?>

Tunceli’de heyelan tedbirleri: 19 konuttan 7’si boşaltıldı

TUNCELİ VALİLİĞİ, AFETE MARUZ ALAN İÇERİSİNDE BULUNAN 19 KONUTTAN 7’SİNİN CAN GÜVENLİĞİ GEREKÇESİYLE TAHLİYE EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI.

İnsan - 5 ay önce

Tunceli Valiliği, afete maruz alan içerisinde bulunan 19 konuttan 7’sinin can güvenliği gerekçesiyle tahliye edildiğini açıkladı.

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Toratlı köyünde devam eden zemin hareketliliği nedeniyle Afete Maruz Bölge sınırları içinde yer alan 19 konuttan 7’si tedbir amaçlı boşaltıldı. Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, tahliyelerin vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği, diğer 12 konutla ilgili teknik incelemelerin sürdüğü ve sürecin titizlikle takip edildiği bildirildi. "Hareketlilik, önceki yıllara kıyasla daha belirgin hale gelmiştir"

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Son günlerde bazı basın ve sosyal medya mecralarında, Çemişgezek ilçemize bağlı Toratlı Köyü’nde yaşandığı ifade edilen zemin hareketlerine ilişkin kamuoyuna açıklama yapılması gereği hasıl olmuştur. Söz konusu alan, 1959 yılından bu yana heyelan afetine maruz bölge olup, 1967 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile resmi olarak Afete Maruz Bölge ilan edilmiştir. O tarih itibariyle talep eden afetzede vatandaşlarımıza da Evini Yapana Yardım (EYY) yöntemi ile konut inşa edilmiştir. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz tarafından saha uzun yıllardır düzenli olarak izlenmektedir. En son 2024 ve 2025 yıllarında yeniden gözlem ve teknik incelemeler gerçekleştirilmiş; alanda toprak hareketliliğinin devam ettiği tespit edilmiştir. Bu kapsamda 2025 yılı Temmuz ayında afete maruz alan sınırlarının netleştirilmesi için sayısallaştırma çalışması yapılmış ve parsel bazlı olarak tescil edilmek üzere AFAD Başkanlığına gönderilmiştir. Bölgede gözlemlenen zemin hareketliliği yeni bir durum değildir, kurumlarımızca da köylülerce de uzun yıllardır bilinmektedir. Alanın jeolojik yapısından kaynaklanan ve her yıl belirli düzeylerde devam eden doğal bir süreç söz konusudur. Ancak bu yıl yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle hareketlilik, önceki yıllara kıyasla daha belirgin hale gelmiştir. Halihazırda Afete Maruz Bölge sınırları içerisinde bulunan 19 konuttan 7 tanesi vatandaşlarımızın can güvenliğini teminen ve tedbir amaçlı güvenlik altına alınarak derhal boşaltılmıştır. Diğer 12 konut için vatandaşlarımızı mağdur etmemek ancak can güvenliklerini de riske atmamak amacıyla alanda teknik ekiplerce çalışılmıştır. Valiliğimize sunulacak teknik rapora istinaden gerekli önlemler alınacaktır. Boşaltılan konutlara yeniden yerleşim olmaması için gerekli güvenlik önlemleri de alınmıştır. Süreç, Valiliğimiz koordinasyonunda İlçe Kaymakamlığımız ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Ekiplerimiz tarafından yakinen ve titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

Berna Laçin Buldan’a hayran kaldı

2026-02-16 10:20 - Magazin

İlgili Haberler

Bakan Yardımcısı Eminoğlu Kilis’te gençlerle buluştu

18:23 - İnsan

Vali Erdinç Yılmaz’dan yaralı itfaiyecilere ziyaret

17:38 - İnsan

Kırıkkale Belediyesi’nin eğitim desteği YKS sonuçlarına yansıdı

17:05 - İnsan

Gaziantep Büyükşehir’den orman yangınlarına karşı önleyici seferberlik

16:38 - İnsan

Kars Valisi Ziya Polat’tan bağımlılıkla mücadelede net mesaj

16:37 - İnsan

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim