?>

Türk kahvesi nasıl tüketilmeli

Eskişehir'de 50 yıldır kahvecilik yapan burhan öngül, osmanlı kahvesi adı altında satılan ürünlerin kahve olmadığını belirtti.

İnsan - 3 hafta önce

Eskişehir’de 50 yıldır kahvecilik yapan Burhan Öngül, ’Osmanlı kahvesi’ adı altında satılan ürünlerin kahve olmadığını belirtti.

Öngül, kahve kültürü, Türk kahvesinin tarihçesi ve son yıllarda popüler olan Osmanlı kahvesiyle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Öngül, kahvenin hazırlanışından tüketimine kadar uzanan geleneksel yöntemleri ve damak zevkine göre seçim yapmanın önemini vurguladı. "Kahvenin içerisine kesinlikle bir şey konmaz"

Burhan Öngül, "Önceden kendimiz kavuruyorduk, çiğ kahve alıyorduk. Sonradan belediye koku ve duman yapıyor diye makinelerimizi kaldırınca şimdi hazır olarak alıp satıyoruz. Kahve şöyle söyleyeyim, bir avuç kahveyle bir fincan suyun ateşteki aşkıdır. Kahvenin içerisine kesinlikle bir şey konmaz. Şeker, tuz, şu bu değil" ifadelerini kullandı. "Osmanlı kahvesinin içerisinde kahve yok"

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı söyleminin ise muhabbetten geldiğini belirten Öngül, "Şu son 20-25 senedir, çeyrek yüzyıldır insanlarımız değişik tat aradıkları için americano, ekspresso birçok kahve çeşidini çıkardılar. Hepsinin ana maddesi kahve. Şimdi son çıkan Osmanlı kahvesi. Ya bu Osmanlı kahvesinin içerisinde kahve yok. Keçi boynuzu tozuyla süt tozunu karıştırıyorlar. Kahveyi niye bozuyorlar? Bu bir damak zevki. Koyu seversin, açık seversin. Mesela Türkiye’de Doğuda yaşayanlar Mırra’ya alıştıkları için koyu kahve severler. Ege’de yaşayanlar açık renk kahve severler. Orta Anadolu’da yaşayanlar orta kavrulmuş kahve severler. Beğendiğin yerden kahve almaya devam edeceksin ve kahvenin taze olması lazım. Eskiden taze kahve hakkında ‘Ehlikeyfin keyfine ne tazeler? Taze elinden pişmiş taze kahve tazeler’ derlermiş. Çünkü kahve eskiden özel tasta yaklaşık yarım saat iki fincanlık kahve kavrulur mangalın üstünde. Sonra el değirmeniyle çekilir. Muhabbet edersin, ondan sonra yine mangalda pişirirsin sunum yaparsın. Ettiğin muhabbetten dolayı bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var derler" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

Cihat Arslan: "Zorluk derecesi yüksek bir maçtı"

2025-04-12 22:14 - Spor

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

Marmaris'te Anaokulu Yanında Domuz Sürprizi

2025-04-10 11:45 - Gündem

İlgili Haberler

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

20:54 - İnsan

İspir’de boğalar sahada sahipleri saha dışında birbirine girdi

18:25 - İnsan

Seyitgazi’de Gastronomi Festivali

17:39 - İnsan

Alaçam’da geleneksel bolluk aşı etkinliği

16:39 - İnsan

Küçük Muhammed umut yolculuğunda destek bekliyor

15:54 - İnsan

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor