?>

TURBELDAK’tan Ulubey Kanyonu’nda nefes kesen doğa yürüyüşü

TURGUTLU BELEDİYESİ DAĞCILIK AKADEMİSİ’NİN (TURBELDAK) UŞAK’TAKİ ULUBEY KANYONU’NDA DÜZENLEDİĞİ YÜRÜYÜŞTE DOĞA VE TARİH İÇ İÇE YAŞANDI, KATILIMCILAR EŞSİZ MANZARALARA TANIKLIK ETTİ.

Gündem - 3 ay önce

Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi’nin (TURBELDAK) Uşak’taki Ulubey Kanyonu’nda düzenlediği yürüyüşte doğa ve tarih iç içe yaşandı, katılımcılar eşsiz manzaralara tanıklık etti.

Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) tarafından Uşak Ulubey Kanyonu’nda doğa ve tarih yürüyüşü düzenlendi.

Turgutlu Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak şehir içi ve şehir dışında farklı parkurlarda doğa yürüyüşleri gerçekleştiren TURBELDAK’ın bu haftaki rotası, Türkiye’nin en etkileyici doğal oluşumlarından biri olan Ulubey Kanyonu oldu.

Yaz-Kış Yürüyüş Liderleri Orhan Mert ile Haydar Atilla’nın sevk ve idaresinde gerçekleştirilen yaklaşık 10 kilometrelik yürüyüşte ilk durak, kanyonun eşsiz manzarasını kuşbakışı izleme imkanı sunan Ulubey Cam Teras oldu. Katılımcılar burada doğanın görkemine tanıklık etti.

Yürüyüş, Avgan Beldesi’nden başlayarak Bakırali Kamp Alanı ve erken Hristiyanlık döneminin önemli yerleşimlerinden Pepouza Antik Kenti üzerinden devam etti. Tarihi kalıntılar arasında ilerleyen grup, doğa ile tarihin iç içe geçtiği eşsiz bir parkurda yürüyüş gerçekleştirdi.

Parkurun ilerleyen bölümünde Kırlangıç Mağarası ve antik çağlardan günümüze uzanan Kral Yolu üzerinde de yürüyen katılımcılar, bölgenin doğal ve kültürel zenginliklerini yakından görme fırsatı buldu. Etkinlik, Karahallı ilçesinde yer alan Clandras Su Kemeri’nde sona erdi.

Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, yürüyüşe ilişkin yaptığı açıklamada, "Doğa severlerimizle birlikte çok güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik. Doğanın ve tarihin iç içe geçtiği parkurda pek çok yer görme fırsatı yakaladık. Aynı zamanda eşsiz manzaraların da keyfini yaşadık. Bu tür etkinliklerin hem fiziksel sağlığa katkı sunduğunu hem de doğa bilincini artırdığını görüyoruz. Bu nedenle doğa severleri yeni rotalarda buluşmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kahramanmaraş’ta iki farklı noktada araç yangını söndürüldü

2026-04-12 00:20 - Asayiş

‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları Trabzon Günleri’nde hayranlarıyla buluştu

2026-04-10 17:52 - Magazin

Tuğçe Aral’dan iddialı dönüş

2026-04-10 14:02 - Magazin

EĞİTİM- SEN’DEN ‘’EĞİTİMDE ŞİDDETE DUR’’ ÇAĞRISI

2026-04-15 14:12 - Marmaris

Kadın sığınağı sezon finalini yaptı

2026-04-11 11:20 - Magazin

AK PARTİ MARMARİS İLÇE BAŞKANI MUZAFFER ARAVİ’DEN HAVUZ TEPKİSİ

2026-04-13 17:26 - Genel

İçmeler plajında lağım suyu iddiası

2026-04-14 11:53 - ÇEVRE

Taşıma su çilesi son buldu

2026-04-14 12:31 - Sağlık

Ünlü sanatçı Kırdar İncirliova’da ağırlandı

2026-04-17 10:30 - Magazin

5. Uluslararası Marmaris Kültür ve Sanat Festivali için basın toplantısı düzenlendi

2026-04-13 17:01 - Marmaris

İlgili Haberler

Muhtarlardan Başkan Vekili Biba’ya teşekkür

14:17 - Gündem

Etçil çekirgeyi balıkla besledi

14:06 - Gündem

Baraj çevresi bal ormanına dönüşüyor

14:00 - Gündem

Fatih Yedikule Bahçe’de çocuklar mevsim hasadı yaptı

13:49 - Gündem

Yerköy’de yaklaşık 100 dekar alan kontrollü olarak yakıldı

13:34 - Gündem

Günün Manşetleri

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 yaralı

11:45 - Asayiş

Kurşun tespit edilen kalemtıraşın satışı yasaklandı

11:36 - Ekonomi

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş