?>

Turfanda ’sarıkız’ hasadı başladı: Kilosu 100 TL’den alıcı buldu

TÜRKİYE'NİN YAŞ SEBZE VE MEYVE ÜRETİMİNDE İLK SIRALARINDA YER ALAN MERSİN’DE TURFANDA ÜRETİLEN SARIKIZ FASULYENİN AÇIKTA HASADI BAŞLADI. BAHÇEDE KİLOGRAMI 100 TL’DEN ALICI BULAN FASULYE VERİMİYLE DE ÜRETİCİSİNİ SEVİNDİRDİ.

Ekonomi - 3 hafta önce

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde ilk sıralarında yer alan Mersin’de turfanda üretilen sarıkız fasulyenin açıkta hasadı başladı. Bahçede kilogramı 100 TL’den alıcı bulan fasulye verimiyle de üreticisini sevindirdi.

Türkiye’nin en erkenci ürünlerinin yetiştiği Mersin’de havaların ısınmasıyla birlikte açıktaki meyve ve sebzelerde de hasat peş peşe başlıyor. Örtü altındaki hasatların ardından açıkta erik, kayısı ve yeni dünya gibi meyvelerden sonra şimdi de sebzelere geçildi. Yaklaşık bir ay önce örtü altında toplanmaya başlayan fasulyenin açıkta bahçelerde ilk hasadı yapıldı. Havaların her geçen gün biraz daha ısınmasıyla birlikte bahçelere giren işçiler tek tek topladıkları fasulyeleri kasalarla iç pazara gönderdi. Bahçede yaklaşık 100 TL’den alıcı bulan ’sarıkız’ cinsi fasulye hem fiyatı hem de verimi ile üreticisini memnun etti. "İlk hasadı yapıyoruz, pazarı çok güzel"

Erdemli ilçesindeki bahçesinde üretimi sürdüren çiftçilerden Zeliha Seyrek (72), "Burada fasulye ekliyoruz, yetiştirdik, bugün de topluyoruz. İlk hasadı yapıyoruz, pazarı çok güzel" dedi.

Sarıkız cinsi fasulye ektiğini veriminin ve fiyatların da güzel olduğunu anlatan Seyrek, bahçede toplanan ürünlerin İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurt içinde birçok şehre gittiğini söyledi.

Sıcağın altında çalıştıklarını belirten işçilerden İsa Aslan da kadınların toplama işini kendisinin ise küfe taşımayı yaptığını söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Batman Petrolspor’un şampiyonluk kutlamalarında Murat Boz Rüzgarı

2026-05-11 00:40 - Magazin

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

Sokaklardaki annelere karanfil dağıttılar

2026-05-10 16:41 - Siyaset

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Marmaris Tepe Mahallesi’nde "Hurda Motor" Çilesi

2026-05-09 14:20 - Marmaris

Torbacı operasyonunda 1 kişi tutuklandı

2026-05-11 16:48 - Asayiş

KURVAZİYER TURİZMİ MARMARİS’E CAN SUYU OLACAK 

2026-05-12 15:11 - Marmaris

Bu görüntüler Marmaris’e yakışıyor mu?

2026-05-14 16:52 - Marmaris

İlgili Haberler

Samsun’da 14 bin 358 üreticiye destek

16:36 - Ekonomi

Çarşamba’da fındık hasadında yeni dönem: Modern tarım makinesi tanıtıldı

16:02 - Ekonomi

Bodrum’a 2 bin 124 yolcuyla geldi

15:59 - Ekonomi

Ordu’da örtü altı üretim 68 bin metrekareye ulaştı

15:29 - Ekonomi

Başkan Uğurlu; "İhracatın güç kazanması, sürdürülebilir büyüme adına önem arz ediyor"

15:19 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem