Kapsamlı Ziyaretler

2025-07-02 14:28 - Marmaris

 BODRUM'DA TEKNE ALEVLERE TESLİM OLDU

2025-07-04 13:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Kuzey Kore lideri Kim, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’u ağırladı

17:12 - Siyaset

ABD medyası: "Putin, İran’ın uranyum zenginleştirmemesini içeren nükleer anlaşma fikrini destekledi"

17:04 - Siyaset

Emine Erdoğan’dan AK Parti 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na ilişkin paylaşım

16:33 - Siyaset

Trump’tan Avrupa Birliği ve Meksika’ya yüzde 30 gümrük vergisi

16:34 - Siyaset

Başkan Özlü, halk buluşmalarına devam ediyor

16:26 - Siyaset

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in Lisansını Çıkarttı

16:22 - Spor

Geçmişin kültür izleri Siirt’te yeniden hayat buluyor

15:24 - Kültür Sanat

İzmir’de işten atılan işçilerin eylemi 4. gününde: "İşimizi geri istiyoruz!"

15:11 - Genel

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

14:11 - Asayiş

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan