?>

Trump’tan Zelenskiy’e tepki: "Bu adam ABD’nin desteğine sahip olduğu sürece barışın sağlanmasını istemiyor"

Abd başkanı donald trump, ukrayna devlet başkanı vladimir zelenskiy’nin rusya ile savaşın sona ermesinin "çok ama çok uzak" olduğu sözlerine tepki göstererek, "bu adam abd’nin desteğine sahip olduğu sürece barışın sağlanmasını istemiyor" dedi.

Siyaset - 2 ay önce

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Rusya ile savaşın sona ermesinin "çok ama çok uzak" olduğu sözlerine tepki göstererek, "Bu adam ABD’nin desteğine sahip olduğu sürece barışın sağlanmasını istemiyor" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, bir kez daha Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i hedef aldı. Trump, Zelenskiy’nin Rusya ile savaşın sona ermesinin "çok ama çok uzak" olduğu sözleri üzerine yaptığı açıklamada, "Bu, Zelenskiy tarafından yapılabilecek en kötü açıklamadır ve ABD buna daha fazla tahammül etmeyecek" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy’nin ABD’nin desteğine sahip olduğu sürece barış istemediğini öne süren Trump, "Dediğim gibi, bu adam ABD’nin desteğine sahip olduğu sürece barışın sağlanmasını istemiyor. Avrupa, Zelenskiy ile yaptıkları toplantıda ABD olmadan bu işi yapamayacaklarını açıkça ifade etti. Bu, muhtemelen Rusya’ya karşı bir güç gösterisi yapmak için yapılmış harika bir açıklama değil. Ne düşünüyorlar acaba?" dedi. "ABD ile ilişkimiz devam edecek"

Zelenskiy, dün İngiltere’deki Ukrayna Zirvesi’nin ardından yaptığı açıklamada, ABD’nin Ukrayna’ya verdiği desteğin süreceğine inandığını dile getirerek, "Ukrayna’nın ABD ile yardım akışını sürdürecek kadar güçlü bir ortaklığı olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı. Kameralar önünde tartışmışlardı

ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 28 Şubat’ta Beyaz Saray’da gerçekleştirdikleri görüşmede kameralar önünde tartışmış, Zelenskiy, Beyaz Saray’ı terk etmişti. ABD ve Ukrayna arasında imzalanması beklenen değerli madenler anlaşması da imzalanmamıştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS PAZARLARI CEP YAKIYOR

2025-02-28 14:36 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Milas’ta Oto Galerinin Önünde Silahlı Saldırı

2025-02-27 16:36 - Asayiş

Kuşadası’nda turunç meyvesi Kuşadalı kadınların ellerinde tatlanıyor

2025-02-28 17:03 - Genel

MUĞLA’NIN BELEDİYE BAŞKANLARI EVLİLİK KARARI ALDI

2025-02-28 13:21 - Gündem

Milas’ta oto galeri önündeki cinayetin faili tutuklandı

2025-02-28 17:52 - Asayiş

KİLİMANJARO DAĞI’NDA TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

2025-02-25 13:11 - Marmaris

İlgili Haberler

Zelenskiy: "Ateşkesin her an, hatta bugün bile başlayabileceğine inanıyoruz"

22:18 - Siyaset

Putin: "(Rusya-Ukrayna Savaşı) Rusya’nın istediği sonuçla tamamlayacak kapasiteye sahibi"

20:55 - Siyaset

Suriye Devlet Başkanı eş-Şara, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şerifov’u kabul etti

19:33 - Siyaset

Başkan Kurnaz: "İlkadım’da istişare kültürünü önemsiyoruz"

17:39 - Siyaset

Aliağa Ülkü Ocakları’ndan büyük buluşma

16:26 - Siyaset

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor