?>

TÜGİAD Eskişehir yönetim kurulu üyesi Özlem Yıldırım: “Eskişehir 12 ay, 12 festival şehri olmalı”

Eskişehir müzik okulu eğitmeni ve türkiye genç iş insanları derneği (tügiad) eskişehir yönetim kurulu üyesi özlem yıldırım,

Kültür Sanat - 1 yıl önce

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir yönetim kurulu üyesi Özlem Yıldırım, kentin Avrupa şehirlerine benzediğinden bahsederken, senenin her ayında farklı festivalin yapılabileceği konusunda konuştu.

Öğrenci kenti ve önemli büyük şehirlere birçok yolla ulaşım kolaylığı bulunan Eskişehir’de, festivallerin azlığı dikkat çekiyor. Yoğun öğrenci nüfusundan dolayı bahse konu etkinliler açısından oldukça büyük bir potansiyele sahip ve büyük şehirlere ulaşım olanağını fazla olan Eskişehir, bu yönleri ile festivallere uygun zemin oluşturuyor. Konuyla alakalı Türkiye Genç İş Adamları Derneği Eskişehir yönetim kurulu üyesi Özlem Yıldırım, kentin festival için mevcut potansiyelinden ve bu anlamda bazı Avrupa kentlerine benzerliğinden bahsetti. Kentte yılın her ayında festivaller olması gerektiğinden söz eden Yıldırım, mevcut potansiyelin kullanılması gerektiğinin altını çizdi. “Eskişehir büyük şehirlere bir tren mesafesi uzaklığında”

Festivaller çeşitlerinden bahseden Özlem Yıldırım konuyla alakalı, “Eskişehir 12 ay, 12 festival şehri olmalı, Eskişehir Festivaller şehri olmalı. Çünkü benim için Eskişehir’in konumu aynı Brüksel’le çok özdeşleşiyor. Çünkü dünyaca ünlü tüm festivallerin çıkış noktası Brüksel’dir. Bunun sebebi de Brüksel’in konum olarak Londra’ya, Paris’e, Hollanda’ya trenle çok kısa mesafede olması. Türkiye’de çok büyük bir coğrafya olduğu için Eskişehir konum olarak tam ortada. Büyük şehirlere çok yakın, bir tren mesafesi uzaklığında. O yüzden caz festivali gibi müzik festivallerinin yer aldığı spor festivallerinin olduğu ya da işte sokak sanatçıları festivalleri ikinci el araba festivalleri gibi festivallerin yer aldığı bir şehre dönüşmesini ümit ediyorum” dedi. “Etkinliklerin olduğu daha cazibe sahibi kent haline gelebilir”

Eskişehir’in genç bir nüfusa sahip olduğuna, festivaller konusunda belediyelerin ve valiliğin çalışma yapması gerektiğini belirten TÜGİAD Eskişehir yönetim kurulu üyesi Özlem Yıldırım şöyle devam etti:

“Eskişehir, şehir dışında özellikle öğrenci kenti olmasıyla çok dikkat çekiyor. Bu yüzden aslında markaların, firmaların, bu öğrenci yoğunluğunu, bu potansiyeli çok büyük bir şekilde hem prestijli bir reklam aracı olarak kullanılabilir. Bunu mutlaka öne ön plana almaları gerek düşünüyorum. Aynı zamanda da küçük şehir olmasından festivallerle her hafta farklı etkinliklerin olduğu daha cazibe sahibi kent haline gelebilir. Özellikle belediyelerin ve valiliğin bu konuyla ilgili çalışma yapmalarını önemle rica ediyorum.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Selma Sonat’a Yaşam Boyu Onur Ödülü

2024-09-05 14:38 - Kültür Sanat

EGE VE AKDENİZ’İ KUCAKLAYAN ŞEHİR MUĞLA

2024-09-07 12:44 - Turizm

Taşkın: "Taştepe’yi sabır ve gayretle yeniden inşa edeceğiz"

2024-09-05 14:16 - Siyaset

DERİ VE SEDEF HASTALIĞINA MARMARİS’TE BEDAVA TEDAVİ 

2024-09-04 11:11 - Marmaris

TATİL BİTTİ, ‘HANIMELİ PAZARI’ YENİDEN AÇILDI

2024-09-03 14:02 - Marmaris

YANGIN RÜZGARIN ETKİSİ İLE BÜYÜDÜ

2024-09-07 16:21 - Asayiş

Acılı doktor, depremde kaybettiği eşinin ve 2 evladının anısını yaşatmak için okul yaptırdı

2024-09-04 09:18 - Eğitim

Muğla’daki yangın yolu kapattı

2024-09-07 16:08 - Asayiş

Medeniyetler ve şehzadeler şehri: Amasya

2024-09-05 14:03 - Gezi

Muğla’da orman yangını

2024-09-07 13:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Ahmet Uğurlu Dede Zakirlik ve İrfan Ocağı Erzincan’da açıldı

16:27 - Kültür Sanat

Ferdi Tayfur’un ölüm yıldönümünde lokum ve bisküvi dağıttı

15:04 - Kültür Sanat

Pamukkale 2025’in en fazla ziyaret edilen 2’inci örenyeri oldu

13:55 - Kültür Sanat

Mersin’de coşkulu kurtuluş yıl dönümü: JÖAK helikopter ile ‘üzüm salkımı’ gösterisi yaptı

13:44 - Kültür Sanat

Esenyurt’ta Ocak ayı kültür ve sanat etkinlikleri başlıyor

11:55 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan