?>

Turizmciler Çorum’a hayran kaldı

DÜNYANIN EN BÜYÜK TURİZM FUARLARINDAN EMITT 2026 İÇİN TÜRKİYE’YE GELEN ULUSLARARASI SEYAHAT ACENTELERİNİN TEMSİLCİLERİ ROTALARINI ÇORUM’A ÇEVİRDİ. ÇORUM BELEDİYESİ’NİN "KÜLTÜR VE TURİZM HAMLESİ" İLE AYAĞA KALDIRDIĞI TARİHİ ESERLERİ GEZEN HEYET, ŞEHRE HAYRAN KALDI.

Kültür Sanat - 6 ay önce

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından EMITT 2026 için Türkiye’ye gelen uluslararası seyahat acentelerinin temsilcileri rotalarını Çorum’a çevirdi. Çorum Belediyesi’nin "Kültür ve Turizm Hamlesi" ile ayağa kaldırdığı tarihi eserleri gezen heyet, şehre hayran kaldı.

İstanbul’da düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan EMITT 2026 kapsamında Türkiye’ye gelen uluslararası turizm acentesi temsilcileri, Çorum’un tarihi ve kültürel mirasıyla buluşuyor. EMITT 2026 için Türkiye’ye gelen yabancı turizm acentesi temsilcileri rotalarını Çorum’a çevirdi. Heyet, Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen tanıtım turu kapsamında, şehrin yenilenen tarihi dokusuna hayran kaldı. Çorum Belediyesi’nin "Kültür ve Turizm Hamlesi" kapsamında şehre kazandırdığı ve koruma altına aldığı eserler, yabancı konukların büyük ilgisini çekti. Ziyaret programı kapsamında heyet; Şehir Müzesi, Çorum Müzesi, Tarihi Çorum Meydanı, Dikiciler Arastası ve Velipaşa Hanı’nı gezdi.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın öncülüğünde hayata geçirilen restorasyon projeleri ve turizm yatırımları, uluslararası acentelerden tam not aldı. Heyet temsilcileri, Çorum’un kültür turları açısından önemli ve güçlü bir destinasyon olduğunu ifade etti. Dünyanın dört bir yanından gelen acente temsilcileri, 12 Şubat’a kadar üç ayrı grup halinde Çorum’u ziyaret etmeye devam edecek. Bu ziyaretlerle, önümüzdeki turizm sezonunda Çorum’a gelen yabancı turist sayısında önemli bir artış sağlanması hedefleniyor. Konuya ilişkin yaptığı açıklamada bulunan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Amacımız, EMITT gibi uluslararası platformlar aracılığıyla ülkemize gelen turizm profesyonellerine Çorum’u en iyi şekilde anlatmak ve şehrimizi dünya turizm haritasında vazgeçilmez bir durak haline getirmektir" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

‘Barış Manço Anma Gecesi’ 4 Şubat’ta

2026-02-01 09:15 - Magazin

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

Mehmet Çevik’ten uyuşturucu açıklaması

2026-01-31 10:42 - Magazin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

Büyükşehir’den Gökova ve Göcek’te Kapsamlı Kıyı Temizliği

2026-01-29 15:36 - ÇEVRE

Makine sektör temsilcilerinden BTSO’da dev buluşma

2026-01-30 13:10 - Magazin

BODRUM TURİZM PLATFORMU OLUŞTURULDU

2026-01-31 11:42 - Genel

İlgili Haberler

Tiyatroseverler, 13. Tiyatro Köyü’nde buluştu

17:01 - Kültür Sanat

Gençlik, Marmaris’te buluşuyor

16:50 - Kültür Sanat

Uluvahta Yayla Festivali, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi

15:58 - Kültür Sanat

Kahta’da Kur’an Kursları Futbol Turnuvası başladı

15:37 - Kültür Sanat

Yıldırım’da eğlence dolu yaz tatili

15:35 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim