?>

TÜRGEV’den Malatya’da Ramazan’a özel tasavvuf musikisi konseri

TÜRGEV BÜNYESİNDEKİ GİF MÜZİK TASAVVUF KOROSU, RAMAZAN AYINA ÖZEL HAZIRLADIĞI REPERTUVARLA MALATYA KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE TASAVVUF MUSİKİSİNİN SEÇKİN ESERLERİNİ DİNLEYİCİLERLE BULUŞTURDU.

Kültür Sanat - 4 ay önce

TÜRGEV bünyesindeki GİF Müzik Tasavvuf Korosu, Ramazan ayına özel hazırladığı repertuvarla Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde tasavvuf musikisinin seçkin eserlerini dinleyicilerle buluşturdu.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) bağlı Güzel İşler Fabrikası (GİF) bünyesinde çalışmalarını sürdüren GİF Müzik Tasavvuf Korosu, 8 Mart akşamı Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ramazan temalı müzik konserinde dinleyicilere manevi bir akşam yaşattı. GİF Vezneciler’de yürütülen çalışmalarla bir araya gelen koro, eğitim sürecinde öğrencilerle birlikte Hicaz, Sûznak, Uşşak ve Hüseyni makamlarında birçok eser üzerine çalıştı. Enstrüman çalan öğrencilerin de katılımıyla oluşturulan ekip, düzenli buluşmalarla tasavvuf musikisinin farklı eserlerini birlikte seslendirdi.

Koro çalışmaları kapsamında öğrenciler yalnızca ilahi ve tasavvufi eserleri seslendirmekle kalmadı; aynı zamanda tasavvuf geleneğinin önemli şahsiyetlerini anarak bu kültürün taşıdığı manevi mirası yakından tanıma fırsatı buldu. Uzun süredir icra edilmeyen bazı eserler de yeniden yorumlanarak dinleyicilerle buluşturuldu. Malatya’da gerçekleştirilen konserin repertuvarı, Ramazan ayının ruhuna uygun ilahiler ve toplumun yakından bildiği tasavvufi eserlerden oluşturuldu. Program boyunca zaman zaman dinleyicilerin de eşlik ettiği eserler, Ramazan akşamının huzurlu atmosferini yansıtan bir kültür buluşmasına dönüştü. Tasavvuf musikisinin huzurlu ve manevi atmosferinin hissedildiği program, Ramazan akşamında katılımcılara unutulmaz bir konser sundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MHP Marmaris’ten Yeni Sayfa Gazetesi’ne 8 Mart Ziyareti

2026-03-08 17:05 - Marmaris

"Kadın" dijital platformlarda yayında

2026-03-06 09:46 - Magazin

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

"Uzaylı Mustafa", Samsun’un güzelliğine türkü yaktı

2026-03-09 10:34 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

MARMARİS'TE TEKNEDEKİ KAVGADA HAYATINI KAYBEDEN GENCİN DAVASI BAŞLADI

2026-03-06 11:35 - Asayiş

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

GÖZALTINA ALINAN ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI İHSAN ÖZTÜRK’TEN AÇIKLAMA

2026-03-09 09:54 - Asayiş

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

Fidan dikmeye gittiler, çöpleri topladılar

2026-03-05 13:45 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Vali Aydın Baruş, vakıf bursiyeri öğrencilerle piknik şöleninde buluştu

09:07 - Kültür Sanat

"Orda Bir Köy Var Uzakta" şiirinin ilham kaynağı Apçağa ziyaretçilerini ağırlıyor

07:53 - Kültür Sanat

"38. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali" kortej yürüyüşüyle başladı

23:16 - Kültür Sanat

"36. Uluslararası Samsun Halk Oyunları Festivali" renkli görüntülerle başladı

22:48 - Kültür Sanat

Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nda Gece Müzeciliği’ne yoğun ilgi

22:18 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim