?>

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ağar: "(KÇP) Yarın saat 14.00’te teklif vereceklerini söylediler"

Türk-iş genel başkan yardımcısı ramazan ağar açıklama yaptı

Ekonomi - 6 ay önce

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Kamu Çerçeve Protokolüne (KÇP) ilişkin, "Bakanımız TÜRK-İŞ Genel Başkanımızı aradı ve yarın saat 14.00’te TÜHİS’te teklif vereceklerini söylediler" dedi.

Karayolları, demiryolları, elektrik üretim santralleri, bakanlıklar, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 600 bine yakın işçiyi kapsayan 2025 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç devam ediyor.

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, ortak zam talebini 27 Şubat’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunmasıyla başlayan görüşmeler kapsamında, işçi ve işveren tarafı 16 ve 24 Nisan ile 16 Mayıs’ta TÜHİS’in ev sahipliğinde bir araya gelmişti. Görüşmelerde herhangi bir teklif çıkmazken, İşveren tarafının ilk teklifini yarın saat 14.00’de yapacağı öğrenildi.

Konuya ilişkin Kamu Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesinde bir açıklama gerçekleştiren TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, toplantının şu ana kadar herhangi bir teklif almadıkları için organize ettiklerini ve bu çerçevede yol haritası belirleme amaçladıklarını kaydetti.

"İlk teklif yarın 14.00’te verilecek"

Ağar, esnasında işveren tarafının yarın ilk tekliflerini vereceğini öğrendiklerini söyleyerek, "Toplantı esnasında Sayın Bakanımız TÜRK-İŞ Genel Başkanımızı aradı. TÜRK-İŞ Genel Başkanımıza yarın saat 14.00’te teklif vereceklerini söylediler TÜHİS’te. Dolayısıyla yarın teklif vereceklerinin söylediklerinden dolayı biz toplantımızı yine devam ettireceğiz ama sizlere burada bilgi verelim diye sizlerle bir araya geldik" ifadelerine yer verdi.

Ağar, henüz teklifin ne olduğunu bilmedikleri için değerlendirme yapmadıklarını da sözlerine ekleyerek, "Teklif verdikten sonra o teklife bakacağız. Bize verilen teklifimizin karşılığında verilen teklife ne vermişler? Onu değerlendireceğiz. Ondan sonra süreç devam edecek. Teklifin, ilk teklif olduğundan dolayı nasıl verileceğini de bilmiyoruz. Şimdi teklif verilmeden, teklifi bilmeden bir şey konuşmanın da insanları yanıltacağını düşünüyorum. Teklif verildikten sonra tekrar sizlerle bir araya geliriz" açıklamasında bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayramın 3’üncü günü Sincan Park’ta mangal sezonu başladı

2025-06-08 17:23 - Genel

Seydikemer’de 500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı

2025-06-09 11:37 - Ulaşım

Bayramda Erdek’e ziyaretçi akını, sahiller tıklım tıklım

2025-06-08 21:48 - Genel

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Bodrum Açıklarında 25 Düzensiz Göçmen Yakalandı

2025-06-07 11:26 - Asayiş

Başpolis Yemliha Bozkurt Hayatını Kaybetti

2025-06-10 15:57 - Marmaris

Gökova Kavşağı’nda kaza

2025-06-07 09:46 - Asayiş

Bozburun'da Yanan Tekne Denizde Kayboldu

2025-06-05 13:35 - Asayiş

Marmaris’te Boğulma Tehlikesi

2025-06-09 09:30 - Asayiş

İlgili Haberler

Osmaniye’de ıspanak hasadı başladı

08:53 - Ekonomi

Tescillenip dünya pazarında yerini alan Antalya portakalları tanıtıldı

21:11 - Ekonomi

Bölgesel Teknopark için ön fizibilite kararı

19:49 - Ekonomi

Kalkınma Ajansı’nın yönetim kurulu Bartın’da toplandı

18:59 - Ekonomi

Samsun’da motorlu kara taşıtı sayısı bir yılda 39 bin 838 arttı

17:34 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Milas’ta Fırın ve Unlu Mamullere Sıkı Denetim

16:33 - Sağlık

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdürdü

16:26 - Spor

Hamburg‘daki ilk Togg T10X’lerden biri trafikteki yerini aldı

15:49 - Genel

Sinop’ta şenlikte 1 ton hamsi tüketildi

15:12 - İnsan

Muğla’da afet bilinci meydanlara taşındı

14:14 - Genel