TURİSTLER RAHATÇA TATİL YAPABİLİR

Gündem - 2 yıl önce

 

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, yangın felaketlerinin turizm sektörüne etkilerini değerlendirdi. Marmaris’in güzel bir tatil yapmak için bünyesinde her şeyi barındırdığını ifade eden Başkan Ayyıldız, “Turist misafirlerimiz turizm bölgelerinde rahat rahat denize girebilirler, rahatça yeşillik yerlerde, ormanlık alanlarda gezebilirler. Turist misafirlerimiz, gelecek olan misafirlerimiz gönüllerini rahat tutsunlar, rahatça gelip tatillerini yapabilirler. Gerek Marmaris gerekse diğer turizm bölgelerinde gerçekleştirebilirler” dedi.

 

Doğa harikası Marmaris’te, 21 Haziran’da Bördübet’ten yükselen alevler, rüzgarın etkisiyle Değirmenyanı, Küfre Koyu, Kürardı ve Yeşilbelde mevkiine kadar ulaştı. Devletin tüm imkanları yangının söndürülmesi için seferber edildi. Havadan ve karadan planlı müdahaleler sonucu yangın 72 saatte kontrol altına alındı. Marmaris’in kalbinde yaklaşık 4 bin 500  hektarlık alan küle döndü. Soğutma çalışmaları yapıldı. Havada, karada ve denizde yeşil vatan nöbeti devam etti. Ahmetözü mevkiinde tahliye edilen vatandaşlar, kısa sürede hayvanlarıyla birlikte evlerine geri döndü. Muğla Marmaris'teki Bördübet mevkiinde çıkan yangında ormanlar küle dönerken, alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması dolayısıyla aileler tehlikeli bölgeden tahliye edildi.

TURİSTLER RAHATÇA TATİL YAPABİLİR

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, yangın felaketlerinin turizm sektörüne etkilerini değerlendirdi. Marmaris’in güzel bir tatil yapmak için bünyesinde her şeyi barındırdığını ifade eden Başkan Ayyıldız, “Tatile gelecek olan insanlar yerli ve yabancı turist misafirlerimiz illa bu tarz haberler çıktığı zaman kafalarında kuşkular oluşuyor, bu da onların en doğal hakları, ama bizlerin de bu kafalarında oluşan kuşkuları ortadan kaldırmak bizim en büyük görevimiz, tatilcilerden istirhamımız bu yangınlar genellikle şehirden uzak yerlerde ormanlık alanlarda meydana geliyor. Hiçbir ormanımız yanmasa çok mutlu olacağız, ama hayatın içerisinde maalesef bunlarda olmakta ama dediğim gibi devlet büyüklerimiz ve halkımızın desteği ile bu yangınlar kısa sürede sönmekte, turist misafirlerimiz turizm bölgelerinde rahat rahat denize girebilirler, rahatça yeşillik yerlerde, ormanlık alanlarda gezebilirler. Turist misafirlerimiz, gelecek olan misafirlerimiz gönüllerini rahat tutsunlar, rahatça gelip tatillerini yapabilirler. Gerek Marmaris gerekse diğer turizm bölgelerinde gerçekleştirebilirler” dedi.

UYGUN FİYATA TATİL

Turistlerin uygun fiyatlara tatil yapabileceğinin altını çizen Mehmet Ayyıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Şuanda fiyatları ve kar marjın yüksekliğini hiçbir şekilde gözetmiyoruz, bizler için önemli olan turist misafirlerimizin, turizm bölgelerine gelmeleri, tatillerini yapmaları bizim için para ver kar marjının yüksekliği şuanda ikinci planda Marmaris’e gelecek olan turist misafirlerimiz, çok uygun fiyata da tatillerini yapabilirler, tabi ki hizmetin çok iyisini, çok kalitelisini almak isterlerse o tarz da hizmet veren beş yıldızlı, dört yıldızlı turistik tesislerimiz var, birde en önemlisi Marmaris’in çok güzel koyları var, çok güzel yeşillik alanları var, çok uygun fiyata Marmaris’te çok rahatlıkla tatillerini yapabilirler.

İnanıyorum ki 2022 yılında 45-50 milyon arasında turistlerimizi güzel memleketimizde ağırlayacağız ve Marmaris’teki esnaflarımız çok mutlu, İngiltere’den çok fazla misafirimiz var. Temmuz ayı ile birlikte bizi çok mutlu ediyor”

ATAKAN IŞIK

Haftanın Öne Çıkanları

Sıralı Kebap bu yaz İstanbulda, seneye Bodrumda

2022-07-04 10:30 - Ekonomi

Başkan Gürün, “Mali yapımızı doğru yönetmeye devam edeceğiz”

2022-06-30 14:30 - Ekonomi

Rus milyarderlerin güvenli limanı Muğla

2022-06-30 12:30 - Ekonomi

Emaneti bırakıp gidemediler

2022-06-30 14:34 - Gündem

Arslan çiftinin yangın kaderi! 48 yıl sonra aynı kabusu yaşadılar

2022-06-28 12:05 - Gündem

Menteşe Belediye tiyatrosu yaz oyunlarına başladı

2022-06-30 14:30 - Kültür Sanat

Datça Çeşmeköy Camii TBMMye taşındı

2022-06-30 16:30 - Kültür Sanat

Tatile gelenlerin yeni adresi villalar oldu

2022-06-29 13:30 - Ekonomi

Bodruma 400 milyon euroluk yatırım

2022-06-30 14:30 - Ekonomi

Fon desteği için resmi başvuru yapıldı

2022-06-30 10:00 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Solhan’da 2 kilogramlık mantar bulundu

17:24 - Gündem

Aksaray Belediyesi dere ve göletlerde erken larva mücadelesi başlattı

17:25 - Gündem

Elazığ’da sağanak yağış etkili oldu

17:05 - Gündem

Marmarisli öğrenciler ‘orman benim ‘projesi ile buluştu

16:45 - Gündem

Atık Pilleri Topladılar Ödülleri Kaptılar

16:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Ceza infaz kurumunda ‘trafik’ semineri

17:37 - Asayiş

Keşan’da 2 şüphelinin üst aramasında 20,63 gram uyuşturucu ele geçirildi

17:34 - Asayiş

Vali Ekici “Kırklareli’ni geçilmez bir şehir haline getirdik”

17:33 - Asayiş

Savcılık düğmeye bastı, jandarma operasyon başlattı

17:26 - Asayiş

Bursa’da devrilen tırın sürücüsü hayatını kaybetti

17:24 - Asayiş