?>

TURİST REHBERLERİ ENDİŞELİ: MESLEKLERİNE TEHDİT OLABİLİR

Nevşehir'de turist rehberleri, mesleklerine yönelik olası yasa değişikliklerine karşı bir araya geldi. Yeni düzenlemelerin mesleklerini zorlaştırabileceği endişesiyle seslerini duyurdular.

Turizm - 2 yıl önce

Nevşehir Rehberler Odası (NERO) üyesi profesyonel turist rehberleri, sektörlerine yönelik olası yasa değişikliklerine karşı seslerini duyurmak için bir araya geldi. Nevşehir Valiliği önünde toplanan rehberler adına konuşan NERO Başkanı Özay Onur, yeni düzenlemelerin mesleklerine zarar verebileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Onur'un yaptığı açıklamada, "Bugün burada toplanma amacımız, turist rehberliği meslek kanununda öngörülen değişiklikleri ve bunların mesleğimize potansiyel zararlarını kamuoyuna aktarmaktır. Mevcut yasalar rehberleri korurken, şu anda gündemde olan düzenlemeyle bu koruma ortadan kalkabilir ve rekabet koşulları bozulabilir. Biz turist rehberleri, ülkemizi ziyaret eden misafirlere kültürümüzü ve tarihimizi en iyi şekilde tanıtmak için çaba harcıyoruz. Ancak, yeni düzenlemeler mesleğimizi icra etmemizi zorlaştırabilir" şeklinde konuştu.

Onur ayrıca, "Önerilen düzenlemeyle, rehberlik mesleği farklı lisans mezunlarına açılarak 'Türkçe rehberlik' adı altında işsizliğin artabileceğine dikkat çekmek istiyoruz. Halbuki şu anda sektörde yeterli sayıda Türkçe ve yabancı dil bilen rehber bulunmaktadır. Bu düzenlemeyle mesleğimizi itibarsızlaştırma ve rehbersiz turizm piyasası oluşturma girişimleri göz ardı edilmemelidir" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından rehberler, mesleklerine duydukları sevgi ve bağlılığı simgelemek için getirdikleri siyah karanfili, Nevşehir'in tarihi atmosferine uygun bir şekilde tabut üzerine bıraktılar.

Haftanın Öne Çıkanları

SERKAN YAZICI; “DEĞİŞİMİ SAĞLAYACAK OLAN MARMARİS HALKIDIR! “

2024-02-10 22:29 - Marmaris

96 kişinin öldüğü apartmanın tutuklu müteahhidi "Kolon kesildi" diyerek tahliyesini istedi

2024-02-09 10:04 - Asayiş

BİLİM İNSANLARI, BEYİN İÇİN EN ETKİLİ İKİ AKTİVİTEYİ BELİRLEDİ

2024-02-07 17:07 - Yaşam

MARMARİS'TE SEÇİM GÜNDEMİ

2024-02-10 12:31 - Marmaris

Ağaca çarpan Tofaş hurdaya döndü: 1 yaralı

2024-02-11 18:27 - Asayiş

ACAR ÜNLÜ BASINLA BİR ARAYA GELDİ

2024-02-08 15:14 - Marmaris

TARIM BAKANLIĞI YANILTICI ETİKETLERE MÜDAHALE EDİYOR

2024-02-14 15:30 - Ulusal

SERKAN YAZICI’DAN BAŞKAN OKTAY’A ZİYARET

2024-02-12 15:52 - Marmaris

Milas’ta minibüs yayaya çarptı: 1 yaralı

2024-02-12 16:18 - Asayiş

CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Köksal basın mensuplarıyla bir araya geldi

2024-02-10 15:16 - Siyaset

İlgili Haberler

Başkan Aras 19.Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı’na Katıldı

15:06 - Turizm

Türkiye’nin Resort Turizmi Geleceğe Taşınıyor

10:59 - Turizm

TÜRSAB’tan Milas-Bodrum Turizmine Destek Ziyareti

15:42 - Turizm

Muğla’nın Turizm Vizyonu Antalya’da Tanıtıldı

15:04 - Turizm

D-Marin, Bodrum Boat Show’a Yenilikçi Vizyonuyla Hazırlanıyor

11:32 - Turizm

Günün Manşetleri

Muğla Büyükşehir’e 39 Şiddet Başvurusu

15:51 - Genel

Bodrum Belediyesi’nden Örnek Geri Dönüşüm Çalışması

15:21 - ÇEVRE

Bodrum’da ücretsiz Kültür ve Doğa Yürüyüşleri Devam Ediyor 

13:46 - Kültür Sanat

Büyükşehir Hizmet Filosunu 170 Yeni Araçla Güçlendirdi

13:46 - Genel

Emre Çay’dan Teknoloji Koleji’ne ziyaret

11:43 - Eğitim