?>

TÜGAP’tan sigorta acentelerine saha odaklı dönüşüm programı

TÜGAP KURUCUSU ABDULCELİL ALKIŞ, PROGRAMIN ÇIKIŞ NOKTASINA İLİŞKİN YAPTIĞI DEĞERLENDİRMEDE, SİGORTA ACENTELİĞİNİN SAHADA VERİLEN EMEKLE BÜYÜDÜĞÜNE VURGU YAPTI.

Ekonomi - 17 saat önce

Sigorta sektöründe acenteliğin geleceğine yönelik yeni bir dönüşüm süreci başlatıldı. TÜGAP Girişimci Acenteler Platformu tarafından, Hedef Asistans Yol Yardım katkılarıyla hayata geçirilen TÜGAP Akademi Acente Gelişim Programı, sigorta acenteleri için saha odaklı ve üretimi merkeze alan bir model sunuyor.

Klasik eğitim ve seminer anlayışından farklı olarak kurgulanan program; sigorta acentelerinin yalnızca teorik bilgi edinmesini değil, sahada aktif üretim yapmasını, gelir elde etmesini ve mesleki anlamda güçlenmesini hedefliyor. Eğitim, satış pratiği, asistans hizmetleri ve sektörel iş birliklerinin bir arada ele alındığı yapı, sigorta acenteliğinde yeni bir yaklaşım olarak dikkat çekiyor.

Program kapsamında yıl boyunca iki yurt dışı organizasyon, bir yurt içi gezi, otelde geniş katılımlı eğitim ve zirve buluşması ile Türkiye genelinde bölgesel eğitim toplantılarının düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca sigorta şirketleriyle yapılacak özel protokollerle, acentelere doğrudan katkı sağlayacak iş birliklerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor. "Bu bir eğitim programı değil, sahadan başlayan bir değişimdir"

TÜGAP Kurucusu Abdulcelil Alkış, programın çıkış noktasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, sigorta acenteliğinin sahada verilen emekle büyüdüğüne vurgu yaptı. Alkış, "Sigorta acenteliği masa başında bekleyerek değil, sahada sorumluluk alarak gelişir. Biz TÜGAP’ı kurarken de bu programı tasarlarken de temel motivasyonumuz buydu. Amacımız acentelerimize yalnızca bilgi vermek değil, onları üretimin, görünürlüğün ve birlikte büyümenin merkezine almak" dedi.

Programın sahada çalışan ve emek veren acenteler için bir dayanışma ve gelişim modeli olduğunu ifade eden Alkış, iş birliğinin önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Alkış, "Üretimi teşvik eden, çalışanın karşılığını aldığı adil bir sistem kurmak istiyoruz. Bu dönüşümün yukarıdan değil, sahadan başlayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Başvurular başladı

TÜGAP Akademi Acente Gelişim Programına katılmak isteyen sigorta acenteleri, ’www.tugap.com.tr’

adresi üzerinden başvuru yapabiliyor. Kontenjanla sınırlı olarak planlanan programın değerlendirme süreci TÜGAP Akademi tarafından yürütülecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a "Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı" ödülü

2026-01-04 15:47 - Siyaset

İYİ PARTİ MİLLETCEKİLİ  ERGUN: “BU RAKAMLAR YOKSULLUĞUN DEĞİL, AÇLIĞIN RAKAMLARIDIR”

2026-01-09 14:27 - Siyaset

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü’nün yargılandığı davalarda karar çıkmadı

2026-01-08 16:06 - Asayiş

Marmaris’te Belediyesi çöp kamyonunun çarptığı kadın öldü

2026-01-09 13:05 - Asayiş

Gold Emlak dolandırıcılığı sanıklarına ceza yağdı

2026-01-07 16:17 - Asayiş

Ergun: “İktidar Emekliye Yoksulluğu Değil, Açlığı Reva Görüyor”

2026-01-09 11:20 - Ekonomi

Unutulan 200 Gram Altın Sahibine Teslim Edildi

2026-01-05 15:55 - İnsan

Fethiye’de 24’ü çocuk 58 düzensiz göçmen yakalandı

2026-01-05 09:22 - Asayiş

Marmaris’te bu hafta hangi mahallelerde elektrik kesilecek?

2026-01-05 15:33 - Marmaris

Kapalıçarşı soruşturmasında 3 kişi adliyeye sevk edildi

2026-01-08 15:54 - Asayiş

İlgili Haberler

Ankara Bakkallar Odası’nda Bendevi Palandöken güven tazeledi

18:53 - Ekonomi

Güneş enerjisiyle dev tasarruf

17:01 - Ekonomi

Çiftçiye aşılama çalışmaları, sulama yöntemleri ve desteklemeler anlatıldı

16:38 - Ekonomi

Tezgahlar istavritle doldu: Fiyatlar dibi gördü

15:32 - Ekonomi

Başkan adayı Erdem, proje ve yönetim kurulu adaylarını tanıttı

14:51 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bina çatılarındaki dev buz sarkıtları tehlike saçıyor

16:43 - Gündem

Hem konaklıyorlar hem açılan kurslarla kendilerini geliştiriyorlar

16:30 - Kültür Sanat

Galatasaraylı taraftarlar Süper Kupa finali için stada geldi

16:11 - Spor

Yangından vahşet çıktı

15:23 - Asayiş

Meteoroloji’den ’kuvvetli rüzgar’ ve ’fırtına’ uyarısı

15:11 - Gündem