?>

TURİZMDE BAYRAM BEREKETİ

Gündem - 3 yıl önce

 

Gözde turizm merkezi Marmaris’te, rezervasyon yoğunluğu yaşandı. İç ve dış pazardan gelen taleplerle beklentinin üzerine çıkıldı. GETOB Başkanı Mustafa Deliveli, “Sezon bayramla birlikte çok daha hareketli geçecek. Şuan itibariyle iç ve dış pazardan yoğun talep aldık. İngiltere’den yoğun rezervasyon oldu. Tesislerde bayram tatilinde doluluk oranları yüzde 90’ın üzerine çıktı. Bayram sonrası da yoğunluk devam ediyor. Beklentinin üzerine çıktık diyebiliriz” dedi.

 

Deniz, kum, güneşin yanı sıra kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri, lüks tesisleriyle gözde turizm merkezi olan Marmaris’te, farklı ülkelerden gelen turistleri ağırlıyor. Doğa harikası koylarıyla turistlere unutamayacakları bir tatil sunan Marmaris’te, Kurban Bayramı öncesi rezervasyonlar arttı.

Güney Ege Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması ve sezonun en verimli dönemi olması dolayısıyla, hareketliği en üst seviyeye taşıyacağını söyledi.

YOĞUN TALEP ALDIK

Sezon ortası ve bayram tatili nedeniyle iç ve dış pazardan yoğun talep aldıklarını belirten GETOB Başkanı Mustafa Deliveli sözlerine şöyle devam etti: “Sezon bayramla birlikte çok daha hareketli geçecek. Şuan itibariyle iç ve dış pazardan yoğun talep aldık. Geçen seneden ertelenmiş ve bu sezon yenileri eklenmiş olan İngiltere’den yoğun rezervasyon oldu. Temmuz ve Ağustos’ta tamamen dolu diyebiliriz. Çoğunluk tesislerimiz dolu. Tesislerde bayram tatilinde doluluk oranları yüzde 90’ın üzerine çıktı. Bayram sonrası da yoğunluk devam ediyor. Beklentinin üzerine çıktık diyebiliriz”

YERLİ TURİST ERKEN REZERVASYONA ALIŞTI

Yerli turistlerin erken rezervasyonlardaki fırsatları değerlendirdiğini kaydeden Deliveli, “Bayramda yerli turist rezervasyonunda artış söz konusu. Ayrıca Türk misafirlerimiz de erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirdiler. Artık erken rezervasyona alıştılar. Fiyatları değerlendirdiler” diye konuştu.

TATİLCİLERE UYARI

Tatil dolandırıcılarına karşı uyarılarda bulunan Deliveli, tanınmış tur operatörlerinden rezervasyon yaptırılmasını önerdi. Deliveli, “Sosyal medyadan sahte hesaplarla tatilcileri dolandırıyorlar. Tatil fırsatlarını resmi kaynaklardan teyit edilmeli. Sosyal medyadan görülen tatiller yanıltıcı olabilir. O yüzden tanınmış ve bilindik tur operatörlerinden rezervasyon yapılmalı. Güvendikleri yerlerden tatil alınmalı. Veya otellerin resmi sitelerinden iletişime geçilmeli. Bu çok önemli bir konu. TURSAB’A ait bir plakalar mevcut. Bunlara dikkat edilerek rezervasyon yaptırılmalı. Şuan Marmaris’te bu tür olaylar söz konusu değil. Çünkü burası ağırlıklı dışa pazara yönelik. Ancak iç pazarın ağırlıklı olduğu Bodrum’da bu tür dolandırıcılar türedi” ifadelerini kullandı.

MİKAİL ZEYBEK

Haftanın Öne Çıkanları

Sıralı Kebap bu yaz İstanbulda, seneye Bodrumda

2022-07-04 10:30 - Ekonomi

Köyceğizde Kurban Bayramı öncesi denetimler arttı

2022-07-05 10:30 - Sağlık

Çocukların tiyatro mutluluğu

2022-07-05 16:30 - Kültür Sanat

Datça Çeşmeköy Camii TBMMye taşındı

2022-06-30 16:30 - Kültür Sanat

Rus milyarderlerin güvenli limanı Muğla

2022-06-30 12:30 - Ekonomi

Başkan Gürün, “Mali yapımızı doğru yönetmeye devam edeceğiz”

2022-06-30 14:30 - Ekonomi

Emaneti bırakıp gidemediler

2022-06-30 14:34 - Gündem

Menteşe Belediye tiyatrosu yaz oyunlarına başladı

2022-06-30 14:30 - Kültür Sanat

Köyceğizde “Güneşle Birlikte” isimli serginin açılışı yapılacak

2022-06-30 10:00 - Kültür Sanat

KABOTAJ BAYRAMI’NIN 96. YILI MARMARİS’TE KUTLANDI

2022-07-02 13:18 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas’ta açık termal havuzlar için ilk beton atıldı

18:07 - Gündem

Bafa Gölü’nde su ürünleri denetimi yapıldı

17:43 - Gündem

Balıkesir’de vatandaşlar sahil temizliği için imece yaptı

17:04 - Gündem

Samsun’da 53 yıllık lunapark tarih oldu

16:25 - Gündem

Aras Elektrik, Patnos’ta altyapı çalışmalarına başladı

16:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in Lisansını Çıkarttı

16:22 - Spor

Geçmişin kültür izleri Siirt’te yeniden hayat buluyor

15:24 - Kültür Sanat

İzmir’de işten atılan işçilerin eylemi 4. gününde: "İşimizi geri istiyoruz!"

15:11 - Genel

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

14:11 - Asayiş

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan