?>

Turistik Tatvan treni Elazığ’da

Turistik tatvan treni, gidiş yönündeki ilk ve tek durağı elazığ’a ulaştı.

Kültür Sanat - 1 yıl önce

İkinci kez Ankara’dan Tatvan’a bin 262 kilometrelik bir güzergah için yola çıkan turistik Tatvan treni, gidiş yönündeki ilk ve tek durağı Elazığ’a ulaştı.

Bölge turizminin gelişmesi ve vatandaşların kültürel ve tarihi değerleri daha yakından görmelerine imkan sağlayan turistik Tatvan treni, gidiş yönündeki ilk ve tek durağı Elazığ’a ulaştı. Elazığ Garında mola veren trende bulunan akademisyen, gazeteci ve öğrenciler, il protokolü tarafından çiçeklerle karşılandı. Daha sonra 4 bin yıllık tarihi Harput Mahallesi’ne geçen seyahat severler ve kültür turizm tutkunları, burada müzeler ve tarihi yapılar başta olmak üzere birçok mekanı gezme fırsatı buldu. 4 saatlik molanın ardından turistik trenin, Tatvan’a varmak için hareket edeceği bildirildi.

Ziyaretçileri karşılayan ve Elazığ ili hakkında bilgilendirmelerde bulunan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "Elazığ ile ilgili olarak şu an itibariyle alanda çalışmalara devam ediyoruz. Görevim gereği bu bölgelerde çok fazla bulunmuş birisi olarak 4 bin yılı aşkın bir kadim kültüre sahip olan aynı zamanda Harput kültürünün Türkiye’de en önemli geleneksel kültür taşıyıcı kodlarımızın yer aldığı merkezlerden birisi. Dolayısıyla apayrı bir öneme haiz. Elazığ barajlar bölgesi, Yukarı Fırat Havzası’nın en kadim, tarihi şehirlerinden birisidir. Bu anlamıyla Gakkoşlar diyarı diye geçiyor. Vatanperver, son derece kadirşinas, misafirperver insanlarının bulunduğu bir bölge” dedi. "Seyehat zevkli geçiyor"

Misafirleri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Elazığ Belediye Başkanı Yardımcısı Nazif Bilginoğlu ise ’’Bu güzel şehrimiz, kadim kültüre sahip 4 bin yıllık geçmişi olan Harput’ta sizleri ağırlamaktan memnun oluyoruz. Başkanımız çok daha güzel yaşanabilir bir kent yapma gayreti içerisinde. İnsanımıza dokunmak, bir şehrin imarı kadar insanın ihyası da önemlidir diyerek, insanımıza, gençliğimize ve kadınımıza yapmış olduğu yatırımlarla da halkla iç içe bir politika, bir birliktelik ve beraberlik yapmaktayız’’ diye konuştu.

Turistik tren ile yolculuk yapan öğrencilerden Alihan Çelen, "İlk deneyimleyen bizmişiz, bunun gururunu yaşıyoruz. Elazığ’ı da çok güzel bulduk. Burası doğunun güzelliklerinden biri. Her yeri ayı güzellik, ayrı bir tarih. Bunları görmek bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Yolculuk eden öğrencilerden Elifnur Demirci ise "Trenimiz çok güzeldi, konforluydu. Güzel bir yolculuk geçirdik. Daha yolumuz var. Burada bir mola verdik. Tarihi yerleri, müzeleri gezdik” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

2024-07-31 15:03 - Ulusal

Büyükşehir’de Yetkili Sendika Karmaşası…

2024-08-06 15:58 - Gündem

KATLİAM YASASINA KARŞI, “KENT HAYVAN GÖNÜLLÜLERİ”

2024-08-03 12:15 - Gündem

ORMANCI TÜRKÜSÜ “AĞIT” AMA HERKES OYNUYOR  

2024-08-02 12:27 - Kültür Sanat

Eski Bakan Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, rehin aldığı anneannesini vurarak öldürdü

2024-08-01 01:56 - Asayiş

Eskişehir'de siyanürlü altın madeni herkesi zehirleyecek

2024-08-04 17:38 - ÇEVRE

Hakan Öner, Marmaris Kent Konseyi’nin Yeni Başkanı Seçildi

2024-08-03 21:55 - Marmaris

İsmail Haniye için Trabzon’da gıyabi cenaze namazı kılındı

2024-08-02 14:19 - Genel

Camide bulduğu dövizleri polise teslim etti

2024-08-05 15:21 - Asayiş

MARMARİS AMOS'TA SİNTİNE SIKINTISI

2024-08-05 13:16 - Marmaris

İlgili Haberler

Mavi’nin İsimsiz Kahramanları belgeselinin ilk gösterimi yapıldı

23:07 - Kültür Sanat

Babaeski’de asırlık Balkan geleneği "Koleda" kutlandı

21:31 - Kültür Sanat

Kırklareli’nde bin yıllık gelenek "Koleda" başladı

18:21 - Kültür Sanat

Hem konaklıyorlar hem açılan kurslarla kendilerini geliştiriyorlar

16:30 - Kültür Sanat

Aydın’da gençler, bilgi ve beceri için yarışacak

16:23 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Bina çatılarındaki dev buz sarkıtları tehlike saçıyor

16:43 - Gündem

Hem konaklıyorlar hem açılan kurslarla kendilerini geliştiriyorlar

16:30 - Kültür Sanat

Galatasaraylı taraftarlar Süper Kupa finali için stada geldi

16:11 - Spor

Yangından vahşet çıktı

15:23 - Asayiş

Meteoroloji’den ’kuvvetli rüzgar’ ve ’fırtına’ uyarısı

15:11 - Gündem