?>

Türk dünyası Babadağ’da buluştu

?stanbul'un fethinin 572. Yıldönümü, denizli’de babadağ belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Türkiye ve kazakistan türküleriyle şiirlerinin okunduğu gecede fetih coşkusu yaşatıldı.

Kültür Sanat - 6 ay önce

İstanbul’un fethinin 572. Yıldönümü, Denizli’de Babadağ Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Türkiye ve Kazakistan türküleriyle şiirlerinin okunduğu gecede fetih coşkusu yaşatıldı. İstanbul’un fethinin 572. yıldönümü; Babadağ Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok’un öncülüğünde Pamukkale Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü işbirliğinde gerçekleştirilen anlamlı bir etkinlik ile kutlandı. "Fatih ve Fetih Ruhu - Türk Dünyası Babadağ’da Buluşuyor" temasıyla Babadağ Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte, Denizli Pamukkale Üniversitesinde eğitimlerini sürdüren ve Türk dünyasının diğer ülkelerinden gelen öğrenciler de yer aldı.

Etkinliğe Babadağ Kaymakamı İlhan Kayaş, Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Münevver Tekaslan, belediye başkanlarını, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte konuşan Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral, İstanbul’un fethinin 572. yıldönümü Babadağ’da düzenlediklerini etkinlikle kutladıklarını belirterek; "Bu anlamlı günde, Türk Dünyasını Babadağ’da bir araya getirerek; kültürel bağlarımızı güçlendirdik, fetih ruhunu birlikte yaşadık. Kıymetli akademisyenlerimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkür sertifikalarını ve hediyelerini takdim ettik. Bu anlamlı buluşmaya destek veren tüm kurumlarımıza, emek veren herkese ve katılım sağlayan değerli misafirlerimize teşekkür ederiz. Nice etkinliklerde buluşmak dileğiyle" dedi. Etkinlikte Kazak öğrenciler, yörelerine özgü türküleri, şiirleri ve dansları sergiledi. Gecede seslendirilen birbirinden Türk dünyasına özgü kahramanlık türküleri ise büyük beğeni topladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

Hınıs’ta ’Beraber bir dondurma yemeyelim mi?’ etkinliği

2025-05-29 18:17 - İnsan

Ankara’daki hobi bahçelerinin durumu ele alındı

2025-05-29 17:49 - Siyaset

Fiba Commercial Properties, yeni projelerini yatırımcılara tanıttı

2025-05-29 15:28 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: "‘Geldik ama evde yoktunuz’ dönemi sona erdi"

2025-05-29 13:24 - Genel

Karapınar’da otomobil refüje çarptı: 1 yaralı

2025-05-29 18:09 - Asayiş

CHP’li Özcan’dan Yargı Eleştirisi

2025-05-29 14:55 - Siyaset

Menteşe Belediyesi'nden Ata Tohumu Desteği

2025-05-29 13:38 - Genel

Boşandığı eşini bıçaklayan şahıs tutuklandı

2025-05-29 18:10 - Asayiş

Kotrolden çıkan otomobil karşı şeritte minibüsle çarpıştı: 3’ü ağır 7 yaralı

2025-05-29 17:41 - Asayiş

İlgili Haberler

Tekirdağ’da öğrencilerden doğa temalı sergi

17:42 - Kültür Sanat

Tekirdağ’da Yahya Kemal Beyatlı anıldı

17:33 - Kültür Sanat

Edirne’de tarihi türbe restore edilmeyi bekliyor

17:02 - Kültür Sanat

Edebiyatın ustaları Bursa’da buluştu

16:46 - Kültür Sanat

Çorum baklavasına coğrafi işaret tescili

15:56 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

BAŞKAN TOPUZ, OSBÜK 23. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI’NA KATILDI

16:44 - Gündem

Büyükşehir’den Datça’ya 300 Milyon TL’lik Yol Yatırımı

15:37 - Genel

Büyükşehir İtfaiyesi’nden Baca Yangınlarına Karşı Uyarı

15:37 - Genel

Muğlaspor Başkanı Kıyanç’tan birlik çağrısı

15:37 - Spor

Menteşe’de Araçlar Artık Yağmur Suyla Yıkanıyor

13:50 - Ekonomi